De 14 beste nagelknippers voor jouw kat van 2022


beste nagelknipper kat

Een katten nagelknipper is het ideale hulpmiddel om de nagels van jouw kat mee te knippen. Om jezelf en jouw kat het zo makkelijk en comfortabel mogelijk te maken, is het handig als je in het bezit bent van de beste nagelknipper voor jouw kat. De nagels van jouw kat knippen is niet altijd even een leuk klusje om te doen, maar kan soms wel noodzakelijk zijn.

Maar wat is nou de beste nagelknipper voor jouw kat? En waar moet je allemaal op letten tijdens de aanschaf van een nagelknipper voor jouw kat? In dit blog vind je de antwoorden op deze vragen en zie je de beste katten nagelknippers die je kunt kopen voor jouw kat.

Overzicht beste nagelknippers voor jouw kat

Dit zijn de beste nagelknippers voor jouw kat op basis van prijs, kwaliteit, beoordelingen en gebruik.

Waarom een nagelknipper voor jouw kat kopen?

nagelknipper kat met licht

Je hebt hierboven al kunnen zien wat de beste nagelknippers zijn voor jouw kat. Maar voordat je één van de beste nagelknippers aanschaft is het makkelijk om te weten waarom je een goede nagelknipper zou moeten kopen voor jouw kat.

Met een goede nagelknipper voorkom je dat je jouw kat pijn doet en maak je het jezelf een stuk makkelijker. Als je een binnen- of oudere kat hebt en in de gaten hebt dat een krabpaal niet voldoende is om de nagels van jouw kat kort te houden, dan moeten de nagels van jouw met regelmaat geknipt worden.

Als je dit niet doet dan kunnen de nagels van jouw kat ingroeien en tot ergere en pijnlijke problemen leiden, denk hierbij aan pijnlijke zweren, te veel druk op de pootjes. Dit is erg pijnlijk voor jouw kat en zal uiteindelijk hoge kosten met zich meebrengen. Je kunt dit vrij gemakkelijk voorkomen door zelf de nagels van jouw kat te knippen, de nagels van jouw kat moeten ongeveer twee tot drie keer per jaar geknipt worden.

Als je de nagels van jouw kat zelf knipt dan bespaar je jezelf wat geld uit. De meeste dierenartsen knippen de nagels van jouw kat niet gratis. De kosten van het knippen van de nagels van jouw kat verschilt per dierenarts, de één vraagt er vijf euro voor terwijl een andere dierenarts er 15 euro voor vraagt. 

En als laatste zal jouw kat er een stuk netter uitzien als je de nagels van jouw kat netjes bijhoudt. Jouw kat zal zich niet alleen een stuk beter voelen, maar de uitstraling van jouw kat zal ook een stuk netter zijn. Je verzorgd jouw kat zo goed als je kunt en laten we eerlijk zijn, jouw kat verdiend dat ook. Zoals je ziet meer dan genoeg reden om een goede nagelknipper voor jouw kat aan te schaffen.

Een nagelknipper voor jouw kat kopen? Let hier dan op!

Als je van plan bent om een nagelknipper voor jouw kat te kopen, hoe ga je dan de beste nagelknipper voor jouw kat vinden? Om heel eerlijk te zijn bestaat de beste nagelknipper voor jouw kat niet. De beste nagelknipper hangt vooral af aan jouw persoonlijke situatie, hoe goed kun jij overweg met een nagelknipper, hoe goed kun jij alles zien als je de nagels van jouw kat wilt gaan knippen?

Zoals je nu al waarschijnlijk door hebt is het nog niet zo gemakkelijk om de beste nagelknipper voor jouw kat te vinden. Om jouw zoektocht wat te vergemakkelijken, heb ik hieronder de belangrijkste punten voor jou op een rijtje gezet.

Als eerst wil ik jou het aanraden om te kijken naar hoe gemakkelijk jij de nagelknipper kunt bedienen en hoe veilig de nagelknipper voor jou en jouw kat is. Het liefst gebruik je een nagelknipper die gemakkelijk te bedienen is. Het knippen van de nagels van jouw kat is namelijk een secuur werkje, dus is het erg handig als de nagelknipper makkelijk te hanteren is.

Veiligheid is ook een belangrijke punt om op te letten, een nagelknipper die voorzien is van een veiligheidsstop is hier geen overbodige luxe. Let hier dus op als je verschillende nagelknippers met elkaar gaat vergelijken.

nagel knippen kat

Persoonlijk vind ik het ook belangrijk om naar de handvat van de nagelknipper te kijken. Heeft de nagelknipper een comfortabele vormgeving? Is het handvat voorzien van een soft grip? Ligt de nagelknipper lekker in de hand? Dit zijn allemaal belangrijke vragen die jij jezelf moet stellen, en kunnen doorslaggevend zijn bij jouw zoektocht naar de beste nagelknipper voor jouw kat.

Om nog even door te gaan over de bediening van de nagelknipper, zorg dat de nagelknipper ergonomisch is vormgegeven en een zacht handvat heeft! Waarom? Hierdoor heb jij de maximale controle over de nagelknipper tijdens het knippen van de nagels van jouw kat, en je voorkomt dat je per ongeluk in het leven van de nagel van jouw kat knipt en daardoor jouw kat pijn doet.

Als laatste wil ik jou nog aanraden om goed op te letten wat de prijs is van de nagelknipper. Het is namelijk zo dat de beste nagelknipper voor jouw kat niet meteen de duurste moet zijn. Maar bezuinig liever niet op de kosten van een nagelknipper, de beste nagelknipper is dus een nagelknipper met een betaalbare kwaliteit.

Wanneer het aankomt op het knippen van de nagels van jouw kat, is het aan te raden om niet zomaar voor de goedkoopste variant te gaan. Kies altijd voor een nagelknipper die jou qua prijs en kwaliteit aanstaat. Om zeker van jouw zaak te zijn valt het aan te raden om altijd even de reviews van andere mensen door te lezen, zo ben je er zeker van dat je een goede nagelknipper koopt.

Top 7 beste nagelknippers voor jouw kat

Je weet nu waarom je een nagelknipper voor jouw kat zou moeten kopen, en waar je op moet letten tijdens de aanschaf van een nagelknipper. Om jou bij jouw zoektocht naar de beste nagelknipper voor jouw kat te helpen, heb ik meerdere nagelknippers aan een grondige inspectie onderworpen.

Op basis van die inspectie heb ik een top 7 van de beste nagelknippers voor jouw kat samen kunnen stellen. De hieronder staande nagelknippers zijn stuk voor stuk geweldige nagelknippers en hebben hun plek in deze blog dubbel en dwars verdiend.

Immercepets nagelknipper

Deze goede nagelknipper van het merk Immercepets is een zeer degelijke nagelknipper om de nagels van jouw kat mee te knippen. De nagelknipper heeft een ergonomisch ontwerp waardoor deze lekker in de hand ligt en goed hanteerbaar is. Bij de aanschaf van deze nagelknipper krijg je ook een nagelvijl, zodat je na het knippen de nagels van jouw kat kunt vijlen. Zo ben je er zeker van dat de nagels van jouw kat geen haakjes meer hebben en je kat nergens met zijn nagels achter blijft haken. Deze nagelknipper is voorzien van een sluiting, waarmee je de knipper veilig op slot kunt doen en veilig kunt opbergen.

Mister mill pets nagelknipper

Wil jij ook veilig de nagels van jouw kat knippen? Dan is deze nagelknipper van Mister mill pets een uitstekende keuze. Met deze kwalitatieve nagelknipper knip je de nagels van jouw kat op een gemakkelijke en veilige manier. Met deze nagelknipper ben je instaat om in één gemakkelijke beweging de nagels van jouw kat te knippen, zonder dat je jouw kat pijn doet of de nagels van jouw kat beschadigd. Dankzij de ergonomische vormgeving is deze nagelknipper zeer gemakkelijk in gebruik. De nagelknipper is voorzien van een slotje, zodat een kind de nagelschaar niet zomaar kan gebruiken.

Aniway nagelknipper

Wil je de nagels van jouw kat veilig en met een gerust hart knippen? Ga dan voor de nagelknipper van Aniway. Deze nagelknipper is voorzien van een veiligheidsstop, zodat je er zeker van kunt zijn dat het knippen van de nagels van jouw kat altijd goed gaat. Deze nagelknipper is voorzien van een vijl, zodat je na het knippen de nagels van jouw kat kunt vijlen. De nagelknipper is voorzien van een ergonomisch handvat waardoor de nagelknipper lekker in de hand ligt tijdens het knippen van de nagels. Om het af te maken heeft de knipper ook nog een kam waarmee je de vacht van jouw kat kunt kammen, een win win situatie dus.

Mister mill pets professionele nagelknipper

Wat mij betreft is deze geweldige nagelknipper van Mister mill pets één van de beste nagelknippers om de nagels van jouw kat mee te knippen. Dankzij het ergonomische ontwerp ligt deze nagelknipper prima in de hand en ben je instaat om de nagels van jouw kat zeer nauwkeurig te knippen. Deze nagelknipper is voorzien van een veiligheidsstop, dankzij deze veiligheidsstop ben je er altijd zeker van dat je de nagels van jouw kat altijd op de juiste lengte af kunt knippen. Om het af te maken is deze professionele nagelknipper voorzien van een veiligheidsslotje. Deze nagelknipper is dan ook niets anders dan een geweldige nagelknipper met een betaalbare prijs.

Pet nail grinder nagelvijl

Technisch gezien is dit geen nagelknipper maar een nagelvijl met een roterende slijpkop. Dit is een ideale keuze als je bang bent om in het leven van de nagels van jouw kat te knippen. Deze praktische nagelvijl heeft 3 standen. Eén stand is voor kleine dieren zoals een cavia of een konijn. De middelste is voor katten en kleine honden, en de laatste stand is voor grote honden. Deze nagelvijl is voorzien van een accu die 5 uur meegaat, dus geen gedoe met een snoer die in de weg zit tijdens het slijpen van de nagels van jouw kat. Hierdoor is deze nagelvijl gemakkelijk in gebruik en voorkomt stress bij jou en jouw kat. Een echte aanrader dus!

Woodoro nagelknipper

De nagelknipper van Woodoro hoort absoluut thuis in deze blog over de beste nagelknippers voor jouw kat. Dat komt vooral omdat deze nagelknipper voorzien is van een zeer prettig handvat, een veiligheidsstop en een nagelvijltje. Met deze nagelknipper kan je de nagels van jouw kat uiterst nauwkeurig knippen en nadien vijlen. Deze vijl kun je handig opbergen in het handvat van de nagelknipper, zodat je de vijl niet kwijt raakt. Door de veiligheidsstop knip je de nagels van jouw kat nooit te kort af, en hoef je dus ook niet bang te zijn dat je jouw kat pijn zal doen. Dit is één van de betere nagelknippers die je kunt kopen voor het knippen van de nagels van jouw kat.

Led ulliminated nagelknipper 

Wil je graag duidelijk kunnen zien tot hoe ver je kunt knippen? Dan is deze nagelknipper jouw op het lijf geschreven. Deze professionele en gemakkelijk te hanteren nagelknipper is voorzien van een vergrootglas die maar liefst 5x vergroot, en om jouw zicht nog meer te verbeteren is deze nagelknipper voorzien van een led lampje. Hierdoor ben jij instaat om de nagels van jouw kat extreem veilig en effectief te knippen. En dankzij het opvangbakje van deze nagelknipper, vliegen de afgeknipte nagelstukjes ook niet meer in het rond, maar belanden netjes in het opvangbakje. Met al een professionele nagelknipper voor een uiterst betaalbare prijs.

Hoe knip je de nagels van een kat?

Als je van plan bent om de nagels van jouw kat zelf te knippen dan ben je een goede en scherpe nagelknipper nodig. Wanneer jouw kat lichte nagels heeft, dan moet je zonder problemen het leven zien, het leven is een bloedlijn die je in de nagel van jouw kat ziet lopen. Als je deze ziet lopen dan weet je precies tot hoever je de nagel af kunt knippen. Uiteraard blijf je een paar millimeter van deze bloedlijn af.

Maar als jouw kat donkere nagels heeft dan is het lastiger om te bepalen waar het leven van de nagel begint. Het leven van een nagel groeit mee met de nagel, dus als jouw kat lange nagels heeft dan is het leven van de nagel meegegroeid. Houdt hier dus rekening, in dit geval kun je twee dingen doen. 

Of je schaft een nagelknipper met een led lampje aan zodat je de bloedlijn kunt zien lopen, of je gaat naar de dierenarts toe om de nagels van jouw kat te laten knippen. Ga bij twijfel altijd naar de dierenarts toe.

De nagels van jouw kat knippen kun je het beste als volgt aanpakken:

  • Houd je kat ontspannen en losjes vast, zodat jouw kat ook ontspannen blijft.
  • Mocht het nodig zijn stel jouw kat dan eerst gerust voordat je verder gaat.
  • Pak met één hand de ondervoet en houdt de teen waarvan de nagel geknipt moet worden goed vast.
  • Zet nu wat voorzichtig wat druk op het zoolkussentje, de nagel die geknipt moet worden zal nu tevoorschijn komen.
  • Knip de nagel nu voorzichtig af met een goede nagelknipper.
  • Bij twijfel knip je altijd een te klein stukje van de nagel af.
nagels knippen kat nodig

Mocht het gebeuren dat je per ongeluk in het van de nagel van jouw kat hebt geknipt, stop dan het bloeden met een gaasje of een doekje. Schrik niet als dit gebeurt, het ziet er meestal erger uit dan het is. Het bloeden zal al gauw vanzelf stoppen.

Vind je het idee dat je de nagels moet knippen maar niets? Dan kun je er ook voor kiezen om met een nagelvijl de nagels korter te vijlen. Zorg er wel voor dat je niet in het leven vijlt.

Veelgestelde vragen

nagels knippen kat wanneer

Hoe vaak moet ik de nagels van mijn kat knippen?

Als jouw kat zich veel buiten bevindt, hoef je je geen zorgen te maken over het knippen van de nagels. Dit komt doordat buitenkatten veel op ruwe oppervlakken lopen en de nagels dus vanzelf worden geslepen.

Wanneer je een oude kat of een binnenkat hebt is het slim om één keer per maand de nagels van je kat te controleren en, indien echt nodig, bij te knippen. Als dit niet gebeurt, kunnen de nagels in kussentjes ingroeien en leiden tot infecties en veel pijn.

De nagels van je kat moeten ongeveer gemiddeld twee à drie keer per jaar geknipt worden om zo infecties en andere problemen te voorkomen. 

Als ik de nagels van mijn kat knip, doet dat dan geen pijn?

Kattennagels groeien in een soort kegelvorm. Hierdoor is het handig om te beschikken over een scherpe nagelschaar die gemaakt is voor ronde oppervlakken. Zo’n schaartje maakt het stukken makkelijker om de nagels van je kat te knippen.

Een heel groot deel van de kattennagels zijn levenloos, wat inhoudt dat er geen gevoelszenuwen zitten in de nagels van je kat. Dit is precies hetzelfde zoals bij mensen nagels. Dat knippen zal dus ook geen pijn doen. Kattennagels hebben echter ook een levende deel. Wanneer je in het levende deel knipt, zal je je kat pijn doen.

Wanneer je de nagels van je kat zelf knipt, moet je er dus op letten dat je niet in het levende deel knipt. Wanneer je het levende deel niet knipt, doe jij jouw kat ook geen pijn. 

Vanaf welke leeftijd kan ik de nagels van mijn kat knippen?

Je mag de nagels van een kat al knippen vanaf een week of acht. Dit betekent dus dat je de nagels van een kitten mag knippen. Het is niet noodzakelijk om de nagels van je kitten al te knippen, maar het is wel een slim idee om daar zo vroeg mogelijk mee te beginnen. Op die manier went je kat er al aan en zal hij er later, als oude kat, veel minder moeite mee hebben als jij zijn nagels wil gaan knippen. 

Tot hoever kan ik de nagels van mijn kat knippen?

Zoals al eerder is vermeld, heeft een kat een levenloze en levende deel in zijn nagels. Wanneer je het levenloze gedeelte knipt, zal jouw kat geen pijn voelen. Wanneer je in het levende gedeelte knipt, zal jouw kat pijn voelen.

Het levende gedeelte is een bloedlijn die jij in de nagel van je kat ziet lopen. Wanneer je die lijn ziet, is het heel makkelijk om te bepalen tot waar jij kan knippen zonder jouw kat pijn te doen. Je wil dus ongeveer een paar millimeter voordat het levende gedeelte begint, stoppen met knippen. 

Wat kost het om de nagels van mijn kat te laten knippen?

Het laten knippen van de nagels van je kat verschilt natuurlijk per dierenwinkel en dierenarts. Er wordt gekeken naar de tijd en aandacht die er besteed moet worden aan jouw kat, wat de mogelijkheden zijn binnen het desbetreffende praktijk, wat de veiligste manier is en de kennisniveau van degene die de nagels zal gaan knippen. 

Dit alles kost tijd en tijd kost geld. Vandaar dat de prijzen ongeveer zullen variëren tussen de vijf euro en de twaalf euro. Het is echter nooit met zekerheid te zeggen hoeveel je precies kwijt zal zijn voor het knippen van de nagels, want elke praktijk hanteert andere prijzen. 

Is het zielig om de nagels van mijn kat te knippen?

Het knippen van de nagels van je kat is zeker niet zielig. Het zou juist zieliger zijn om de nagels van je kat te laten groeien en dus niet te knippen. Daarbij zullen de nagels van jouw kat krom gaan groeien en bijvoorbeeld in het levende gedeelte gaan prikken. Dit kan voor een ontsteking en andere problemen zorgen en jouw kat veel pijn bezorgen. Het is dus een slim idee om de nagels van jouw kat regelmatig te knippen. 

nagels knippen kat nodig

Het lukt mij niet om de nagels van mijn kat te knippen, wat nu?

Wanneer het jou niet lukt om de nagels van jouw kat te knippen, heb je een paar alternatieven. Zo kan je bijvoorbeeld naar een specialist gaan die vaker de nagels van katten knipt en zeker weet wat hij doet of naar een dierenarts/dierenpraktijk bij jou in de buurt gaan. Daarnaast zou je ook een krabpaal kunnen aanschaffen voor jouw kat. Een krabpaal zorgt ervoor dat de nagels van jouw kat kort blijven. Daarnaast is een krabpaal ook nog eens erg gezond voor jouw kat en zorgt het ervoor dat je kat zijn nagels minder in meubels gaat zetten. 

Wanneer moet ik de nagels van mijn kat knippen?

In veel gevallen is het niet eens noodzakelijk om de nagels van je kat te knippen, zolang je het maar ongeveer twee à drie keer per jaar doet. Toch kan het voorkomen dat jouw kat wil dat zijn nagels vaker geknipt worden, dit zul je dan ook merken aan je kat.

Katten waarvan de nagels geknipt moeten worden, kunnen vaak hun nagels niet meer intrekken en maken vaak een tikkend geluid op de vloer wanneer zij lopen. Het kan ook voorkomen dat jouw kat begint te bijten aan zijn nagels. Dit betekent dat de nagels veel te lang zijn voor jouw kat. 

Kan ik de nagels van mijn kitten knippen?

Zoals al eerder is benoemd, is het dus heel goed mogelijk om de nagels van jouw kitten te knippen. De nagels van een kitten kan namelijk na een paar weken al heel erg scherp zijn. Een kitten is natuurlijk wel veel kleiner dan een oudere kat. Dit betekent dus ook dat de nagels van een kitten kleiner en korter zijn dan de nagels van een oudere kat. Daarom moet je er wel op letten dat je de nagels niet te kort knipt en je jouw kitten de kans geeft om te wennen aan het feit dat zijn nagels geknipt gaan worden. 

Hoe weet ik of de nagels van mijn kat te lang zijn?

De nagels van katten blijven altijd groeien. Wanneer jouw kat veel blijft hangen in het meubilair of kleding of dekens met zijn nagels, is dat een teken dat zijn nagels te lang zijn. Daarnaast zal de kat ook een tikkend geluid maken wanneer hij over de vloer loopt.

Nog een teken waaraan je kan herkennen dat de nagels van je kat te lang zijn, is wanneer de nagels krom staan. Wanneer de nagels krom staan, heb je te lang gewacht met het knippen van de nagels en zijn ze te lang doorgegroeid. Het is dan nodig om de nagels van je kat te laten knippen bij een dierenspecialist. 

Is het echt nodig om de nagels van mijn kat te knippen?

Het is absoluut nodig om de nagels van je kat te knippen. Wanneer je dit niet doet, zullen de nagels van je kat gaan ingroeien. Dit gaat uiteindelijk leiden tot ergere problemen, zoals ontstekingen of hele pijnlijke zweren. Verder is het nodig om de nagels van je kat te knippen zodat ze niet te lang groeien en krom gaan staan. Wanneer je te lang wacht, zal de nagel voor een steeds grotere deel leven bevatten. Hierdoor zal het onmogelijk worden om de nagels van je kat ooit nog te kunnen knippen.

Om dit alles te voorkomen, is het dus van belang dat je de nagels van je kat ongeveer een paar keer per jaar knipt.  

Helpt het om de nagels van mijn kat te knippen tegen krabben?

Krabben is heel normaal gedrag voor katten. Op die manier kunnen zij onder andere hun territorium afbakenen en hun nagels scherper maken.

Wanneer je de nagels van je kat knipt, zal jouw kat minder gaan krabben en minder schade aanbrengen aan het meubilair. Dit komt doordat katten de neiging hebben om aan iets te krabben om zijn nagels scherp te houden. Als jij de nagels van jouw kat dus knipt, zal de neiging om te krabben gaan afnemen.

Het kan ook mogelijk zijn dat jouw kat krabt om zijn geur af te zetten. Wanneer dit het geval is, heeft het vrij weinig nut om de nagels van je kat regelmatig te knippen.

Het is dus belangrijk om te kijken waarom jouw kat krabt. Krabt jouw kat om zijn nagels scherp te houden? Dan is het een slim idee om de nagels te knippen. 

Hoe lang moeten de nagels van mijn kat zijn?

Voor de meeste katteneigenaren is het niet nodig om de nagels te knippen, omdat katten er zelf voor zorgen dat zij op de juiste lengte blijven. Dit doen zij door te krabben aan een krabpaal of andere objecten. Het buitenste laagje van hun nagels slijt af, blijven de nagels in de juiste conditie en blijven zij zo de juiste lengte voor jouw kat.

Er is niet per se één juiste lengte. De juiste lengte is wanneer jouw kat geen last meer heeft van zijn nagels en de nagels niet krom staan. Zolang je bij het knippen stopt voordat het levendige gedeelte begint, zit je goed.

Je bent nu aan het einde van deze blog. Hopelijk heb je kunnen vinden waar je naar op zoek bent. Wil je graag meer lezen over kattenbenodigdheden? Lees dan mijn blogs over de beste gps trackers voor katten en beste voerautomaten voor katten. Veel leesplezier!

Wendy

Hallo, ik ben Wendy. Ik heb al jarenlang een kat en ben een echte kattenliefhebber. Ik vind het leuk om op mijn website allerlei handige informatie en tips over katten te delen. Veel plezier!

Recent Content