beste krabton grote kat

Krabton grote katten: dit zijn de 10 beste van 2022

Een krabton voor grote katten is een fantastisch alternatief op een standaard krabpaal, maar is ook een goede extra aanvulling naast de standaard krabpaal. Met een krabton geef je jouw kat extra plek om te krabben, te verstoppen of om te relaxen.

In deze koopgids vertel ik je alles over de beste krabton voor grote katten, waar je op moet letten bij de aanschaf van een krabton, waarom het een goed idee is om een krabton te kopen en beantwoord ik veelvoorkomende vragen.

Beste krabton voor grote katten in één oogopslag

Dit zijn de beste krabtonnen voor je kat op basis van prijs, kwaliteit, beoordelingen en gebruik.

Waarom een krabton voor jouw kat?

petrebels superdome 120 beste krrabton voor katten

Grote katten hebben nou eenmaal een krabpaal nodig die een paar jaar meegaat, die stevig en stabiel is en waar ze lekker aan kunnen krabben. Maar een krabpaal is ook een plek waar ze lekker kunnen hangen en ontspannen, maar niet iedereen heeft de ruimte voor een grote krabpaal. Heb je niet veel ruimte thuis of wil je wat anders dan een krabpaal? Dan is een krabton de perfecte keuze voor jou.

Beste krabton voor meerdere grote katten

Heb je meerdere grote katten of wil je alleen het beste van het beste voor jouw grote kat? Dan is de Petrebels Superdome 120 jouw beste keuze. Je betaalt wel wat voor deze krabton, maar hij is stevig, zwaar, groot, en erg slijtvast. Je kunt beter wat meer geld uitgeven, dan heb je er veel langer wat aan. Echt jaren en jaren. Zelfs als je meerdere grotere katten hebt die fanatiek krabben.

Ze hebben alles in deze krabton verwerkt wat jouw kat van een krabton verwacht. Lekker veel fluweelzachte pluche, meerdere etages dus voldoende ruimte voor meerdere grote katten. En voor maximale stabiliteit heeft deze krabton een extra dikke bodemplaat. 

Beste krabton voor één grote kat

Heb je maar één grote kat of wil je iets minder geld uitgeven aan een kwalitatieve krabton? Dan is de Petrebels Dome 80 een geweldige keuze. Deze krabton is iets lager dan de Superdome 120, maar kwalitatief net zo goed.

Jouw kat zal zich prima vermaken met deze krabton en is een prima alternatief voor een standaard krabpaal, maar is ook een geweldige keuze als je jouw kat een leuke en extra krabgelegenheid wilt aanbieden. Door het compacte formaat neemt deze krabton weinig ruimte in beslag, maar biedt jouw kat wel volop ruimte.

Beste middelgrote krabton voor grote katten

De RHRQuality Coony Lounge 110 is een kwalitatieve krabton voor grote katten. Het is een zeer sterke, stabiele en mooie krabton die extra grote ligplekken heeft en zo dus uitermate geschikt is voor zware katten zoals Ragdolls, Maine Coons of Noorse Boskatten. 

Met 3 royale ingangen en wel 4 grote ligplekken biedt de krabton Coony Lounge 110 alles wat jouw kat nodig heeft. De buitenkant is volledig bekleed met sisal waar jouw kat nog jarenlang van kan genieten. Met al deze eigenschappen is deze krabton een geweldige en betaalbare keuze.

Krabton kopen? Let hier dan op!

krabton grote kat

Tijdens jouw zoektocht naar de beste krabton voor jouw grote kat is het handig om te weten waar je op moet letten bij de aanschaf van een krabton. Hieronder geef ik je een aantal punten waar je op moet letten bij het uitkiezen van de juiste krabton voor jouw kat.

Het formaat van de krabton

Zorg dat de krabton hoog genoeg is voor jouw kat, een grote krabton biedt jouw kat voldoende ruimte en zorgt ervoor dat jouw kat de krabton volop kan benutten. Een kat houdt ervan om zich uit te kunnen strekken tijdens het krabben, daarom is het belangrijk dat een krabton hoog genoeg is.

Veel katten houden ervan om de krabton als een plek om heerlijk in of op te relaxen. Het is dan ook logisch dat een Maine Coon of Noorse Boskat een grotere krabton nodig heeft dan een gemiddelde huiskat. 

Het materiaal van de krabton

Het materiaal waarmee de krabton bekleed is, is erg belangrijk. Het beste en meest duurzame is sisal, sisal is oersterk en gaat erg lang mee. Gelukkig is sisal in allerlei kleuren verkrijgbaar, zo kunnen er krabtonnen gemaakt worden die er mooi en stijlvol uitzien.

Het aantal katten dat je hebt

Hoeveel katten je thuis hebt is ook belangrijk om rekening mee te houden tijdens de aanschaf van een krabton. Als je maar één kat hebt dan kun je ook kiezen voor een wat lagere krabton, zoals de Petrebels dome 80. Heb je meerdere katten dan kies je beter voor een hogere krabton.

Veelgestelde vragen

beste krabton grote katten

Is een krabton noodzakelijk?

Een krabton is niet noodzakelijk, maar het is wel noodzakelijk dat je jouw kat gelegenheid geeft om te krabben. Krabben werkt zeer ontspannend voor een kat en als jij geen goede opties aanbiedt dan kan het zijn dat jouw kat gefrustreerd raakt of aan jouw meubels gaat krabben. Om dit te voorkomen moet jij als liefhebbende kattenouder voldoende goede opties aanbieden, en een krabton is een uitstekende optie.

Hoe maak je een krabton schoon?

De beste manier om je krabton schoon te maken en houden is door één keer per week de krabton grondig te stofzuigen. Zorg ervoor dat je alle hoeken goed meeneemt tijdens het stofzuigen. De eventuele haren en stofjes die blijven zitten kun je verwijderen met een lint roller speciaal voor kattenharen, zoals deze van bol.com.

Wat is de beste plek voor een krabton?

De beste plek voor een krabton is waar jouw kat vaak komt. Het is totaal nutteloos om de krabton in een hoek van een vertrek neer te zetten waar jouw kat nooit komt. Wil je jouw kat wat minder op jouw bank hebben? Zet de krabton dan naast jouw bank neer, de kans is dan groot dat jouw kat de krabton vaker gebruikt dan de bank. Dit is een kwestie van uitproberen.

Eindoordeel beste krabton voor grote katten

De beste krabton voor grote katten is naar mijn mening de Petrebels Superdome 120. Deze krabton is niet erg goedkoop, maar is erg stevig, zwaar, groot, slijtvast en zal zonder meer mooi in jouw huis staan. Jouw kat kan hier jaren mee vooruit, en kan hier met een gerust hart met vier poten tegelijk inhangen, zonder dat deze in beweging komt.