kattenbak kiezen

Kattenbak grote kat: 6x de beste voor jouw grote kat

Ben je op zoek naar de beste grote kattenbak voor jouw grote kat? Maar zie je door het overweldigende aanbod de juiste kattenbakvulling niet meer? Geen nood, in dit blog bespreken we de beste grote kattenbakken waar je uit kan kiezen. 

Wist jij dat de grootte van de kattenbak echt heel belangrijk is voor jouw kat en dat het een reden kan zijn dat je kat naast de bak plast? Of dat hij de plas te lang ophoudt met als mogelijk gevolg een blaasontsteking. En hoeveel kattenbakken heb je eigenlijk nodig?

Om jouw hierbij te helpen hebben we in dit blog alleen de beste grote kattenbakken geselecteerd waar jij uitkiezen kan, maar laten wij jou ook de beste keuzes zien en geven we jou tips waar je rekening mee moet houden voordat je een bepaalde grote kattenbak koopt. Na het lezen van dit blog weet je precies wat de beste kattenbak voor jouw grote kat is. We wensen jou veel leesplezier toe.

Overzicht beste kattenbak voor grote katten

Dit zijn de beste kattenbakken voor je grote kat op basis van prijs, kwaliteit, beoordelingen en gebruik.

Waarom een grote kattenbak voor jouw kat kopen?

Of jouw kat nu de hele tijd binnen blijft of alleen ‘s nachts, jouw kat heeft een kattenbak nodig om de roep van moeder natuur te kunnen beantwoorden. 

Een grote kattenbak is ontworpen om jouw kat op zijn gemak te stellen, buiten zou jouw kat een gat graven, zijn behoefte doen en dan het gat weer bedekken. 

Het laatste wat jij wilt is dat jouw kat zijn behoefte in jouw woonkamer doet.

Beste keuze: PeeWee EcoGranda XXL (Startpakket)

Productinformatie

 • Open kattenbak
 • Ovale vorm
 • Weegt 2 kilo
 • Met zeef
 • Inclusief schep
 • Inclusief houtkorrels

De PeeWee EcoGranda XXL is jouw beste keuze als het gaat om een grote kattenbak voor jouw kat. Deze bak is uitermate geschikt voor grote katten zoals een Maine Coon of een Noorse Boskat. Maar is ook prima geschikt voor alle andere huiskatten.

In deze royale kattenbak heeft jouw kat voldoende bewegingsruimte, zodat jouw kat zich kan omdraaien, lekker kan graven en zijn ding kan doen. Dankzij de meerdere kleurkeuzes kun je een kleur kiezen die bij prima bij jouw interieur past.

De bak wordt geleverd met een schepje en houtkorrels. Deze houtkorrels worden gemaakt van de Zweedse fijnspar, daardoor nemen deze korrels meer vocht op dan standaard kattenbakvullingen.

Deze grote kattenbak is een open model, hierdoor kan jouw kat met een gerust hart zijn behoefte doen en alles om zich heen aan zien komen. 

Dankzij het fraaie design van de kattenbak, gebruiksvriendelijkheid, de royale grootte en de betaalbare prijs is deze grote kattenbak jouw beste keuze.  

Ook geweldig: Savic Nestor Jumbo

Productinformatie:

 • Kleur grijs 
 • Gemaakt van kunststof 
 • Rechthoekige vorm 
 • Design kattenbak 
 • Geen zeef 
 • Gesloten kattenbak 

De Savic Nestor Jumbo is een grote gesloten kattenbak en een prima keuze als jij de voorkeur geeft aan een gesloten kattenbak.

Ondanks dat het een gesloten kattenbak is, is deze bak groot genoeg voor een Maine Coon of een Noorse Boskat om hun behoefte in te doen. 

Deze kattenbak is dankzij zijn functionele ontwerp makkelijk schoon te maken. Je kunt het deurtje, en het binnenste gedeelte zonder problemen omhoog duwen en de bak schoon scheppen. 

Ook heb je bij deze gesloten grote kattenbak geen last van urine dat buiten de bak kan komen. 

Wanneer het tijd is om de bak te verschonen kun je de bovenkant makkelijk loskoppelen door het eenvoudig te bedienen click systeem. 

Met al is dit een geweldige derde keuze als jij op zoek bent naar een grote kattenbak voor jouw kat. Dankzij het fraaie uiterlijk van deze bak, zal hij prima bij jouw interieur passen.

Veelgestelde vragen over grote kattenbakken 

beste grote kattenbak 2021 maine coon

Je hebt mijn top 3 beste grote kattenbakken kunnen bekijken en het kan zijn dat je nog met bepaalde vragen zit over de keuze van een grote kattenbak. 

Daarom vind je hieronder nog een aantal veelvoorkomende vragen die jou misschien kunnen helpen bij de aankoop van de juiste kattenbak voor jouw kat.

Wanneer is een grote kattenbak een uitkomst?

De meest voor de hand liggende is natuurlijk dat je een grote kat hebt en dat jouw kat voldoende bewegingsvrijheid moet hebben om zijn behoefte te kunnen doen. 

Veel problemen met de kattenbak komen onder andere door een te kleine kattenbak. 

Jij zou het ook niet fijn vinden als je half opgevouwen je behoefte op de wc moet doen, waarom zou jouw kat dat dan wel fijn vinden? 

Katten houden ervan om met hun pootjes in de kattenbakvulling te graven voordat ze hun behoefte doen. 

Door jouw kat voldoende bewegingsvrijheid te geven, maak jij jouw kat blij waardoor hij met plezier zijn kattenbak zal gebruiken. 

Als het op een kattenbak voor jouw kat aankomt, dan is groter altijd beter. 

Houden katten van een gesloten kattenbak? 

Voor jou als kattenouder is het misschien prettig, maar de meeste katten hebben liever een open kattenbak zodat ze eventuele dreigingen aan zien komen. 

Als jij 1 kat hebt en jouw kat heeft geen probleem met een gesloten kattenbak, dan is dat een prima keuze. 

Maar in een huishouden met meerdere katten is het beter dat je een open kattenbak aanschaft. 

Dan kan een kat die de bak gebruikt namelijk zien of er een andere kat aankomt. In geval van nood kan die kat dan alle kanten op vluchten.

Mocht je meerdere katten hebben en één daarvan is een pestkop (bij wijze van spreken), neem dan geen gesloten kattenbak. En vooral geen gesloten bak waarbij de ingang bovenop de bak zit.

Hoe voorkom je dat een kattenbak gaat stinken? 

Dagelijks de bak schoon te scheppen is een vereiste als je wilt voorkomen dat de kattenbak gaat stinken. 

Hoe vaak je de kattenbakvulling moet vervangen is afhankelijk wat je als vulling gebruikt en hoeveel katten je hebt.

Dus dat kan betekenen dat je eenmaal per week de vulling moet vervangen voor nieuwe vulling. Maar het kan ook zijn dat je dit twee keer per week moet doen. 

Gebruik tijdens het schoonmaken geen middelen zoals chloor of ammoniak, dit kan ervoor zorgen dat jouw kat de kattenbak niet meer zal gebruiken. Gewoon water met zeepsop is het beste. 

Stinkt een open kattenbak meer dan een gesloten bak?

Nee een open kattenbak stinkt niet meer dan een gesloten kattenbak. Een gesloten kattenbak draagt niets bij aan het voorkomen van nare geurtjes. 

De kattenbak met regelmaat schoonmaken is het beste om een stinkende kattenbak en nare geurtjes te voorkomen. 

Welke kattenbakvulling kan je het beste gebruiken? 

Uiteraard is een goede grote kattenbak niets zonder de juiste kattenbakvulling. De twee merken en soorten die ik jou aanraad zijn deze twee:

 1. Biokat’s Micro Classic (geurloos)
 2. Houtkorrels van PeeWee

Deze twee merken en soorten hebben zich al lang bewezen als goede kattenbakvulling. Beide zijn geurloos en nemen het vocht goed op.

Grote kattenbak kopen voor jouw kat? Let hier dan op!

kattenbak grote kat

Bij de aanschaf van een kattenbak let je uiteraard op de grootte van een kattenbak, koop altijd zo groot mogelijk zodat jouw kat volop bewegingsvrijheid heeft. 

Heb je maar één kat dan kun je kiezen uit een open of gesloten kattenbak. Heb je twee of meerdere katten ga dan voor een open kattenbak. 

Uiteraard wil het oog ook wat, de kattenbakken die ik voor jou heb geselecteerd passen in elk interieur thuis. 

Hoewel je eerst aan de behoeften van jouw kat moet denken, betekent niet dat jouw wensen niet meetellen. 

Conclusie beste grote kattenbak

Ik hoop dat je inmiddels een keuze hebt kunnen maken. Mocht dat niet het geval zijn, bekijk dan eens de top 10 kattenbakken op bol.com, wie weet zit daar wel de juiste kattenbak voor jouw kat tussen.