beste krabpaal maine coon

Dit zijn de 6 beste krabpalen voor je Maine Coon van 2021

Ben je op zoek naar de beste krabpaal voor jouw Maine Coon? Maar weet je door de gigantische keuze aan grote krabpalen niet meer welke je moet kopen? Geen nood, dan is deze koopgids voor jou.

In deze koopgids vertel ik je alles over de beste krabpalen voor jouw Maine Coon. Ik vertel je waar je op moet letten bij de aanschaf van een grote krabpaal, waarom je er één zou moeten kopen en beantwoord ik veelvoorkomende vragen.

Weten hoe je de beste krabpaal voor je geliefde Maine Coon kiest, komt neer op hoogte, stevigheid en balans, duurzaamheid van de stof en hoe sterk de krabpaal is.

Vanwege het grote formaat van een volwassen Maine Coon, moet je een krabpaal kiezen die lang is, die niet wankelt, samengesteld is uit duurzaam krabmateriaal en gebouwd is om het gewicht van je grote kat te dragen.

Deze koopgids laat je precies zien hoe de perfecte krabpaal voor je Maine Coon eruit moet zien, en ik laat je ook enkele geweldige voorbeelden zien die je kunt kopen.

Beste krabpalen voor jouw Maine Coon in één oogopslag

Voordat ik tot mijn 6 beste aanbevelingen kom en vaststel wat de beste krabpalen voor jouw Maine Coon zijn, gaan vele uren aan onderzoek vooraf. Ik heb vele krabpalen bekeken, onderzocht, gekeken naar de beoordelingen van andere mensen en heb ik langdurig overlegd met de fabrikanten van de krabpalen.

Hierdoor ben ik er 100 procent zeker van dat ik jou alleen de beste krabpalen voor jouw Maine Coon kan laten zien. Hieronder zie je in één oogopslag de 6 beste krabpalen voor jouw Maine Coon.

Kwaliteiten van een goede krabpaal

De eerste vereiste is uiteraard de hoogte van de krabpaal. Alle katten hebben een hoge krabpaal nodig, maar voor een Maine Coon is dit extra belangrijk. De krabpaal moet hoog genoeg zijn zodat je Maine Coon op zijn achterpoten kan staan en zich helemaal tegen de krabpaal kan uitstrekken.

Een krabpaal voor een Maine Coon moet ook stevig genoeg zijn wanneer ze tegen de krabpaal aanleunen. Als jouw Maine Coon tegen de krabpaal aanleunt en de paal begint de wiebelen, ook is het maar een klein beetje, dan kan het zijn dat jouw goedaardige reus de krabpaal niet meer wilt gebruiken. Besef dan wel dat jouw meubels een doelwit kunnen worden.

De krabpaal voor een Maine Coon moet bekleed zijn met een bijzonder sterk materiaal, zodat je Maine Coon lekker zijn nagels in het materiaal kan zetten en krabben. Geweven sisal is het beste krabmateriaal dat er is. Je kat kan hier lekker zijn nagels inzetten zonder vast komen te zitten. Sisal is biologisch afbreekbaar en duurzaam.

1. RHRQuality Royalty Plus

 • Perfect voor Maine Coons
 • Compact
 • Hoogste kwaliteit
 • Bestseller
 • Ideaal voor kittens

De RHRQuality Royalty Plus is één van de best verkochte krabpalen voor Maine Coons. Deze krabpaal is uitermate geschikt voor grote katten zoals een Maine Coon. Met een zware voet en een dikke sisalpaal, staat deze krabpaal als een huis.

Met 4 ligplaatsen, 3 niveaus en een hangmat heeft deze krabpaal alles wat je kat zich maar wensen kan. Bovenop deze krabpaal zit een royale directiezetel met een uitneembaar kussen, waar jouw Maine Coon heerlijk kan vertoeven.

De Royalty Plus is in meerdere kleuren verkrijgbaar, dus ik weet zeker dat er een kleur bij zit die jij mooi zult vinden.

2. RHRQuality Corner Coon

 • Perfect voor Maine Coons
 • Ideaal voor in een hoek
 • Veel verkocht
 • Geschikt voor oudere katten
 • Geschikt voor kittens

De RHRQuality Corner is een uitstekende en stevige krabpaal. Met 4 dikke sisalpalen en een zware bodemplaat, gaat deze krabpaal geen kant op.

Het ideale van deze krabpaal is dat je de hangmatten naar binnen kunt draaien, waardoor de paal prima in een hoek kan staan.

Bovenop deze luxe krabpaal zit een grote en comfortabele directiezetel, met een uitneembaar en wasbaar kussen. Vanaf hier kan je kat alles prima overzien.

Met 6 ligplaatsen, 5 niveaus, 2 hangmatten, 1 huisje en een trappetje, is dit een krabpaal waar jouw kat van droomt.

Is jouw Maine Coon aan de oude kant en is hij of zij niet meer zo beweegbaar als vroeger? Geen probleem, dankzij het trappetje kan je kat vrij eenvoudig bovenkomen.

3. RHRQuality Maine Coon Tower

 • Perfect voor Maine Coons
 • Hoge krabpaal
 • Zeer compact
 • Hoogste kwaliteit
 • Geschikt voor kittens

De Maine Coon Tower is de ideale krabpaal voor grote katten en is één van de bestsellers van RHRQuality. Katten houden van hoogte en dat is wat deze kwalitatieve krabpaal biedt.

Met een dikke 20 centimeter sisalpaal en een grote verzwaarde bodemplaat, is deze luxueuze krabpaal de ideale keuze voor jouw Maine Coon kat.

De Maine Coon Tower is zeer compact en neemt dus weinig ruimte in beslag, wat een enorm voordeel is. Deze krabpaal biedt alles wat jouw Maine Coon nodig heeft en is verkrijgbaar in meerdere kleuren, zodat er zeker een kleur voor jou bij zit.

4. RHRQuality Kilimandjaro

 • Perfect voor Maine Coons
 • Zeer uitgebreid
 • Grote directiezetel
 • Luxueuze uitstraling
 • Geschikt voor kittens

De Kilimandjaro van RHRQuality is een geweldige keuze voor jouw Maine Coon. Met alle opties die deze krabpaal biedt, heeft het alles wat jouw goedaardige reus zich maar wensen kan.

Neem de directiezetel bijvoorbeeld, hier kan jouw kat comfortabel liggen op een zacht kussentje en als een echte baas alles overzien. Het kussentje kun je er trouwens uithalen en wassen, wel zo handig als het vies is.

Houdt jouw kat van lekker hangen? Dan is deze krabpaal voor jou, de paal heeft een hangmand die volledig draaibaar is en 20 kilo kan dragen.

Vanuit de hangmand kan je huistijger op een plateau stappen en via het gat zo het huisje inkruipen. Hier kan je kat zich lekker comfortabel terugtrekken omdat het huisje voorzien is van een lekker zacht kussentje die je eruit kunt halen en wassen.

Als bonus is deze krabpaal voorzien van een speeltouw waar je kat zich heerlijk mee kan vermaken. De drie palen zijn volledig bekleed met sisal waar je kat heerlijk zijn nageltjes in kan zetten en niet vast blijft zitten aan het materiaal.

Dankzij de zware, brede en stevige voet zal deze krabpaal als een huis blijven staan. Deze paal is uitermate geschikt voor een enkele kat maar ook voor een huishouden met meerdere katten.

5. RHRQuality Cat Penthouse

 • Perfect voor Maine Coons
 • Inclusief krabton
 • Luxueuze uitstraling
 • Geschikt voor kittens
 • Erg stevig en stabiel

De Cat Penthouse is een droomparadijs voor jouw Maine Coon. Door het prachtige uiterlijk van deze krabpaal zal deze prachtig in jouw woonkamer staan.

Het unieke aan deze krabpaal is dat er een mooie krabton in het ontwerp verwerkt is. De buitenzijde van deze krabton is bekleed met sisal kleed van de hoogste kwaliteit.

Jouw kat kan deze krabton als een slaapplek gebruiken, dankzij een comfortabel kussen die in de krabton ligt. Dit wasbare kussen haal je gemakkelijk uit de krabton, superhandig.

Wil je een luxueuze, kwalitatieve krabpaal die jouw Maine Coon alles biedt wat hij of zij zich maar wensen kan? Dan is de RHRQuality Cat Penthouse een uitstekende keuze.

6. Petrebels Ragdoll 180

 • Perfect voor Maine Coons
 • Hoge kwaliteit
 • Moderne uitstraling
 • Geschikt voor oudere katten
 • Geschikt voor kittens

De Petrebels Ragdoll 180 is dankzij de lengte en uitstraling een geweldige krabpaal voor jouw Maine Coon. Heb je een oude kat of een kat die moeilijk kan bewegen, dan gaat jouw kat deze krabpaal geweldig vinden. Via een trappetje kan je oude kat gemakkelijk boven komen.

Deze mooie krabpaal is voorzien van een slaaphuisje, twee makkelijk bereikbare plateaus, een grote en sterke hangmat en om het af te maken een royale ligplaats bovenop. Wat heeft jouw kat nog meer te wensen? Wil jouw kat extra stabiliteit? Geen probleem, door de extra dikke sisalpaal en bodemplaat staat deze top krabpaal als een huis.

De Ragdoll 180 is uitermate geschikt voor de wat oudere Maine Coon, kittens en zal door de moderne uitstraling perfect in jouw interieur staan.

Krabpaal voor jouw Maine Coon kopen? Let hier dan op!

krabpaal voor maine coon

Sta je op punt om een krabpaal voor jouw Maine Coon te kopen? Geweldig, hieronder heb ik een paar punten waar je op moet letten bij de aanschaf van een krabpaal. Deze tips helpen jou bij het uitkiezen van de beste krabpaal voor jouw huistijger.

Een krabpaal voor een Maine Coon moet stevig en stabiel zijn. Als een krabpaal niet stabiel en stevig op de grond staat, dan kan de paal wiebelen of omvallen wanneer jouw kat besluit om in de paal te springen of zich tegen de paal aan uit te strekken.

Het materiaal waarmee de palen zijn bekleed is ook erg belangrijk, jouw beste keuze is sisal. Sisal is supersterk en zal niet snel kapot gaan wanneer jouw kat lekker wilt krabben. Een extra bonus van sisal is dat jouw kat niet vast blijft zitten met zijn nagels als hij lekker aan krabben is.

Comfort voor jouw Maine Coon is erg belangrijk omdat een Maine Coon nou eenmaal groot is. Omdat ze groot zijn moet de krabpaal en de ligplaatsen ook groot zijn. Een te kleine en instabiele krabpaal is vragen om problemen en zonde van jouw geld. Kwaliteit kost nou eenmaal geld, goedkoop is vaak duurkoop.

Als een Maine Coon op zijn achterpoten staat en zich uitstrekt dan zijn het grote katten, pas de krabpaal die je wilt kopen hier dus op aan. Groter is in dit geval dus altijd beter.

Jouw wensen zijn net zo belangrijk, de krabpalen in deze koopgids zijn echte pareltjes en passen in elk interieur. De behoeften van jouw kat staan uiteraard op nummer één, maar dat betekent nog niet dat je een lelijke krabpaal moet kopen. Koop een krabpaal die goed voor jouw kat is en die jij ook mooi vind.

Veelgestelde vragen 

krabpaal maine coon

Welke krabpaal voor een Maine Coon kitten?

Een fout die veel mensen maken is door een kleine krabpaal te kopen voor hun kitten. Een Maine Coon kitten zal een te kleine krabpaal al snel ontgroeien. Alle krabpalen in deze koopgids zijn stuk voor stuk geschikt voor kittens. De RHRQuality Maine Coon Tower lijkt in het begin te groot voor jouw Maine Coon kitten, maar binnen twee maanden tijd zal jouw kitten geen probleem hebben met deze krabpaal. Koop altijd een krabpaal voor grote katten, deze krabpalen zijn gemaakt voor grote katten zoals een Maine Coon kitten.

Waar moet de krabpaal staan?

Waar je de krabpaal neerzet is net zo belangrijk als een goede krabpaal kopen. Het beste is om de krabpaal op een plek neer te zetten waar jij wilt dat je kat daar gaat krabben. Als voorbeeld neem ik jouw bank, stel dat jouw kat aan jouw bank krabt, dit wil je natuurlijk niet hebben. Dus dat is een nee, dan kun je dus beter een goede ja naast die nee hebben. In dit geval zet je de krabpaal dan naast jouw bank.

Waarom heeft een kat een krabpaal nodig?

Krabben is zeer ontspannend voor een kat, door te krabben kan hij lekker zijn energie kwijt waardoor hij lekkerder in zijn vel zal zitten. Maar een kat krabt ook om zijn nagels scherp te houden en om loszittende delen van zijn nagels kwijt te raken. En als laatste krabt een kat om zijn territorium te markeren. Wanneer jij geen krabgelegenheden voor jouw kat aanbiedt, zal je kat hoogst waarschijnlijk jouw meubels hiervoor gaan gebruiken. Dat is wel het laatste wat jij wilt hebben natuurlijk.

Hoeveel krabpalen moet je hebben?

Denk liever in hoeveel krabgelegenheden voor jouw huistijger. Biedt jouw kat voldoende krabgelegenheden aan op meerdere plekken in je huis. Niet elke kat is een verticale krabber. Misschien is jouw kat wel een horizontale krabber of een schuine krabber. Biedt je kat allerlei opties aan als het aankomt op het krabben van je kat. Krabplanken zijn hiervoor ideaal en kosten niet veel. Als je één of twee katten hebt, dan is één goede krabpaal meestal voldoende.

Hoe maak je een krabpaal schoon?

Uiteraard wil je dat de krabpaal er netjes bijstaat, zowel voor het oog en de hygiëne. Maar hoe doe je dat?

Op een krabpaal zul je voornamelijk haren en stof aantreffen. Het eerste wat je moet doen is met de stofzuiger zoveel mogelijk haren en stof verwijderen.

Het sisal krijg je vrij gemakkelijk schoon met een stofzuiger, het pluche kan een ander verhaal zijn.

Als je met jouw stofzuiger het pluche niet goed schoon krijgt, dan is een speciale kledingborstel een goede optie.

Dit zijn borstels die speciaal ontworpen zijn om haren en pluisjes van stof te verwijderen.

Is de krabpaal echt vies? Dan kun je overwegen om de krabpaal met een sopje te wassen.

Koud water met een klein beetje Biotex erin is dan een goede keuze.

Stofzuig de krabpaal één keer per week goed schoon, zo ben je er zeker van dat je de hoeveelheid haren en stof tot het minimale houdt.

Conclusie beste krabpaal voor een Maine Coon

Je hebt nu de 6 beste krabpalen gezien voor jouw Maine Coon kat. Alle 6 krabpalen zijn stuk voor stuk uitstekende keuzes, welke jij kiest komt op jouw persoonlijke smaak neer. Petrebels en RHRQuality maken de beste krabpalen voor grote katten en zijn je 2 beste keuzes.