beste automatische voerbak kat

Automatische voerbak kat: 3x de beste voor jouw kat

Ben jij op zoek naar de beste automatische voerbak voor jouw kat, maar weet jij door de vele voerautomaten niet welke te kopen? Geen nood, dan is deze koopgids voor jou.

Of jij nu een automatische voerbak wilt om de portiegroottes van jouw kat te beheersen, hem goed te eten wilt geven terwijl je niet thuis bent, of je hond uit de voerbak van je kat wilt houden, er zit zeker een voerbak voor jouw kat bij in deze koopgids. 

Automatische voerbakken zijn er in vele soorten en maten, met app, met voice recorder en zelfs met een camera. Allemaal handig natuurlijk, maar het belangrijkste is dat een automatische voerbak betrouwbaar is. 

Overzicht beste automatische voerbak kat

Met een automatische voerbak voor jouw kat ben je er zeker van dat jouw kat op tijd zijn voer krijgt, ook wanneer jij niet thuis bent. Dus je kunt met een gerust hart een dag weg van huis, zonder dat jij je zorgen hoeft te maken of jouw kat wel te eten krijgt. Een automatische voerbak zorgt ervoor dat de bak van jouw kat automatisch wordt aangevuld, hoe handig is dat?

Zo zijn er automatische voerbakken met wifi, speciaal voor natvoer, met camera, met timer en voor meerdere katten. Hieronder vind je de beste automatische voerbakken voor jouw kat van dit moment. 

Waarom een automatische voerbak voor jouw kat kopen?

automatische voerbak kat natvoer

Als je langer van huis bent omdat jouw werktijden sterk wisselen, of moet overwerken, dan is een automatische voerbak de ideale oplossing als jouw kat zijn maaltijd verwacht en jij niet thuis bent. Op deze manier ben je ervan verzekerd dat jouw kat toch zijn maaltijd krijgt.

Stel dat jij niet thuis bent en dat jouw kat natvoer eet en zijn medicijnen nog heeft, dan is de Cat mate C500 automatische voerbak hier ideaal voor. Je kunt zijn medicijnen dan in het natvoer mengen en in het vakje doen. Je stelt de tijd in dat hij zijn medicijnen moet hebben en je bent ervan verzekerd dat hij zijn maaltijd en medicijnen krijgt.

Maar een automatische voerbak is ook superhandig als jouw kat een speciaal dieet volgt, zijn maaltijden worden afgewogen en dat op vaste tijden aangeboden moet krijgen. Met een automatische voerbak kan dat allemaal.

Kwaliteiten van een goede automatische voerbak

beste automatische voerbak kat

Vastlopen en slecht functioneren zijn een constante realiteit bij slechte voerautomaten. Deze voerautomaten kunnen het voer dat je erin stopt niet aan, ze werken niet goed, ze rammelen en zoemen, en uiteindelijk voeren ze je kat niet meer.

We hebben de reviews van andere mensen doorzocht om ervoor te zorgen dat alle aanbevolen voerautomaten stil en goed werken met zo min mogelijk storingen.

De beste voerautomaat werkt met het favoriete voer van je kat

Zorg ervoor dat jouw automatische voerbak werkt met het soort voer dat je kat lekker vindt. Hoewel de beste automatische voerbakken compatibel zijn met elke vorm en grootte van brokjes die je erin kunt stoppen, moet je wat meer onderzoek doen om een automaat te vinden die compatibel is met nat of rauw voer.

De beste voerautomaat is veilig

Een slecht ontworpen voerautomaat is geen partij voor het verlangen van een gemotiveerde en sluwe kat die eten wil. Minder veilige voerautomaten zijn misschien acceptabel voor rustige katten. Degenen die extreem voedsel gedreven zijn, hebben een veilig systeem nodig dat alleen mensen kunnen manipuleren.

De beste voerautomaat heeft een grote voeropslag

Net zoals de beste drinkfonteinen een hoge watercapaciteit hebben, hebben de beste voerautomaten voor katten grote trechters of compartimenten, die een royale hoeveelheid kattenvoer kunnen opslaan.

Dit is vooral belangrijk als je van plan bent om het huis een paar dagen te verlaten en op de voerautomaat vertrouwt om je kat van brandstof te voorzien terwijl je weg bent.

De beste voerautomaat past bij je budget

Er is een automatische voerbak voor bijna elk budget. Eenvoudige voerbakken met zwaartekracht zijn de goedkoopste keuze, terwijl slimme voerautomaten (bedienbaar via een app) hogere kosten met zich meebrengen.

Over het algemeen variëren de kosten voor een automatische voerbak van €15 voor een basismodel tot €180 voor een geavanceerde voerbak.

De beste voerautomaat heeft een betrouwbare voedingsbron

De meeste voerautomaten worden aangesloten op een stopcontact en vertrouwen op de elektriciteit in jouw huis. Om ervoor te zorgen dat je kat bij stroomuitval voer blijft ontvangen, is het belangrijk dat de voerautomaat is voorzien van een reservebatterij. Hierdoor blijft het apparaat werken wanneer bij jouw thuis de stroom uitvalt.

Omgekeerd hebben sommige voerautomaten geen netsnoer en vertrouwen ze alleen op een batterij. Batterijafhankelijke voerautomaten moeten een lange batterij levensduur hebben en betrouwbaar zijn.

Onze top 3 beste voerautomaten voor katten

pettadore nutri view

Om jou te helpen bij jouw zoektocht naar de beste automatische voerbak voor jouw kat, zijn er meerdere voerautomaten aan een grondig onderzoek onderworpen. Op basis van dit onderzoek is er een top 3 beste automatische voerbakken voor katten ontstaan. De hieronder staande voerautomaten zijn stuk voor stuk goede keuzes en hebben hun plek in dit blog dubbel en dwars verdiend.

1. Beste automatische voerbak voor natvoer

Catmate C500 - Voerautomaat - Automatisch - Wit

★★★★★
99,99
51,99
laatste prijs check: 5 februari 2023 16:04

De Cat Mate C500 is veruit de beste voerautomaat als je je kat natvoer voert. Zoals alle voerbakken in de vorm van een schotel heeft dit product een voordeel ten opzichte van staande voerbakken met een trechter. Hiermee kun je precies kiezen welk type voer jij je kat wilt laten eten.

Of je je kat nu rauwe kippenvleugels, in kaas gewikkelde medicijnen of droge brokjes voert, deze voerbak geeft het volgens een vast schema vrij. Je kunt maximaal 4 verschillende voertijden kiezen.

De voerbak geeft elke maaltijd weer op een lcd-scherm, waardoor het gemakkelijk is om het voedingsschema van je kat bij te houden en waar nodig aan te passen.

Deze aanpasbaarheid heeft enkele beperkingen. Deze automatische voerbak heeft vijf compartimenten waar maximaal 330 gram voer per bakje in past. Een bakje daarvan is voor onmiddellijke voeding, wat betekent dat je hem regelmatig moet bijvullen. Het is misschien ook niet ideaal voor meerdere katten of mensen die het voer van hun kat niet willen afwegen.

Deze automatische voerbak biedt een ervaring vergelijkbaar met het Petsafe model dat als mijn eerste keuze wordt vermeld, maar heeft een paar extra functies.

Het belangrijkste is dat de Cat Mate voerautomaat voorzien is van 2 koelelementen die onder de voercompartimenten zitten. Als een soort mini koelkast houdt deze voerbak het voer 1 tot 2 dagen koel en vers, afhankelijk van de omstandigheden uiteraard.

Hoewel het niet alle functies heeft die je in sommige andere programmeerbare voerautomaten aantreft en regelmatig moet worden bijgevuld, is deze voerautomaat een uitstekende optie voor mensen die hun kat natvoer of een verscheidenheid aan verschillende soorten voer willen geven.

Deze voerautomaat werkt op 3 AA-batterijen, die niet bij de aankoop zijn inbegrepen.

Wat andere mensen ervan vinden:Stevige automatische voerbak. Mijn kat heeft de bak vaak geprobeerd te openen door er mee te slepen en te krabben, maar tot nu toe is het nog nooit gelukt om het daadwerkelijk te openen. De timer werkt ook erg goed!

Kenmerken

 • 29 cm x 29 cm x 9.5 cm
 • Gewicht 1348 gram
 • Materiaal kunststof
 • Vaatwasserbestendig
Voordelen
 • Goede kwaliteit
 • Ideaal voor natvoer
 • 5 ruime bakjes
 • Batterijcontrole voor meer zekerheid
Nadelen
 • Batterijen niet inbegrepen
 • Beschikt over slechts vijf bakjes, waardoor het niet optimaal is voor langere tijd van huis

Met al een zeer stevige automatische voerbak voor een mooie prijs. Veruit de beste keuze als jouw kat gevarieerd te eten krijgt of zijn medicijnen via het natvoer krijgt.


2. Beste automatische voerbak met app

Pettadore Nutri Fresh - Voerautomaat Kat/Hond - Smart en Vershoudend - 2.6 L

★★★★★
74,95
laatste prijs check: 5 februari 2023 16:04
 • Voorkomt uitgedroogd voer
 • Via app bestuurbaar
 • Je voorkomt overgewicht
 • Bij stroomuitval nemen de batterijen het over
 • Anti verstopping

Deze automatische voerbak van Pettadore is een uitstekende keuze voor jouw kat. Je kunt deze slimme voerautomaat via de app bedienen en er past maar liefst 2,6 liter aan droogvoer in. Via de app kun je een dagelijks eetplan opstellen tot maar liefst 10 instelbare momenten. Je kunt er ook voor kiezen om een belletje aan te zetten die afgaat zodra er voer wordt vrijgegeven zodat jouw kat weet dat het etenstijd is. Maar via de app kun je ook op afstand een enkele voeding extra vrijgeven. Via de vochtontrekker ben je er van verzekerd dat de kattenbrokken lekker lang vers blijven.


3. Beste automatische voerbak met camera

Pettadore Nutri View - Voerautomaat Kat/Hond - Smart Met Camera En App - Wit - 3.7 L

★★★★★
109,95
laatste prijs check: 5 februari 2023 16:04
 • Beste automatische voerbak met app en camera
 • Veilig weg van huis zonder zorgen
 • Gemakkelijk in gebruik
 • Werkt goed en is betrouwbaar
 • Voerautomaat met wifi en camera

Mocht je nog een stapje verder willen gaan dan een automatische voerbak die je via een app kan bedien, dan is een automatische voerbak met een camera de beste keuze voor jou. Niet alleen kun jij via een app van alles instellen, je bent in staat om letterlijk en figuurlijk te kijken of jouw kat wel eet en of alles wel goed gaat. Jij wil toch ook weten wat jouw huistijger allemaal uitspookt terwijl je weg bent?

Als je maximale controle over jouw voerautomaat wilt, overweeg dan de Pettadore Nutri View. De slimme functies zijn gebouwd op een sterke basis. Deze voerbak heeft alle basiskwaliteiten van een geweldige programmeerbare voerbak.

Deze slimme automatische voerbak heeft een voicerecorder, zodat je een spraakbericht van 10 seconden kunt inspreken. Zo heeft je kat tijdens elke maaltijd toch een beetje het gevoel dat jij erbij bent.

Mensen zeiden dat voerbak makkelijk te programmeren was.

Deze slimme voerautomaat lijkt al deze basisfuncties goed te vervullen en werkt goed en betrouwbaar. Het maakt gebruik van een dubbel voedingssysteem dat zowel een voedingsadapter als een batterijback-up omvat. Dit geeft je gemoedsrust in het geval van een stroomstoring en laat je niet afhankelijk zijn van batterijen.

Al met al combineert deze slimme voerbak alle basisfuncties van een goede voerbak voor katten met het gemak en de entertainmentwaarde van een slim systeem.


Voerautomaat voor jouw kat kopen? Let hier dan op!

Voordat je een voerautomaat voor jouw kat koopt, moet je jezelf afvragen wat je zoekt in een voerautomaat voor jouw kat. Hieronder vind je een aantal belangrijke punten waar je op moet letten voordat je een voerautomaat aanschaft:

Droog- of natvoer

Als eerste kijk je naar of je jouw kat droog- of natvoer geeft, of beide. De meeste voerautomaten zijn gemaakt met kattenbrokken in het achterhoofd. Als je jouw kat zowel droog- en natvoer geeft, dan is het misschien verstandig om de Cat Mate C500 voor jouw kat aan te schaffen. Deze voederautomaat kan beide soorten voer verwerken. Geef je jouw kat alleen maar kattenbrokken dan heb je meer dan genoeg opties om uit te kiezen. Denk hier van te voren goed over na.

De inhoud van de voerautomaat

Het volgende belangrijke om op te letten is de inhoud van een voerautomaat. Heb jij één kat en zoek je een voerautomaat voor alleen overdag terwijl je aan het werk bent? Dan is de Pettadore Nutri Fresh een prima keuze. Let wel op, hier kunnen alleen brokjes in. 

Maar wil je een weekendje weg of heb je meerdere katten? Dan kies je beter voor een voerautomaat met een grote inhoud, zoals de Pretty Paws PP005. Hier past maar liefst 6 liter aan brokjes in. Zoals je leest moet je hier goed over na denken voordat je een voerautomaat koopt.

De reviews van andere mensen

In dit blog hebben we alleen de beste en meest betrouwbare voerautomaten besproken, maar het is altijd belangrijk om je eigen onderzoek te doen, voordat je een voerautomaat koopt. Lees daarom altijd eerst aandachtig de reviews door van andere mensen die al zo een voerautomaat hebben. Op basis daarvan kun je voor jezelf bepalen of een bepaalde voerautomaat wel of niet bij jou en jouw kat past.

Is een automatische voerbak voor jouw kat een goed idee?

Voerautomaten kunnen een handige manier zijn om ervoor te zorgen dat je kat goed gevoed en gezond blijft, of je nu thuis of onderweg bent. Maar ze zijn niet altijd de juiste keuze voor elk huishouden. Hier zijn enkele voordelen van automatische voerbakken en tekenen dat je er één moet kopen.

Een automatische voerbak zorgt ervoor dat je kat maaltijden krijgt als je niet thuis bent

Voor korte uitjes en lange werkdagen biedt een voerautomaat de portiecontrole en maaltijdbeheer die je kat nodig heeft. In tegenstelling tot een standaard voerbak die propvol zit met kattenvoer, zorgt een automatische voerbak ervoor dat je kat zich niet vol vreet of aankomt terwijl je weg bent.

Als je natvoer geeft, is een gekoelde voerautomaat één van de beste manieren om je kat vers voer te geven terwijl je weg bent.

Bovendien zijn voerautomaten een moeiteloze manier om meerdere kleine maaltijden per dag te verstrekken. Als natuurlijke roofdieren kunnen katten in een natuurlijke omgeving zes maaltijden per dag eten. Deze voedingsschema kan katten gestimuleerd houden en kan helpen om je kat tevreden te houden, door verveling en hongergevoel te voorkomen die kunnen leiden tot overgewicht en obesitas.

Ze zijn nuttig voor iedereen die hun katten buitenshuis voeren

Als jij je kat om bepaalde redenen buiten voert, weet je waarschijnlijk dat andere lokale dieren ook van kattenvoer houden. Een voerautomaat die werkt op een chip of penning, kan hier uitkomst bieden, zodat je buitenkat het voer krijgt dat het nodig heeft.

Katten die te snel eten, kunnen baat hebben bij de langzame voerfunctie

Als je kat de neiging heeft om zijn voer in te ademen als een stofzuiger en later weer uitbraakt, weet je dat te snel eten een echt probleem is. Sommige voerautomaten zijn ontworpen voor katten die dit doen, waardoor de eetsnelheid van je kat wordt verminderd en zijn of haar voer beter kan verteren.

Voerautomaten kunnen handig zijn, maar lossen niet elk probleem op

De beste automatische voerbakken kunnen je leven gemakkelijker maken. Ze verlossen je van de noodzaak om je kat meerdere keren per dag te voeren.

Ze zorgen ervoor dat je kat goed geportioneerde maaltijden krijgt als je niet thuis bent. En als je de juiste kiest, kunnen ze katten met speciale diëten of verlegen persoonlijkheden helpen om het voer binnen te krijgen dat ze nodig hebben.

Maar ze zijn geen vervanging voor jouw persoonlijke zorg en aandacht. Zelfs de slimste voerautomaat kan niet in de buurt komen van het vervangen van een goede kattenouder. Als je langer dan een dag of twee het huis verlaat, wil je toch liever iemand zoeken die voor je kat zorgt terwijl je weg bent.