katten en garnalen

Mogen katten garnalen eten? Zijn garnalen goed voor katten?

Als carnivoren moeten katten, ongeacht hun ras of leeftijd, vlees in hun dagelijkse voeding hebben. Of het nu kip, rundvlees, eend of iets anders is, vlees is hun belangrijkste bron van essentiële voeding.

Talrijke fabrikanten van katten voeding kiezen ervoor om het belangrijkste vleesingrediënt te vervangen door vis zoals makreel, zalm en tonijn of gewoon vlees van vis aan het recept toe te voegen als extra smaak en voedingsstoffen-boost. Betekent dit dat katten ook zeevoedsel zoals garnalen kunnen eten?

Ja, garnalen zijn veilig voor katten om te eten.

Bovendien zijn ze zeer voedzaam en niet te vergeten lekker. Maar natuurlijk zijn er enkele regels die je moet volgen als je garnalen aan je kat wilt voeren. En sommige delen van de garnaal zijn niet veilig voor katten om te eten.

Hoe voer je je kat garnalen?

Hier zijn de basisprincipes van wat je wel en niet moet doen als je garnalen wilt toevoegen aan het dieet van je kat.

Kunnen katten bevroren garnalen en voorverpakte gekookte garnalen eten?

Verwerkte, kant-en-klare, voorverpakte garnalen zijn absoluut verboden voor katten. Deze voedingsmiddelen bevatten een extreem hoog natriumgehalte, dat dient als conserveermiddel. Dergelijke hoge natriumgehaltes zijn op zijn zachtst gezegd ongezond voor je kat.

Bovendien bevatten deze soorten garnalen vaak kruiden. Veel specerijen en kruiden kunnen een serieus gevaar vormen voor je geliefde kat.

Aan de andere kant is bevroren garnaal een veiligere optie. Zolang er geen zoute pekel of frituurbeslag aan de diepvriesproducten is toegevoegd, kun je je huisdier veilig trakteren op diepgevroren garnalen.

Kunnen katten rauwe garnalen eten?

Verse, rauwe garnalen zijn veilig voor katten en de meeste katten vinden het lekker. Je kunt garnalen gebruiken in rauw voer recepten of gewoon als een tussendoortje.

Voeg er gewoon geen kruiden aan toe en zorg ervoor dat je de garnalen grondig hebt schoongemaakt en het spijsverteringskanaal hebt verwijderd. Net als mensen kunnen katten het spijsverteringskanaal van de garnaal niet eten.

Kunnen katten zelfgemaakte garnalen eten?

Om eerlijk te zijn, zijn zelfgemaakte garnalen een van de veiligste opties voor je kat. Door thuis verse garnalen te koken, heb je de volledige controle over de smaak en de verwerking.

Als je besluit om garnalen voor je kat te koken, blijf dan weg van zout, zwarte peper en andere kruiden. Gebruik ook niet te veel boter of frituurolie en geef de garnalen altijd een grondige reiniging voordat je ze kookt.

Kunnen katten garnalenkoppen, staarten en poten eten?

Veel mensen zien garnalenstaarten, koppen en poten als vies of zelfs walgelijk en onaangenaam. Als deze delen van de garnaal je eetlust niet vergroten, geef ze dan aan je kat. Katten zullen net zo genieten van garnalenpoten, garnalenstaarten of garnalenkoppen als van het vlees van de romp van de garnalen.

Je kunt je kat voeden met deze delen van de garnalen in hun rauwe of gekookte vorm. Beide opties zijn lekker en beide opties ruiken aantrekkelijk voor een kat.

Zorg ervoor dat je de regels volgt die hierboven zijn genoemd. Blijf uit de buurt van de smaakmakers en zorg ervoor dat de garnalen schoon zijn voordat je kat erop begint te kauwen.

Kunnen katten garnalenchips eten?

Hoewel garnalenchips licht smaken en het vlees van zeevoedsel suggereert dat het gezonder is dan aardappel- of maïschips, is het nog steeds junkfood. De basis zit boordevol zetmeel en vet.

Tenzij je het helemaal zelf thuis maakt, bevat het ook veel natrium en giftige toppings zoals ui, knoflook, enz …

Als je thuis garnalenchips maakt, kun je je kat ermee trakteren. Laat gewoon de schadelijke smaakmakers weg en verwen je kat er niet te vaak mee.

Kunnen katten garnalen schalen eten?

In sommige gevallen is het voor katten veilig om de schaal van een garnaal te eten. Als er geen zout, pekel of smaakmakers zijn gebruikt, kun je je kat rauwe of gekookte garnalen schalen geven.

Je kunt ze ook frituren – zelfs kieskeurige katten genieten van voedsel met een knapperige textuur.

Kittens kunnen ook garnalen eten!

Het introduceren van verschillende texturen en smaken aan je kat vanaf jonge leeftijd is essentieel om zijn eetvoorkeuren te ontwikkelen. En garnalen hebben een overvloed aan smaken en texturen. Zolang de garnaal niet zwaar is verwerkt en geconserveerd met zout is, kun je het rauw of gekookt aan een kitten geven.

Als je kat om de een of andere reden (overblijfselen van het spijsverteringskanaal) overgeeft of last heeft van indigestie na het eten van garnalen, bel dan je dierenarts. Hoewel het zeldzaam is, is het nog steeds mogelijk dat je kat allergisch is voor garnalen.

Deze mogelijkheid zou je echter niet moeten afschrikken van het idee om je kat met zeevoedsel te voeren. Garnalen zijn een voedzame, smakelijke en gezonde traktatie die de meeste katten extatisch zal maken. Ontneem je kat niet de kans om te smullen van zoiets goeds.