Top 7 voerautomaten voor katten van 2022


beste automatische voerbak kat

Ben jij op zoek naar de beste automatische voerbak voor jouw kat, maar weet jij door de vele voerautomaten niet welke te kopen? Geen nood, dan is deze koopgids voor jou.

Of jij nu een automatische voerbak wilt om de portiegroottes van jouw kat te beheersen, hem goed te eten wilt geven terwijl je niet thuis bent, of je hond uit de voerbak van je kat wilt houden, er zit zeker een voerbak voor jouw kat bij in deze koopgids. 

Automatische voerbakken zijn er in vele soorten en maten, met app, met voice recorder en zelfs met een camera. Allemaal handig natuurlijk, maar het belangrijkste is dat een automatische voerbak betrouwbaar is. 

Daarom heb ik voor jou in deze koopgids de beste automatische voerbakken geselecteerd, zodat jij er zeker van kunt zijn dat je alleen de beste voor jouw kat koopt.

Beste voerautomaten voor katten

Met een automatische voerautomaat voor jouw kat ben je er zeker van dat jouw kat op tijd zijn voer krijgt, ook wanneer jij niet thuis bent. Dus je kunt met een gerust hart een dag weg van huis, zonder dat jij je zorgen hoeft te maken of jouw kat wel te eten krijgt. Een automatische voerbak zorgt ervoor dat de bak van jouw kat automatisch wordt aangevuld, hoe handig is dat?

Zo zijn er automatische voerbakken met wifi, speciaal voor natvoer, met camera, met timer en voor meerdere katten. Hieronder vind je de beste automatische voerbakken voor jouw kat van dit moment. 

De beste voerautomaat werkt soepel en is stil

Vastlopen en slecht functioneren zijn een constante realiteit bij slechte voerautomaten. Deze voerautomaten kunnen het voer dat je erin stopt niet aan, ze werken niet goed, ze rammelen en zoemen, en uiteindelijk voeren ze je kat niet meer.

Ik heb de klantrecensies doorzocht om ervoor te zorgen dat alle aanbevolen voerautomaten stil en goed werken met zo min mogelijk storingen.

De beste voerautomaat werkt met het favoriete voer van je kat

Zorg ervoor dat jouw automatische voerbak werkt met het soort voer dat je kat lekker vindt. Hoewel de beste automatische voerbakken compatibel zijn met elke vorm en grootte van brokjes die je erin kunt stoppen, moet je wat meer onderzoek doen om een automaat te vinden die compatibel is met nat of rauw voer.

De beste voerautomaat is veilig

Een slecht ontworpen voerautomaat is geen partij voor het verlangen van een gemotiveerde en sluwe kat die eten wil. Minder veilige voerautomaten zijn misschien acceptabel voor rustige katten. Degenen die extreem voedsel gedreven zijn, hebben een veilig systeem nodig dat alleen mensen kunnen manipuleren.

De beste voerautomaat heeft een grote voeropslag

Net zoals de beste drinkfonteinen een hoge watercapaciteit hebben, hebben de beste voerautomaten voor katten grote trechters of compartimenten, die een royale hoeveelheid kattenvoer kunnen opslaan.

Dit is vooral belangrijk als je van plan bent om het huis een paar dagen te verlaten en op de voerautomaat vertrouwt om je kat van brandstof te voorzien terwijl je weg bent.

beste automatische voerbak kat

De beste voerautomaat past bij je budget

Er is een automatische voerbak voor bijna elk budget. Eenvoudige voerbakken met zwaartekracht zijn de goedkoopste keuze, terwijl slimme voerautomaten (bedienbaar via een app) hogere kosten met zich meebrengen.

Over het algemeen variëren de kosten voor een automatische voerbak van €15 voor een basismodel tot €180 voor een geavanceerde voerbak.

De beste voerautomaat heeft een betrouwbare voedingsbron

De meeste voerautomaten worden aangesloten op een stopcontact en vertrouwen op de elektriciteit in jouw huis. Om ervoor te zorgen dat je kat bij stroomuitval voer blijft ontvangen, is het belangrijk dat de voerautomaat is voorzien van een reservebatterij. Hierdoor blijft het apparaat werken wanneer bij jouw thuis de stroom uitvalt.

Omgekeerd hebben sommige voerautomaten geen netsnoer en vertrouwen ze alleen op een batterij. Batterijafhankelijke voerautomaten moeten een lange batterij levensduur hebben en betrouwbaar zijn.

Beste automatische voerbak met wifi (besturing via mobiele app)

Een automatische voerbak die je via een app kunt besturen is erg handig, je kunt dan alles via jouw mobiele telefoon instellen en regelen. Wist je dat sommige voerautomaten een voice recorder en camera hebben? 

Zo kun je voor jouw kat een persoonlijk berichtje inspreken en via de camera kun je jouw kat in de gaten houden. Jij bepaalt via de app hoe laat jouw kat te eten krijgt, in deze tijd is zo’n handige voerbak niet meer weg te denken.

Hieronder vind je de 3 beste slimme voerautomaten

1. Talo slimme voerautomaat 

Productinformatie: 

 • Inhoud 3.7 liter
 • Alleen droogvoer 
 • Wi-Fi 
 • Bediening via app
 • Ruimte voor een powerbank 

Dankzij de Talo slimme voerautomaat hoef jij je nooit geen zorgen meer te maken dat jouw kat een maaltijd zal missen. 

Deze automatische voerbak heeft een anti verstopping systeem, daardoor ben jij ervan verzekerd dat deze bak nooit vast zal lopen. 

Daarbij krijg je een melding via de app op jouw telefoon wanneer het voer bijna op is. Door deze functies is de Talo de meest betrouwbare automatische voerbak die je kunt kopen. 

Via de app kun je zonder gedoe een voedingsschema instellen, afgestemd op de behoeften van jouw kat. 

Wil jij deze automatische voerbak ergens neerzetten waar geen stopcontact zit? Dankzij de powerbank aansluiting is dit geen probleem. 

De Talo is dankzij zijn betrouwbaarheid, de betaalbare prijs en functionaliteit de beste keuze voor iedereen die het beste voor hun kat wil.

2. Pretty Paws pp005 

Productinformatie 

 • Wi-Fi
 • Inhoud 6 liter
 • Alleen droogvoer 
 • Batterij en adapter 

Met de Pretty Paws pp005 hoef jij je geen zorgen te maken of jouw kat op tijd zijn brokjes krijgt.

Heb jij veel omhanden of onregelmatige werktijden? Dan is deze automatische voerbak van Pretty Paws voor jou. 

Via de handige app die je kunt downloaden ben jij instaat om op elk moment van de dag jouw kat van zijn portie brokjes te voorzien. 

De grootte van deze porties kun jij helemaal afstemmen op de hoeveelheid die jouw kat nodig heeft. Per portie kun jij kiezen uit 5 tot 360 gram per portie, ideaal als jouw kat op dieet is of juist wat meer brokjes moet hebben.

Uiteraard moet een automatische voerbak betrouwbaar zijn, daarom komt dit model met 2 waarschuwingssignalen wanneer de brokjes bijna op zijn.

Als kattenouder wil jouw oog ook wat, deze voerautomaat heeft een strak en minimalistisch design, waardoor dit model perfect past bij jouw interieur. 

3. Pettadore Nutri Fresh 

Productinformatie: 

 • Inhoud 2.6 liter
 • Alleen droogvoer 
 • Kan op batterijen 
 • Wi-Fi 

De Pettadore Nutri Fresh is een geweldige slimme voerautomaat voor jou en jouw kat.

Je bent met deze automatische voerbak instaat om een wekelijks eetplan in te stellen voor jouw huistijger, superhandig dus.

Via de app kun jij alles op afstand regelen. Wil jij jouw kat een extra maaltijd geven? Geen probleem, met deze voerautomaat kan het allemaal.

De Pettadore Nutri Fresh komt met een speciale vochtontrekker, zo ben jij er zeker van dat de brokjes altijd vers blijven. 

De app die je krijgt bij de aanschaf van dit apparaat laat jou weten of een maaltijd succesvol is toegediend of niet, zo blijf jij altijd op de hoogte of alles goed gaat of niet.

Mocht de stroom bij jouw thuis uitvallen? Geen nood, dan komen de back up batterijen in actie die ervoor zorgen dat jouw kat toch zijn maaltijd krijgt.

Dankzij de betaalbare prijs en functionaliteit is de Pettadore Nutri Fresh een echte aanwinst voor jou en jouw kat.

Beste automatische voerbak voor natvoer: Catmate C500

Productinformatie:

 • Schotelstijl getimede voerbak met koelelementen
 • Werkt met droog en natvoer
 • Capaciteit 5 bakjes waar 330 gram voer per bakje in kan
 • Ideaal voor katten die nat of rauw voer eten dat de hele dag koel moet blijven

Zoals alle voerbakken in de vorm van een schotel heeft dit product een voordeel ten opzichte van staande voerbakken met een trechter. Hiermee kun je precies kiezen welk type voer jij je kat wilt laten eten.

Of je je kat nu rauwe kippenvleugels, in kaas gewikkelde medicijnen of droge brokjes voert, deze voerbak geeft het volgens een vast schema vrij. Je kunt maximaal 4 verschillende voertijden kiezen.

De voerbak geeft elke maaltijd weer op een lcd-scherm, waardoor het gemakkelijk is om het voedingsschema van je kat bij te houden en waar nodig aan te passen.

Deze aanpasbaarheid heeft enkele beperkingen. Deze automatische voerbak heeft vijf compartimenten waar maximaal 330 gram voer per bakje in past. Een bakje daarvan is voor onmiddellijke voeding, wat betekent dat je hem regelmatig moet bijvullen. Het is misschien ook niet ideaal voor meerdere katten of mensen die het voer van hun kat niet willen afwegen.

Deze automatische voerbak biedt een ervaring vergelijkbaar met het Petsafe model dat als mijn eerste keuze wordt vermeld, maar heeft een paar extra functies.

Het belangrijkste is dat de Cat Mate voerautomaat voorzien is van 2 koelelementen die onder de voercompartimenten zitten. Als een soort mini koelkast houdt deze voerbak het voer 1 tot 2 dagen koel en vers, afhankelijk van de omstandigheden uiteraard.

Hoewel het niet alle functies heeft die je in sommige andere programmeerbare voerautomaten aantreft en regelmatig moet worden bijgevuld, is deze voerautomaat een uitstekende optie voor mensen die hun kat natvoer of een verscheidenheid aan verschillende soorten voer willen geven.

Deze voerautomaat werkt op 3 AA-batterijen, die niet bij de aankoop zijn inbegrepen.

Wat ik goed vind:

 • Compatibel met elk type voer
 • Veilig en vertrouwd, katten hebben geen toegang tot het voer onder de deksel
 • Betaalbaar in vergelijking met andere voerbakken
 • Bevat koelelementen om het voer verser te houden

Wat ik jammer vind:

 • Je moet het voer zelf afwegen
 • Beschikt slechts over vijf compartimenten, waardoor je niet al te lang van huis weg kan
 • Batterijen zijn de enige voedingsbron van de voerbak en worden niet bij de aankoop meegeleverd

Beste voerautomaat kat met camera

Mocht je nog verder willen gaan dan een slimme voerautomaat, dan is een voerautomaat met camera de ideale keuze voor jou. Met deze voerautomaten kun je als je niet thuis bent toch jouw kat in de gaten houden of jouw kat wel eet. Je moet hiervoor wel even een app op jouw telefoon installeren. Wil je de beste voerautomaat voor jouw kat? Ga dan voor een voerautomaat met camera.

1. Pettadore Nutri View

 • Veilig weg van huis zonder zorgen
 • Gemakkelijk in gebruik
 • Werkt goed en is betrouwbaar

Mocht je nog een stapje verder willen gaan dan een automatische voerbak die je via een app kan bedien, dan is een automatische voerbak met een camera de beste keuze voor jou. Niet alleen kun jij via een app van alles instellen, je bent in staat om letterlijk en figuurlijk te kijken of jouw kat wel eet en of alles wel goed gaat. Jij wil toch ook weten wat jouw huistijger allemaal uitspookt terwijl je weg bent?

Als je maximale controle over jouw voerautomaat wilt, overweeg dan de Pettadore Nutri View. De slimme functies zijn gebouwd op een sterke basis. Deze voerbak heeft alle basiskwaliteiten van een geweldige programmeerbare voerbak.

Deze slimme automatische voerbak heeft een voicerecorder, zodat je een spraakbericht van 10 seconden kunt inspreken. Zo heeft je kat tijdens elke maaltijd toch een beetje het gevoel dat jij erbij bent.

Mensen zeiden dat voerbak makkelijk te programmeren was.

Deze slimme voerautomaat lijkt al deze basisfuncties goed te vervullen en werkt goed en betrouwbaar. Het maakt gebruik van een dubbel voedingssysteem dat zowel een voedingsadapter als een batterijback-up omvat. Dit geeft je gemoedsrust in het geval van een stroomstoring en laat je niet afhankelijk zijn van batterijen.

Al met al combineert deze slimme voerbak alle basisfuncties van een goede voerbak voor katten met het gemak en de entertainmentwaarde van een slim systeem.

2. Pixmy voerautomaat

Wil je jouw kat het beste van het beste geven? Overweeg dan deze voerautomaat met camera van Pixmy. Je koppelt deze voerautomaat doodeenvoudig met jouw smartphone, waarna je jouw kat altijd en overal in de gaten kan houden. Dankzij de speciale camera kun je zowel overdag als s’nachts jouw kat in de gaten houden. Deze superhandige voerautomaat is voorzien van tweezijdige audio, wat betekent dat je op afstand tegen jouw kat kunt praten en een spraakbericht kunt activeren op het moment dat jouw kat zijn eten krijgt. Via de app kun je jouw kat 20 porties per keer aanbieden en tot 8 maaltijden per dag. 

Beste automatische voerbak met timer: Petsafe Eatwell

Productinformatie:

 • Programmeerbare automatische voerbak in schotelstijl
 • Werkt met elk type voer of lekkernijen
 • Capaciteit 5 bakjes
 • Ideaal voor mensen die een betrouwbare voerbak willen die veel flexibiliteit biedt

Deze voerbak in schotelstijl werkt consequent en effectief om goed geportioneerde maaltijden naar keuze uit te delen.

Het is geen goede keuze als je meer dan een paar dagen niet thuis bent, maar het kan je dagelijkse routine een stuk eenvoudiger maken als je kat speciale maaltijden en lekkernijen nodig heeft.

Hoewel de Petsafe Eatwell je gemak beperkt door te eisen dat je je eigen porties kattenvoer afmeet, compenseert deze voerbak het verloren gemak in controle. Als je kat een speciaal dieet volgt, kun je met deze voerbak een zorgvuldige hoeveelheid aan lekkernijen, snacks, medicijnen en maaltijden afmeten.

De serveerschijf is onderverdeeld in vijf bakjes waar in elk bakje tot 165 gram droogvoer kan. Het vijfde bakje is bedoeld voor onmiddellijke voeding. Voor alle andere bakjes kun je zelf de precieze voertijden kiezen. Programmeren met behulp van het digitale display is eenvoudig en met bijna onbeperkte planningsopties.

Deze automatische voerbak lijkt een beetje op een iRobot stofzuiger die voer uitspuugt. Omdat deze automatische voerbak zo laag bij de grond is, is het onwaarschijnlijk dat een kat deze kan omgooien. En in tegenstelling tot sommige staande voerbakken, kan je kat zelf niet in de machine reiken om bij het voer te komen. Het is een goede keuze voor katten die gefascineerd zijn door voedsel en de neiging hebben om te bedelen en te vechten voor hun voedsel.

De voerbak werkt op vier D-batterijen, die niet worden meegeleverd. Als je hem liever op een stopcontact aansluit, heb je pech. Het wordt niet geleverd met een netsnoer en een dergelijk snoer is ook niet verkrijgbaar als extra aankoop.

Wat ik goed vind:

 • Compatibel met elk type kattenvoer, inclusief lekkernijen, medicijnen, natvoer en alle droge brokjes
 • Terwijl andere voerbakken onnauwkeurige hoeveelheden voer verstrekken, kun je met deze voerbak precies kiezen hoeveel jij je kat wilt geven
 • Betaalbaar in vergelijking met andere voerbakken
 • Vrijwel huisdierbestendig, houdt zelfs de meest gemotiveerde katten uit de voeropslag

Wat ik jammer vind:

 • Plastic bakjes zijn niet zo hygiënisch als metalen of keramische bakjes
 • Met slechts 5 bakjes is dit niet de beste keuze als je wat langer van huis weg wilt
 • Werkt alleen op batterijen en deze zijn niet inbegrepen bij de aankoop

Zijn automatische voerbakken voor katten een goed idee?

Voerautomaten kunnen een handige manier zijn om ervoor te zorgen dat je kat goed gevoed en gezond blijft, of je nu thuis of onderweg bent. Maar ze zijn niet altijd de juiste keuze voor elk huishouden. Hier zijn enkele voordelen van automatische voerbakken en tekenen dat je er één moet kopen.

Een automatische voerbak zorgt ervoor dat je kat maaltijden krijgt als je niet thuis bent

Voor korte uitjes en lange werkdagen biedt een voerautomaat de portiecontrole en maaltijdbeheer die je kat nodig heeft. In tegenstelling tot een standaard voerbak die propvol zit met kattenvoer, zorgt een automatische voerbak ervoor dat je kat zich niet vol vreet of aankomt terwijl je weg bent.

Als je natvoer geeft, is een gekoelde voerautomaat één van de beste manieren om je kat vers voer te geven terwijl je weg bent.

Bovendien zijn voerautomaten een moeiteloze manier om meerdere kleine maaltijden per dag te verstrekken. Als natuurlijke roofdieren kunnen katten in een natuurlijke omgeving zes maaltijden per dag eten. Deze voedingsschema kan katten gestimuleerd houden en kan helpen om je kat tevreden te houden, door verveling en hongergevoel te voorkomen die kunnen leiden tot overgewicht en obesitas.

Ze zijn nuttig voor iedereen die hun katten buitenshuis voeren

Als jij je kat om bepaalde redenen buiten voert, weet je waarschijnlijk dat andere lokale dieren ook van kattenvoer houden. Een voerautomaat die werkt op een chip of penning, kan hier uitkomst bieden, zodat je buitenkat het voer krijgt dat het nodig heeft.

Katten die te snel eten, kunnen baat hebben bij de langzame voerfunctie

Als je kat de neiging heeft om zijn voer in te ademen als een stofzuiger en later weer uitbraakt, weet je dat te snel eten een echt probleem is. Sommige voerautomaten zijn ontworpen voor katten die dit doen, waardoor de eetsnelheid van je kat wordt verminderd en zijn of haar voer beter kan verteren.

Voerautomaten kunnen handig zijn, maar lossen niet elk probleem op

De beste automatische voerbakken kunnen je leven gemakkelijker maken. Ze verlossen je van de noodzaak om je kat meerdere keren per dag te voeren.

Ze zorgen ervoor dat je kat goed geportioneerde maaltijden krijgt als je niet thuis bent. En als je de juiste kiest, kunnen ze katten met speciale diëten of verlegen persoonlijkheden helpen om het voer binnen te krijgen dat ze nodig hebben.

Maar ze zijn geen vervanging voor jouw persoonlijke zorg en aandacht. Zelfs de slimste voerautomaat kan niet in de buurt komen van het vervangen van een goede kattenouder. Als je langer dan een dag of twee het huis verlaat, wil je toch liever iemand zoeken die voor je kat zorgt terwijl je weg bent.

Wendy

Hallo, ik ben Wendy. Ik heb al jarenlang een kat en ben een echte kattenliefhebber. Ik vind het leuk om op mijn website allerlei handige informatie en tips over katten te delen. Veel plezier!

Recent Content