krabpaal kitten

Beste krabpaal kittens 2022: ontdek ze hier!

We weten allemaal dat kittens graag spelen. Als je onlangs een kitten aan je gezin hebt toegevoegd of van plan bent dit te doen, moet je ervoor zorgen dat je genoeg speelgoed hebt om ze bezig te houden! Net als volwassen katten krabben kittens graag aan verschillende ondergronden.

Ze doen dit niet om stout te zijn! Krabben en strekken is een natuurlijke noodzaak voor je kleine tijger, dus het is een geweldig idee om ze een speciaal oppervlak te geven waar hun naar hartenlust kunnen krabben!

Krabpalen zijn daar uitermate geschikt voor, en zou op jouw lijst met aankopen moeten staan. Er zijn echter zoveel krabpalen om uit te kiezen dat het moeilijk kan zijn om een goede krabpaal voor je kitten te vinden.

Om jou hier bij te helpen, heb ik voor jou hieronder de 10 beste krabpalen voor jouw kitten geselecteerd zodat je alleen de beste keuzes te zien krijgt.

Beste krabpalen voor kittens in één oogopslag

Dit zijn de beste krabpalen voor je kitten op basis van prijs, kwaliteit, beoordelingen en gebruik.

Kwaliteiten van een goede krabpaal

beste krabpaal voor kittens

Voordat je een krabpaal voor je kleine tijger koopt, is het handig om te weten waar een krabpaal voor je kitten aan moet voldoen.

Mijn allereerste advies is dat je niet een te kleine krabpaal koopt voor je kitten. Ik weet dat het misschien onlogisch klinkt, maar als je een te kleine krabpaal koopt zal je kitten zijn of haar krabpaal al snel ontgroeien. Waarna je alsnog een nieuwe krabpaal moet gaan kopen.

Het materiaal is ook een aandachtspunt. Je beste keuze is sisaltouw, dit is supersterk en je kitten blijft niet snel vastzitten met zijn of haar scherpe nageltjes.

Kittens mogen graag in een krabpaal klimmen, dus is het belangrijk dat een krabpaal stabiel op de vloer staat. Vooral als je kitten wat groter wordt. Als de krabpaal ook maar een klein beetje wiebelt is de kans vrij groot dat je kitten de krabpaal niet gebruikt. Een krabpaal moet dus een stevige en vrij zware voet hebben, zodat de krabpaal niet wiebelt of omvalt wanneer je kitten de krabpaal wilt gebruiken.

1. TecTake Marcel

Jouw kitten zal blij zijn met deze prachtige en handige krabpaal. De TecTake Marcel biedt jouw kitten volop mogelijkheden om lekker te spelen, zijn of haar nageltjes te scherpen en zich lekker terug te trekken. Via een trappetje kan jouw kitten het knusse verstopplekje bereiken. In de hangmat kan jouw kitten heerlijk luieren en om het af te maken kan jouw kitten op het bovenste platform heerlijk liggen en alles overzien. Deze compacte en betaalbare krabpaal is een uitstekende keuze die alle wensen van jouw kitten vervuld.

2. Adori Lily

De Adori Lily is een robuuste, middelgrote krabpaal en is een uitstekende keuze voor jouw kitten. Deze krabpaal bevat meerdere krab, klim, speel en slaapplekken voor jouw kitten. Denk hierbij aan knusse slaapholletjes, leuke speelballetjes, een comfortabel hangmandje en meerdere plateaus om op te relaxen. Vanaf het bovenste platform kan jouw kitten zijn of haar omgeving perfect in de gaten kan houden. De Adori Lily voorziet jouw kitten in al zijn of haar behoeften. Al met al een uitstekende keuze waar jouw kitten lang van kan genieten.

3. Trixie Falco

De krabpaal Falco van Trixie is een mooie krabpaal waar jouw kitten zich uren mee kan vermaken. Zo heeft deze krabpaal meerdere pluche ligplaatsen om op te relaxen. De mand bovenop deze krabpaal kun je met de hand wassen, wat handig is als de mand vies is. Jouw kitten kan zich heerlijk uitleven met krabben en kan hierbij kiezen uit meerdere hoogtes. Oftewel met deze mooie en betaalbare krabpaal kan jouw kitten zich voor een lange tijd uitstekend vermaken.

4. Ebi Trend Curacao

De Ebi Trend Curacao is van gemiddelde formaat en is voor een deel gemaakt van waterhyacint bladeren, deze zijn lekker zacht en scheuren niet. De pluche ligplaatsen zijn bekleed met pluche waar jouw kitten heerlijk op kan liggen om te relaxen. Katten houden van verschillende hoogtes en daar voldoet deze mooie krabpaal aan, zo heeft jouw kitten volop keuze uit verschillende hoogtes. Op het bovenste platform kan jouw kitten alles perfect overzien en door de uitstekende prijs kwaliteit verhouding is dit een geweldige krabpaal voor jouw kitten.

5. Adori Savannah

De Adori Savannah is een luxueuze en zachte krabpaal waar jouw kitten urenlang in kan spelen en krabben. Jouw kitten zal ervan houden om deze mooie krabpaal te gebruiken. Wanneer je geen goede krabpaal in huis haalt dan is de kans groot dat jouw kitten de krabpaal niet zal gebruiken, en zich op jouw meubels uit gaat leven. Met deze krabpaal voorkom je dat, met volop mogelijkheden om te spelen, krabben, rusten en slapen voorziet de Adori Savannah jouw kitten in al zijn of haar behoeften. Doordat deze mooie krabpaal stevig is, stabiel staat en ook nog eens betaalbaar, is het een goede keuze voor jouw kitten.

6. RHRQuality Devon Rex

De Devon Rex van een RHRQuality is design krabpaal van de hoogste kwaliteit en is geschikt voor elke kat. Deze krabpaal biedt jouw kitten alles wat het wenst, dikke sisalpalen, een huisje om zich in terug te trekken, een plateau om op te zitten en bovenop een royale platform om heerlijk op te liggen en is voorzien van een comfortabel kussen die je kunt wassen. Door de kwaliteit ben je er zeker van dat de krabpaal garant staat voor jarenlang plezier en is een echte eyecatcher voor in jouw woonkamer. Ben je op zoek naar een krabpaal die moet doen wat het hoort te doen en die betaalbaar is? Dan is de Devon Rex van RHRQuality een hele goede keuze.

7. Adori Luna

De Adori Luna voorziet jouw kitten in meerdere behoeften. Zo kan jouw kitten bijvoorbeeld zijn of haar leefgebied afbakenen, zijn of haar nageltjes onderhouden en kan jouw kitten heerlijk ontspannen en wat stress kwijt. Deze krabpaal is uiterst stabiel en valt dus ook aan te raden als je een kitten van een groter ras krijgt of hebt. Jouw kitten kan in deze krabpaal volop klimmen en klauteren, en daarna lekker uitrusten in de hangmat of op de platform bovenop deze krabpaal. Ben je op zoek naar een krabpaal die mooi, sterk en betaalbaar is? Oftewel in één woord fantastisch is? Dan is de Adori Luna een topkeuze voor jouw kitten

8. Petrebels Catharina 160

Jouw kitten verdiend toch het beste? Met de Catharina 160 van Petrebels geef je jouw kitten het beste van het beste. Met een hoogte van 160 centimeter is dit een uitstekende keuze voor een kitten. Het is niet de hoogste krabpaal, maar met een gemiddelde hoogte is deze krabpaal nog hoog genoeg als jouw kitten volgroeid is. Door de kwaliteit van deze krabpaal verzeker jezelf ervan dat jouw kitten nog jarenlang van deze mooie krabpaal genieten kan. Door de vorm van deze krabpaal kan de paal perfect in een hoek staan, hoe handig is dat?

9. RHRQuality Maine Coon Tower Blackline

De Maine Coon Tower is een geweldige keuze als jij op zoek bent naar meer hoogte voor jouw kitten. Vergis je niet in de hoogte van deze krabpaal, een Maine Coon kitten heeft binnen twee maanden deze hoge krabpaal onder controle. Doordat deze krabpaal compacter is dan de Kilimandjaro is het een geweldige keuze als je wat minder ruimte hebt thuis. De Maine Coon Tower maakt dat goed in hoogte en biedt alles wat jouw kitten zich wensen kan, en kan door de kwaliteit van deze krabpaal nog jarenlang van deze krabpaal genieten.

10. RHRQuality Kilimandjaro

Heb je of krijg je een kitten van een groter ras, of zijn meerdere kittens niet uitgesloten? Dan is de Kilimandjaro de beste keuze voor jou. Deze krabpaal is uitermate toegankelijk en biedt volop speelplezier voor jouw kitten. Dankzij de hoogte en kwaliteit van deze krabpaal zal jouw nu nog kleine kitten nog jarenlang plezier beleven. Door het compacte formaat en stevige bodemplaat, zal deze krabpaal overal in jouw huis als een huis staan.

Krabpaal voor jouw kitten kopen? Let hier dan op!

Het is handig om te weten welke krabpaal bij jouw kitten past. Heb je een Maine Coon kitten? Dan is het belangrijk dat je een krabpaal koopt die stevig genoeg is voor jouw kitten.

Het kan zijn dat je niet alles aan een krabpaal even belangrijk vindt. Het is dan ook handig om te weten waar je op kunt letten. Hieronder vind je enkele belangrijke punten die voor jou van belang kunnen zijn.

Materiaal van de krabpaal

Kies voor materiaal dat duurzaam is en dus ook langer meegaat. Goedkopere krabpalen zijn vaak omwikkeld met sisaltouw van wat slechtere kwaliteit. Dit gaat uiteraard sneller kapot dan sisaltouw dat dikker is. Uiteraard hangt hier dan ook meteen een duurder prijskaartje aan.

Pluche is een veelgebruikt materiaal bij krabpalen, hier heb je dan ook verschillende kwaliteiten in. Pluche van goede kwaliteit is dan ook wat duurder dan pluche van mindere kwaliteit, maar gaat wel veel langer mee dan de goedkopere soorten.

Wat ik zelf ook heel belangrijk vind is de verhouding tussen kwaliteit en wat je ervoor betaald. Een goede tip is dan ook naar de beoordelingen van andere mensen te kijken, zo weet je meestal of een krabpaal jouw geld wel of niet waard is.

Weet wel dat de betere krabpalen vaak wat duurder zijn dan de wat minder goede krabpalen. Gelukkig voor jou is er voldoende keuze als het op krabpalen aankomt.

Onderdelen van de krabpaal

Let tijdens de aankoop van een krabpaal goed op alle onderdelen van de krabpaal. De onderdelen bieden jouw kitten namelijk allemaal verschillende functies. Ik zal hieronder het een en ander uitleggen.

Plateaus 

Dit zijn de onderdelen waarmee jouw kitten de hoogte in kan. Katten houden van hoogte en plateaus zijn eigenlijk onmisbaar daarvoor. Op een plateau kan jouw kitten trouwens ook heerlijk liggen om te relaxen. Let wel op dat de plateaus groot genoeg zijn voor jouw als hij of zij volgroeid is.

Huisjes 

In een huisje kan jouw kitten zich lekker terugtrekken als hij of zij daar behoefte aan heeft, maar zijn ook geschikt om heerlijk in te slapen. Denk je dat jouw kitten dit wel kan waarderen? Dan is een krabpaal met een huisje een must. 

De grootte van de krabpaal

Heb je een grote kitten of zijn meerdere kittens niet uitgesloten? Dan is een grote krabpaal superhandig. Een te kleine krabpaal voor jouw kitten is geldverspilling, omdat jouw kitten de krabpaal snel zal ontgroeien waardoor jij weer een nieuwe en grotere krabpaal moet kopen. Groter is in dit geval altijd beter.

Het uiterlijk van de krabpaal

Jij en jouw familie moeten tegen de krabpaal aankijken, dus kies een krabpaal die aan alle eisen van jouw kitten voldoet, maar die jij en jouw gezin ook mooi vinden. Gelukkig voor jou heb je volop keuze uit tal van mooie krabpalen, neem gewoon de tijd hiervoor en wees er zeker van dat je er eentje koopt die mooi in jouw huis zal staan.

De beoordelingen van andere kattenouders

Lees altijd de reviews van andere mensen door zodat je er zeker van bent dat je geen miskoop begaat. Kattenouders geven altijd hun eerlijke meningen en dit kan jouw veel geld en ellende besparen. Neem dus even de tijd om de beoordelingen van andere mensen door te lezen.

Hoeveel een krabpaal kost

Hoeveel geld je kwijt bent aan krabpaal is natuurlijk net zo belangrijk. Onthoud het volgende: goedkoop is vaak duurkoop. Meestal ben je beter af om een krabpaal te kopen die wat duurder is. Niet iedereen wil of kan wat meer geld besteden aan een krabpaal, door de reviews van anderen te lezen moet het je lukken om de beste krabpaal voor jouw kitten te vinden die bij jouw budget past.

Veelgestelde vragen

beste krabpaal kitten

Waarom heeft een kitten een krabpaal nodig?

Om je kitten gezond en actief te houden, doe je er goed aan om een krabpaal voor je kitten aan te schaffen. Je kitten heeft nou eenmaal een natuurlijke drang om te krabben, de beste oplossing hiervoor? Een krabpaal!

Als je jouw kitten geen gelegenheid geeft om te krabben, dan zoekt je kitten zelf wel een goede plek om te krabben. Dit kan jouw bankstel, tafelpoot of gordijnen zijn. Dus om jouw kitten en jezelf blij te houden doe je er goed aan om een goede krabpaal voor jouw kitten te kopen.

Waar moet een krabpaal staan?

Om ervoor te zorgen dat je kitten de krabpaal gaat gebruiken, doe je er verstandig aan om de krabpaal op de route van je kitten te plaatsen. Als je de krabpaal ergens in een hoek weg stopt kun je er bijna zeker van zijn, dat de krabpaal niet gebruikt wordt.

Een paar goede plekken zijn bijvoorbeeld naast je bank, voor het raam, naast een deur. Katten houden ervan om bij hun kattenouders in de buurt te zijn. Dus stop de krabpaal niet weg in een donkere hoek omdat jou dat beter uitkomt.

Hoe leer je een kitten de krabpaal te gebruiken?

Een goede manier is om met je kitten in de buurt van de krabpaal te spelen. Leg bijvoorbeeld een speeltje waar je kitten graag mee speelt ergens op de krabpaal neer, zo moedig je je kitten aan om de krabpaal te gebruiken.

De ene kitten gebruikt de krabpaal meteen en de andere heeft juist wat tijd of aanmoediging nodig. Wat je ook doet, dwing je kitten niet om de krabpaal te gebruiken. Je kunt eventueel ook wat kattenkruid gebruiken om de krabpaal aantrekkelijker te maken. 

Hoe maak je een krabpaal schoon?

Een krabpaal maak je het beste schoon door de krabpaal wekelijks goed te stofzuigen. Zorg ervoor dat je alles grondig meeneemt tijdens het stofzuigen. De overgebleven haren verwijder je vrij eenvoudig met een speciaal lint roller, zoals deze van bol.com.

Eindoordeel beste krabpaal kitten

De beste krabpaal voor een kitten is naar mijn mening de Petrebels Catharina 160. Dit is een krabpaal van de hoogste kwaliteit en jouw kitten zal hier jarenlang van plezier aan beleven. Door de hoogte is deze krabpaal uitermate geschikt voor jouw kitten maar ook als de kitten volgroeid is (ongeacht hoe groot jouw kitten wordt). En door de vorm van de krabpaal, kun je hem overal in jouw huis neerzetten.