beste automatische voerbak kat

Top 5 voerautomaten voor katten van 2023

Wanneer je kat alleen thuis is, is het handig als je ervoor zorgt dat hij toch op tijd zijn eten krijgt. Hoewel katten over het algemeen prima een dagje alleen kunnen zijn, kan het een uitdaging zijn om ervoor te zorgen dat ze voldoende voeding krijgen. Gelukkig zijn er automatische voerbakken beschikbaar die je hierbij kunnen helpen. Wij hebben de vijf beste automatische voerbakken voor katten geselecteerd, zodat je je geen zorgen meer hoeft te maken over het voeden van je kat als je niet thuis bent. Met deze voerbakken hoef je niet bang te zijn dat je kat honger lijdt en kun je met een gerust hart van huis gaan.

1. Cat Mate Voederautomaat C3000

Als kattenbaasje wil je er zeker van zijn dat jouw geliefde viervoeter altijd voldoende te eten heeft, zelfs als je zelf niet thuis bent. Gelukkig zijn er automatische voerbakken op de markt die je hierbij kunnen helpen. De Cat Mate voerautomaat is de best beoordeelde automatische voerbak voor katten en wordt door de meeste baasjes gekozen. Met een capaciteit van maximaal 3 kg voorraad, kun je er zeker van zijn dat jouw kat nooit zonder eten komt te zitten.

De Cat Mate voerautomaat beschikt over een uniek mechanisme dat elk bakje voer voor je kat afweegt en doseert, zodat je er zeker van kunt zijn dat je kat altijd de juiste hoeveelheid voeding krijgt. De voerbak is al in te stellen vanaf 10 gram per bakje en je kunt zelf bepalen wanneer je kat te eten krijgt. Je kunt maximaal 3 maaltijden per 24 uur instellen, zodat je kat op regelmatige tijden kan eten.

Deze automatische voerbak is ook ideaal voor drukke baasjes die soms vergeten om hun kat te voeren. Met de LCD regelknop kun je precies instellen wanneer je kat te eten krijgt. De Cat Mate voerautomaat voor je kat is nu verkrijgbaar bij bol.com. Zorg ervoor dat je jouw kat nooit meer laat wachten op zijn voeding en bestel de Cat Mate voerautomaat vandaag nog.

2. Lovely Pets

Natuurlijk kan het iedere kattenbezitter weleens overkomen dat je het voedingsschema van je geliefde huisdier vergeet. Of misschien heeft je kat een voorkeur voor een specifiek eetmoment, terwijl jij op dat moment aan het werk bent. Maar geen zorgen! Met de Lovely pets slimme automatische voerbak hoef je je geen zorgen meer te maken.

Deze voerbak is in staat om automatisch tot wel vijftien maaltijden per dag te serveren. Met de mogelijkheid om het aantal porties in te stellen tot wel vijftig, kan je het voedingsschema van je kat helemaal naar wens afstemmen. Het LCD-scherm biedt een handige manier om het schema te programmeren en je kan zelfs een persoonlijke boodschap inspreken voor je kat. Zo kan je bijvoorbeeld je kat roepen als het etenstijd is, zelfs als je niet thuis bent.

Als drukke kattenbezitter kan de Lovely pets slimme automatische voerbak je het leven een stuk gemakkelijker maken. Bestel hem nu op bol.com en verzeker jezelf ervan dat je kat altijd op tijd gevoed wordt.

3. Pettadore Nutri Fresh

Als kattenbezitter wil je natuurlijk het allerbeste voor je kat en dat geldt zeker ook voor de voeding. Met de slimme voerbak van Pettadore kan je jouw kat nu op een gemakkelijke en slimme manier voeden, dankzij de bijbehorende app.

Deze app maakt het mogelijk om een wekelijks eetschema voor je kat in te stellen, met in totaal tien voedermomenten. Zo kan je er zeker van zijn dat je kat op regelmatige tijden gevoed wordt en krijg je een melding wanneer het eten bijna op is of wanneer het eten wordt geserveerd. En het mooie is: je kan de voerbak zelfs zonder telefoon bedienen.

Daarnaast heeft de automatische voerbak ook een vochtonttrekker, waardoor het eten van je kat vers blijft en zijn smaak behoudt. Zo kan je jouw kat altijd voorzien van heerlijk vers voedsel, zonder dat je hier veel tijd en moeite in hoeft te steken.

Ontdek zelf de voordelen van de slimme voerbak van Pettadore en bestel hem vandaag nog bij bol.com. Je kat zal je dankbaar zijn!

4. BOME Voerautomaat met Camera en Audio

Met de BOME automatische voerbak met camera kan je jouw kat op een slimme en gemakkelijke manier voeden. Deze voerautomaat heeft een grote capaciteit van wel zes liter voer, wat ervoor zorgt dat je niet steeds opnieuw hoeft bij te vullen. Je kan tot wel twaalf porties per dag geven en zelfs een spraakopname instellen om je kat te roepen voor de brokjes.

Een upgrade ten opzichte van het vorige model is de ingebouwde camera, waarmee automatisch een video wordt gemaakt wanneer jouw kat aan het eten is. Zo kan je altijd een oogje in het zeil houden en zien hoe het met je kat gaat.

Daarnaast krijg je dankzij de slimme voerbak van BOME een melding wanneer het eten bijna op is of wanneer het apparaat een storing heeft. Zo ben je altijd op de hoogte van de status van de voerbak en kan je op tijd ingrijpen als dat nodig is.

Wil jij ook jouw kat op een slimme en handige manier voeden? Bestel dan nu de BOME automatische voerbak met camera op bol.com en profiteer van alle voordelen die deze voerautomaat te bieden heeft.

5. Pretty Paws PP005 Wifi Voerautomaat

Met de Pretty Paws automatische voerbak kan je jouw kat altijd op tijd te eten geven, zelfs als je onregelmatige werktijden hebt. Via het LCD scherm kan je gemakkelijk zelf de maaltijden instellen en bepalen hoe vaak, wanneer en hoeveel voer je kat krijgt. De voerbak heeft een ruime capaciteit van minimaal 30 gram tot maximaal 360 gram per dag.

Naast het LCD scherm kan je de voerbak ook met je smartphone verbinden door middel van een app. Hiermee kan je het schema aanpassen of je kat extra eten geven als je toch langer van huis bent. Zo hoef je je nooit meer zorgen te maken dat je kat te weinig te eten krijgt.

En als er toch te weinig voeding in de voerbak zit, krijg je automatisch een waarschuwing. Zo kan je altijd op tijd bijvullen en is jouw kat verzekerd van voldoende voeding.

Wil jij ook een handige en slimme voerbak voor jouw kat? Bestel dan nu de Pretty Paws automatische voerbak op bol.com en profiteer van alle voordelen die deze voerautomaat te bieden heeft!

Waar moet ik op letten tijdens de aanschaf van een voerautomaat voor mijn kat?

Als je een voerautomaat voor je kat wilt kopen, zijn er verschillende dingen waar je op moet letten om ervoor te zorgen dat je de juiste keuze maakt. Hier zijn enkele belangrijke aandachtspunten:

  1. Capaciteit: Kies een voerautomaat met voldoende capaciteit voor de behoeften van jouw kat. Als je bijvoorbeeld regelmatig van huis bent, wil je misschien een automaat met een grotere opslagcapaciteit.
  2. Voerinstellingen: Controleer de voerinstellingen van de automaat om te zien of deze voldoet aan de voedingsbehoeften van je kat. Sommige automaten bieden de mogelijkheid om porties te doseren of om de frequentie en timing van voedingen in te stellen.
  3. Voedingstoevoer: Let erop hoe de voedingstoevoer van de automaat werkt en of deze geschikt is voor het voedsel dat je wilt gebruiken. Sommige automaten zijn bijvoorbeeld niet geschikt voor natvoer.
  4. Reiniging: Het is belangrijk dat de voerautomaat eenvoudig schoon te maken is om de hygiëne van de voeding te waarborgen. Kijk of de automaat makkelijk uit elkaar gehaald kan worden om alle onderdelen grondig te reinigen.
  5. Extra functies: Er zijn voerautomaten op de markt met extra functies zoals camera’s, spraakopnames of een mobiele app om op afstand de automaat te bedienen. Overweeg of deze extra functies voor jou belangrijk zijn.

Door rekening te houden met deze factoren kun je een voerautomaat vinden die perfect past bij de behoeften van jouw kat en bij jouw persoonlijke situatie. Vergeet niet om prijzen te vergelijken en om beoordelingen van andere kattenbezitters te lezen voordat je een aankoop doet.

Wat zijn de voordelen van een voerautomaat voor mijn kat?

Er zijn verschillende voordelen verbonden aan het gebruik van een voerautomaat voor je kat:

  1. Regulatie van de voedselinname: Met een voerautomaat kan je de hoeveelheid voedsel die je kat per dag krijgt nauwkeurig reguleren. Hierdoor kan je voorkomen dat je kat te veel of te weinig voedsel binnenkrijgt.
  2. Regulatie van de voedingstijden: Met een voerautomaat kan je de voedingstijden van je kat reguleren. Dit is vooral handig als je onregelmatige werktijden hebt of als je niet altijd thuis bent op de momenten dat je kat moet eten.
  3. Voedselverspilling verminderen: Met een voerautomaat kan je de voedselverspilling verminderen omdat je precies kan afmeten hoeveel voedsel je kat per keer krijgt. Hierdoor hoef je geen voedsel weg te gooien dat je kat niet opeet.
  4. Gemak: Met een voerautomaat kan je je kat op regelmatige tijden voeden zonder dat je daar altijd zelf bij aanwezig hoeft te zijn. Hierdoor kan je meer tijd besteden aan andere activiteiten en hoef je je minder zorgen te maken over de voeding van je kat.
  5. Automatische waarschuwingen: Sommige voerautomaten hebben automatische waarschuwingen die aangeven wanneer de voerbak bijna leeg is of wanneer er een storing is opgetreden. Hierdoor kan je tijdig ingrijpen en ervoor zorgen dat je kat altijd voldoende voeding heeft.

Veelgestelde vragen

Hoe werkt een voerautomaat voor katten?

Een voerautomaat voor katten werkt meestal op basis van een timer of een app op je smartphone. Je kunt instellen op welke tijdstippen en hoeveelheid voer er wordt gegeven aan je kat. De voerautomaat bevat een bak waarin het voer wordt opgeslagen en een mechanisme om het voer op het gewenste tijdstip vrij te geven. Sommige voerautomaten hebben ook extra functies zoals een camera om je kat in de gaten te houden tijdens het eten of een melding als het voer bijna op is.

Hoe vaak moet ik een voerautomaat voor mijn kat bijvullen?

De frequentie van bijvullen hangt af van de grootte van de voerautomaat en de voerbehoefte van je kat. Over het algemeen geldt dat je de voerautomaat één keer per dag moet bijvullen. Echter, als je kat meer voer nodig heeft of als de voerautomaat een kleinere capaciteit heeft, moet je deze mogelijk meerdere keren per dag bijvullen. Het is ook belangrijk om de voerautomaat regelmatig schoon te maken om te voorkomen dat er voedselresten achterblijven en bacteriën zich kunnen vermenigvuldigen.

Is het mogelijk om een voerautomaat voor meerdere katten te gebruiken?

Ja, het is mogelijk om een voerautomaat voor meerdere katten te gebruiken. Sommige voerautomaten hebben meerdere voerbakjes, zodat elk dier zijn eigen voeding kan krijgen. Andere modellen hebben een grote voerbak die voldoende voer kan bevatten voor meerdere katten en hebben de mogelijkheid om meerdere porties per dag te geven. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de voerautomaat voldoende capaciteit heeft voor het aantal katten dat je hebt en dat elk dier voldoende voeding krijgt. Het is ook belangrijk om de voerbakjes regelmatig schoon te maken om eventuele besmetting tussen de katten te voorkomen.