Wat is het beste kattenvoer voor gesteriliseerde katten?

Wat is het beste kattenvoer voor gesteriliseerde katten in 2023?

Als jouw kat gesteriliseerd is, dan is het van groot belang om de juiste voeding te geven. De voedingsbehoeften van een gesteriliseerde kat zijn namelijk anders dan die van een niet-gesteriliseerde kat. Maar welk kattenvoer is geschikt voor een gesteriliseerde kat?

In dit artikel presenteren wij jou het beste kattenvoer voor gesteriliseerde katten in 2023. We geven tips waar je op moet letten bij de aanschaf van kattenvoer voor gesteriliseerde katten, zoals de samenstelling en de hoeveelheid calorieën. Ook leggen we uit wanneer het geschikt is om te starten met sterilised kattenvoer en waarom het belangrijk is om over te stappen.

Tot slot bieden we nog enkele handige algemene tips om ervoor te zorgen dat je het beste kattenvoer in huis haalt voor jouw gesteriliseerde kat. Met ons artikel weet je zeker dat je jouw geliefde huisdier voorziet van de juiste voeding en optimale gezondheid.

1. Royal Canin Sterilised 37

Als jouw kat gesteriliseerd of gecastreerd is en de neiging heeft om snel aan te komen, kan dit leiden tot overgewicht. Gelukkig is er speciaal voer beschikbaar om jouw kat te helpen een gezond gewicht te behouden en langer te leven.

Het sterilised kattenvoer van Royal Canin is ontworpen om te voldoen aan de voedingsbehoeften van gesteriliseerde en gecastreerde katten. Het voer bevat minder vet en koolhydraten en heeft een aangepast energiegehalte, waardoor jouw kat het ideale gewicht kan behouden. Daarnaast bevat het voer L-carnitine, wat bijdraagt aan de verbranding van vetten. Het hoge eiwitgehalte zorgt er bovendien voor dat de spieren van jouw kat gezond blijven.

Het voer draagt ook bij aan de gezondheid van de urinewegen door de zuurgraad van de urine op een specifieke pH-waarde te houden. Kies voor dit speciale voer om de gezondheid van jouw kat te optimaliseren en te voorkomen dat jouw kat last krijgt van overgewicht.

Wil je dit sterilised kattenvoer van Royal Canin direct bestellen? Klik dan op deze link naar bol.com voor meer informatie en om jouw bestelling te plaatsen.

2. Husse Exclusive Katt Sterilised

Dit kattenvoer van Husse is speciaal ontworpen voor gesteriliseerde en gecastreerde volwassen katten, en is een uitstekende keuze voor katten die minder actief zijn. Het voer bevat 50% verse kip en is ontwikkeld door voedingsdeskundigen en dierenartsen om een uitgebalanceerd dieet te bieden dat bijdraagt aan de optimale gezondheid van je kat.

Het Husse sterilised kattenvoer is vrij van kunstmatige geur-, kleur- en smaakstoffen en conserveringsmiddelen. Door de toevoeging van natuurlijke vezels worden haarballen voorkomen en wordt de stoelgang gestimuleerd. Bovendien zorgt een optimale balans tussen proteïnes en vetten voor een gezond vetpercentage, wat gewichtstoename bij je kat voorkomt.

Daarnaast draagt deze voeding bij aan gezonde botten en tanden, een gezonde blaas, een glanzende vacht en een goed werkend immuunsysteem. De aanwezigheid van vitamine A en E zorgt voor een optimale werking van het hart, terwijl taurine de hartfunctie ondersteunt. Het kopergehalte in het voer helpt de kleur van de vacht te behouden.

Kies voor het Husse sterilised kattenvoer en geef je kat de optimale voeding die het verdient. Bestel nu bij Bol.com.

3. Prins Vitalcare Cat Sterilised

Prins kattenvoer voor gesteriliseerde en gecastreerde katten is speciaal ontworpen om te voldoen aan de voedingsbehoeften van je huisdier. Na een sterilisatie of castratie heeft je kat namelijk minder energie nodig en loopt hij het risico om snel in gewicht aan te komen. Het voer bevat minder vet en meer eiwitten, waardoor je kat gemakkelijker zijn gewicht kan behouden en minder snel aankomt.

Daarnaast draagt dit voer bij aan een verzadigd gevoel na het eten dankzij de extra vezels in het voer en verhoogt het de vetverbranding door L-Carnitine. Het voer bevat een aangepaste mineralensamenstelling voor een gezonde blaasomgeving en bevordert een gezonde huid en vacht van je kat.

Bij Prins staat kwaliteit hoog in het vaandel en daarom bevat dit voer geen kunstmatige geur-, kleur- en smaakstoffen en is het vrij van conserveringsmiddelen. Gun jouw gesteriliseerde of gecastreerde kat het beste en kies voor Prins kattenvoer.

Koop nu Prins kattenvoer voor gesteriliseerde en gecastreerde katten op bol.com en geef jouw huisdier de voeding die hij verdient!

Waar moet ik op letten tijdens de aanschaf van kattenvoer voor mijn gesteriliseerde kat?

Bij het kiezen van kattenvoer voor gesteriliseerde katten zijn er een aantal belangrijke factoren om rekening mee te houden:

 1. Gewichtsbeheersing: Gesteriliseerde katten hebben de neiging om sneller in gewicht aan te komen. Kies daarom voor een voer met een aangepast caloriegehalte en verminderd vetgehalte om overgewicht te voorkomen.
 2. Eiwitgehalte: Kies voor een voer met een hoger eiwitgehalte om de spieren van je kat in goede conditie te houden. Dit is vooral belangrijk als je kat minder actief is.
 3. Mineralen: Zorg ervoor dat het voer een aangepaste mineralensamenstelling heeft om de kans op blaasgruis te verkleinen.
 4. Vezels: Voeding met een hoog vezelgehalte kan helpen om de darmgezondheid van je kat te ondersteunen en de stoelgang te verbeteren.
 5. Ingrediënten: Controleer de ingrediëntenlijst en vermijd voeding met kunstmatige kleur-, geur- en smaakstoffen, conserveermiddelen en andere onnodige toevoegingen.

Door rekening te houden met deze factoren, kun je ervoor zorgen dat je gesteriliseerde kat het juiste voer krijgt om een gezond en gelukkig leven te leiden.

Wat zijn de voordelen van speciaal kattenvoer voor mijn gesteriliseerde kat?

Speciaal kattenvoer voor gesteriliseerde katten heeft verschillende voordelen:

 1. Gewichtsbeheersing: Gesteriliseerde katten hebben de neiging om minder actief te zijn en meer te eten, waardoor ze snel aankomen. Speciaal kattenvoer voor gesteriliseerde katten is ontwikkeld om het gewicht van je kat onder controle te houden.
 2. Gezonde urinewegen: Gesteriliseerde katten hebben een hoger risico op urineweginfecties en blaasstenen. Speciaal kattenvoer voor gesteriliseerde katten bevat aangepaste mineralen om de urinewegen van je kat gezond te houden.
 3. Behoud van spiermassa: Katten hebben eiwitten nodig om hun spiermassa te behouden en op te bouwen. Speciaal kattenvoer voor gesteriliseerde katten bevat een hoger eiwitgehalte om ervoor te zorgen dat je kat gezonde spieren behoudt.
 4. Goede lichaamsconditie: Speciaal kattenvoer voor gesteriliseerde katten bevat een optimale balans van voedingsstoffen om ervoor te zorgen dat je kat een gezonde lichaamsconditie behoudt.
 5. Versterking van tanden en botten: Speciaal kattenvoer voor gesteriliseerde katten bevat vaak extra calcium en fosfor om de tanden en botten van je kat gezond te houden.
 6. Geen kunstmatige toevoegingen: Veel speciale kattenvoeders voor gesteriliseerde katten zijn vrij van kunstmatige kleur-, geur- en smaakstoffen en conserveringsmiddelen, wat de kans op allergieën en intoleranties vermindert.

Hoeveel kattenvoer moet ik mijn gesteriliseerde kat geven?

De hoeveelheid kattenvoer die je jouw gesteriliseerde kat moet geven, hangt af van verschillende factoren zoals het gewicht, de leeftijd, de activiteit van de kat en het type voer dat je gebruikt. Over het algemeen wordt aanbevolen om 2-3 maaltijden per dag te geven en de hoeveelheid voer af te stemmen op de behoeften van jouw kat om een gezond gewicht te behouden. Raadpleeg altijd de aanbevelingen op de verpakking van het voer en overleg met de dierenarts als je twijfelt over de juiste hoeveelheid voer voor jouw gesteriliseerde kat.

Welke ingrediënten moet ik vermijden bij het kopen van kattenvoer voor gesteriliseerde katten?

Bij het kopen van kattenvoer voor gesteriliseerde katten is het verstandig om ingrediënten te vermijden die een hoog vet- en caloriegehalte hebben, zoals granen, maïs en rijst. Deze ingrediënten kunnen bijdragen aan overgewicht bij gesteriliseerde katten. Ook ingrediënten zoals suiker en kunstmatige conserveringsmiddelen kunnen het beste vermeden worden. In plaats daarvan kun je zoeken naar voeding met een hoog eiwitgehalte, zoals vlees of vis, en vezelrijke ingrediënten, zoals groenten en fruit.

Hoe kan ik mijn gesteriliseerde kat helpen om op een gezond gewicht te blijven?

Er zijn verschillende manieren waarop je jouw gesteriliseerde kat kunt helpen om op een gezond gewicht te blijven:

 1. Geef je kat speciaal voer voor gesteriliseerde katten met een aangepast caloriegehalte. Dit voer bevat minder calorieën dan normaal kattenvoer, wat kan helpen om het gewicht van je kat op peil te houden.
 2. Beperk de hoeveelheid voer die je kat krijgt en verdeel dit over meerdere kleine porties gedurende de dag. Op deze manier blijft de spijsvertering van je kat actief en voorkom je dat hij te veel in één keer eet.
 3. Stimuleer beweging door speeltijd met je kat in te plannen. Zo blijft je kat in beweging en verbrandt hij meer calorieën.
 4. Overweeg om een voerautomaat aan te schaffen, zodat je kat gedoseerd voer krijgt en niet de hele dag door kan eten.
 5. Geef je kat af en toe een gezonde snack, zoals gekookte kip of een stukje vis. Let er wel op dat je deze snacks met mate geeft en dat ze niet te veel calorieën bevatten.

Conclusie

Concluderend is het belangrijk om bij de aanschaf van kattenvoer voor gesteriliseerde katten rekening te houden met de speciale voedingsbehoeften van je kat. Kies voor voer dat speciaal is samengesteld voor gesteriliseerde katten, zoals Royal Canin Sterilised 37 kattenvoer. Dit voer bevat de juiste voedingsstoffen om jouw kat op een gezond gewicht te houden en gezond te laten leven.

Daarnaast is het belangrijk om te letten op de samenstelling en hoeveelheid calorieën van het voer en om op tijd over te stappen op sterilised kattenvoer. Met deze tips en het juiste kattenvoer geef je jouw gesteriliseerde kat de beste voeding en zorg je voor een optimale gezondheid.

Wil je het beste kattenvoer voor jouw gesteriliseerde kat kopen? Neem dan een kijkje in de kattenwinkel van bol.com en ontdek het ruime aanbod aan kattenvoer en andere kattenbenodigdheden.