beste voerbak kat

Top 6 voerbakken voor katten van 2021

Ben je op zoek naar de beste voerbak voor jouw kat, maar weet je door de gigantische keuze aan voerbakjes niet meer welke je moet kopen? Geen nood, dan is dit deze koopgids voor jou.

De beste voerbak voor jouw kat helpt bij de spijsvertering en is minder belastend voor de nek van jouw kat. Door de juiste voerbak te kopen, zorg je ervoor dat jouw kat plezierig en comfortabel kan eten.

Een goede voerbak aanschaffen voor jouw kat lijkt misschien een simpel en onbelangrijk iets, maar geloof me als ik zeg dat het voor jouw kat een wereld van verschil kan maken.

In deze koopgids vertel ik jou alles over de beste voerbakken voor jouw kat van dit moment. Ik vertel je ook waar je op moet letten bij de aanschaf van een kattenvoerbak, waarom je er één zou moeten kopen en beantwoord ik veelvoorkomende vragen.

Daarom heb ik voor jou in deze koopgids alleen de beste kattenvoerbakken geselecteerd, zodat jij er zeker van kunt zijn dat je alleen de beste voerbak voor jouw kat koopt.

Beste kattenvoerbakjes in één oogopslag

Voordat ik tot mijn beste aanbevelingen kom en vaststel wat de beste voerbakken voor jouw kat zijn, gaan vele uren aan onderzoek vooraf.

Ik selecteer de kattenvoerbakjes op basis van uitgebreid onderzoek, populariteit en klantenbeoordelingen. Hierdoor ben ik er zeker van dat ik jou alleen de beste voerbakken voor jouw kat kan laten zien.

Hieronder zie je in één oogopslag de beste voerbakken voor jouw kat van dit moment. Meer gedetailleerde informatie over elk product vind je verderop in deze koopgids.

Hoe kies je de beste voerbak voor jouw kat?

Katten eten het liefst uit ondiepe en brede voerbakjes. De breedte van de voerbak voorkomt dat jouw kat last krijgt van zijn snorharen, plus dat ze de omgeving mooi in de gaten kunnen houden omdat ze hun kop niet diep in de voerbak hoeven te steken.

Een kattenvoerbak moet gemaakt zijn van een materiaal dat gemakkelijk schoon te maken is, zodat er geen bacteriën in de voerbak van jouw kat kunnen ontstaan.

Een voerbak gemaakt van roestvrij staal of keramiek heeft de voorkeur, behalve dat het hygiënischer is, voorkom je dat jouw kat last kan krijgen van kin acne. Kin acne wordt meestal veroorzaakt door een voerbak die gemaakt is van plastic.

Dit betekent niet dat een plastic voerbak erg slecht is, het probleem is dat plastic poreus kan worden waardoor bacteriën een kans krijgen om te groeien.

Heb je een oude kat of een kat met nekklachten? Dan kan een verhoogde kattenvoerbak uitkomst bieden. 

Tijdens mijn onderzoek naar de beste kattenvoerbakken van dit moment, heb ik mijn best gedaan om met alles rekening te houden, zodat jij de beste voerbak voor jouw kat kunt kopen.

Beste kattenvoerbak van roestvrij staal

Productinformatie: 

 • Roestvrij staal 
 • Uitneembare bakjes
 • Anti slip dopjes
 • Vaatwasbestendig 

De Beeztees Smickle is mijn persoonlijke nummer 1 keuze, omdat de bakjes van roestvrij staal zijn en makkelijk schoon te maken zijn. Door deze twee eigenschappen is deze voerbak erg hygiënisch.

Omdat de uitneembare bakjes 18 centimeter breed en 3 centimeter hoog zijn, raken de snorharen van je kat de zijkanten van de bakjes niet aan en zullen ze niet overgevoelig worden.

Je kunt in één bakje bijvoorbeeld natvoer doen en in het andere bakje een beetje droogvoer. 

De bakjes pak je er zo uit en kun je vervolgens in de vaatwasser of met de hand wassen. 

Door de betaalbare prijs en het feit dat ze zeer hygiënisch zijn, is de Beeztees Smickle de beste keuze voor jouw kat.

Beste kattenvoerbak van keramiek

Productinformatie:

 • Antislip
 • Uitneembare bakken
 • Vaatwasbestendig

De ACE Pets keramische voerbak is een goede keuze, omdat de bakken makkelijk schoon te maken zijn, van gifvrij materiaal zijn gemaakt en lang mee gaan. 

Dankzij de houten frame met anti slip zal de voerbak stil blijven staan op de perfecte hoogte voor jouw kat. Hierdoor wordt de nek van jouw kat minder belast tijdens het eten/drinken. 

Doordat er twee bakken zijn, van 400 milliliter, heeft jouw kat zijn eten en drinken mooi naast elkaar staan. Aangezien de bakken uitneembaar zijn, kan je de bakken na het gebruik zo schoonmaken en is hij weer klaar voor gebruik. 

De prijs kan misschien wat aan de hogere kant zijn, maar dankzij de gratis reflecterende kattenhalsband + veiligheidssluiting en zijn stijlvolle design, is deze kattenbak al jouw geld waard.

Beste kattenvoerbak tegen schrokken

Productinformatie:

 • Antislip
 • Vijf verschillende spellen 
 • Vaatwasbestendig

Als jij een kat hebt die zijn eten veel te snel opeet, is dit een geweldige oplossing. Door de Trixie Cat Activity Fun Bord moet jouw kat moeite gaan doen om zijn brokken te krijgen en zal door de spellen minder snel eten. 

Het bord bestaat uit vijf spellen; een tunnel, vakjes, een gleuf, pinnen en bakjes. Hierdoor zal jouw kat zijn poten en brein moeten gaan gebruiken om wat brokjes te krijgen. Het is een perfecte manier om jouw kat bezig te houden wanneer jij even de deur uit moet. 

Heb je wat natvoer gebruikt in plaats van brokjes en zit het hele bord nu onder het voer? Dat is geen enkel probleem doordat het bord makkelijk in de vaatwasser past en zo schoon is. 

Het funbord is daarnaast ook goed te gebruiken voor oude of zieke katten. Voor een mooi prijsje schrokt jouw kat minder, houdt de kat zich lang bezig en heb jij als baasje iets vermakelijks om naar te kijken.

Beste kattenvoerbak met anti slip

Productinformatie:

 • Roestvrij staal
 • Hittebestendig
 • Uitneembare bakken
 • Antislip mat

Deze voerbak is de beste keuze wanneer je een kat hebt die veel met zijn eten morst. Dankzij de mat met rand blijft het water en eten op de mat liggen. Als jouw kat klaar is met eten, haal je de bakken eruit en maak je het schoon met de hand. 

In de ene bak doe je water en in de andere bak doe je het voer. Zo heeft jouw kat alles op één plaats staan. 

De mat is ook makkelijk op te vouwen, wat betekent dat je deze voerbak gemakkelijk mee kan nemen als je op reis gaat samen met je kat. 

De bakken zijn gemaakt van roestvrij staal en makkelijk schoon te maken na gebruik. Het roestvrije staal en het dubbele schaal ontwerp zorgen samen voor een goede hygiëne. 

Beste ergonomische kattenvoerbak

Productinformatie:

 • Vaatwasbestendig
 • Antislip 
 • Plastic
 • Click-in click-out bakjes

Deze voerbak denkt aan de ruggen- en nekwervel van jouw kat. De PP001 heeft de bakken op een aangename, kleine hoek geplaatst. Hierdoor is de hoek minder belastend voor jouw kat, wat betekent dat je kat minder kans heeft op rugklachten.

De PP001 houdt ook rekening met de katten die nogal veel bewegen tijdens het eten. Dankzij de antislip aan de onderkant van de voerbak, blijft de voerbak met de bakjes op zijn plaats staan.

Met de click-in click-out systeem haal je de bakken eruit en kunnen ze, dankzij hun vaatwasbestendigheid, zo de vaatwasser in om zo nare geurtjes te voorkomen.

Beste kattenvoerbak met timer

Productinformatie:

 • Vaatwasserbestendige bakken
 • Werkt op D-batterijen 
 • LCD scherm
 • Plastic

Deze bak is perfect wanneer je weg bent van huis of meerdere katten hebt. De voerbak bestaat uit 5 aparte bakjes voor bijvoorbeeld snacks, medicijnen en voer. Met de timer kun je zelf bepalen wanneer welk bakje voer moet geven. Op het LCD scherm kun je de timer inschakelen. 

Doordat elk voerbakje maar tot 165 gram aan droogvoer kan bevatten, helpt het apparaat om jouw kat af te laten vallen. 

Daarnaast kan het bakje ook perfect gebruikt worden wanneer jij een weekendje weg moet en niemand hebt om op de kat te laten passen. Dankzij de makkelijk in te stellen timer kan jij bepalen wanneer welk bakje voer geeft. 

Voerbak voor jouw kat kopen? Let hier dan op!

voerbak kat

Er zijn veel verschillende dingen waar je op moet letten als je een voerbak voor jouw kat wil aanschaffen. Denk hierbij aan het materiaal, of jij vaak weg bent van huis, aan het type kat zelf, of je een slecht etende kat hebt en zo zijn er nog meer dingen waar je aan moet denken. 

De beste voerbakken voor katten zijn vaak gemaakt van roestvrij staal. Roestvrij stalen voerbakken zijn namelijk makkelijk schoon te maken en sterk, wat betekent dat ze tegen een stootje kunnen. Keramische voerbakken zijn vaak ook een goede optie, alleen zijn die niet zo sterk als een RVS voerbak. Daarnaast is het ook heel erg belangrijk dat de voerbak geen giftige materialen bevatten. Wanneer de voerbak giftige materialen bevat, zal je kat last gaan krijgen van katten acne. 

Als jij vaak weg bent van huis wil je graag een voerbak zoals de Petsafe Eatwell. Zo’n voerbak heeft een ingebouwde timer en zorgt ervoor dat jouw kat op de ingevoerde tijden wat te eten krijgt. Zo hoef je geen oppas te regelen voor je kat en kan jij een dagje weg. 

Het is belangrijk om rekening te houden met jouw type kat en zijn voorkeuren. Wanneer jouw kat bijvoorbeeld een meer platte neus heeft, wil je een voerbak halen waarvan de rand niet al te hoog is en wat breder is. Heb je een bovengemiddelde kat, dan wil je op zoek gaan naar een voerbak die niet makkelijk om te gooien is. Zoek dan naar een bak die zwaar is of een voerbak met antislip. 

Wanneer jij een kat hebt die niet al te goed eet, kan het best zijn dat jouw kat zich verveelt tijdens het eten. De kat heeft dan behoefte aan wat uitdaging. Haal dan een voerbak zoals de Trixie Cat Activity Fun Board. Jouw kat moet bij zo’n voerbak werken voor zijn eten en voelt het eten meer als een beloning aan en niet als iets wat hij gewoon maar moet doen. 

Maar een van de meest belangrijke dingen is toch wel dat jouw kat op de goede hoogte eet. Je wil op zoek gaan naar een ergonomische voerbak. Hierdoor eet jouw kat op de perfecte hoogte en wordt het risico op rugklachten bij jouw kat verkleint.

Veelgestelde vragen over kattenvoerbakjes

voerbak kat roestvrij staal

Wanneer is een ergonomische kattenvoerbak handig?

Een ergonomische kattenvoerbak is handig om fysieke klachten te voorkomen. Een kat kan het voedsel makkelijker eten door de kanteling van 15 graden en door die kanteling wordt de houding van de kat ook verbetert tijdens het eten. De verbeterde houding zorgt ervoor dat er minder belasting komt op de gewrichten van de kat en dat het eten beter verteerd wordt. Een ergonomische kattenvoerbak is dus perfect voor katten die op leeftijd zijn.

Wat is de perfecte plaats voor een kattenvoerbak?

De Amerikaanse kattenexpert Nicky Trevorrow is erachter gekomen dat katten van overzicht houden. Je wil daarom zo’n 30(+) centimeter ruimte hebben tussen de muur en de voerbak. Op deze manier kan de kat met zijn rug naar de muur staan en kan hij tijdens het eten de kamer overzien. 

Wanneer moet je een anti-schrok bak halen voor je kat?

Wanneer je merkt dat je kat te snel eet en last begint te krijgen van zijn maag en/of darmen en scheetjes begint te laten, is het tijd om een anti-schrok bak te halen. Door zo’n bak wordt de kat geforceerd om langzamer aan te gaan eten, waardoor zijn maag en darmen meer rust krijgen. 

Kan een voerbak zorgen voor een allergische reactie?

Het materiaal van een voerbak kan zorgen voor een allergische reactie. Plastic zou bijvoorbeeld huiduitslag kunnen veroorzaken bij je kat. Bij keramische voerbakken wil je erop letten dat de verf geen giftige elementen bevat. De allergische reacties bij katten kun je vaak zien op de snuit en de kop van katten. 

Conclusie beste kattenvoerbak

Hoogstwaarschijnlijk had je aan het begin niet verwacht dat je aan zoveel dingen moest denken en dat er zoveel verschillende opties waren. Je wil kiezen voor een model die het beste past bij jouw kat. De Beeztees Smickle is zo een voorbeeld van een goede kattenvoerbak. Het is een RVS bak die makkelijk schoon te maken is, wat de bak hygiënisch maakt. Mijn keuze gaat hier persoonlijk naar uit, maar de uiteindelijke keuze ligt bij jou en jouw kat.