beste rhrquality krabpaal 2021

Rhrquality krabpaal: 21x de beste van 2022

Ben je specifiek op zoek naar de beste RHRQuality krabpaal, maar weet je niet goed welke je moet kopen voor je kat? Geen nood, dan is deze koopgids voor jou.

Een kat houdt ervan om een hoog uitkijkpunt te hebben, zo voelt een kat zich veilig en kan hij of zij alles mooi overzien. Maar het kan een ware uitdaging zijn om een goede en geschikte krabpaal te vinden. Vooral als je een grote kat hebt zoals een Ragdoll, Maine Coon of Noorse Boskat.

Vele krabpalen zijn niet gebouwd voor het formaat van een grote huiskat, en dit kan gevaarlijk zijn voor een grote kat. Heb je een grote kat en wil je beste krabpaal voor je kat? Ga dan voor een RHRQuality krabpaal.

De beste krabpaal voor een grote kat is speciaal ontworpen en heeft grote platforms, dikke palen en heeft de juiste verhoudingen. Met een RHRQuality krabpaal kan je kat vol vertrouwen naar de top klimmen, zonder dat jij en je kat zich zorgen hoeven te maken of de krabpaal omvalt of niet.

Daarom heb ik in deze koopgids alleen de beste RHRQuality krabpalen geselecteerd, zodat je er zeker van kunt zijn dat je de juiste keuze maakt voor je kat.

Overzicht beste Rhrquality krabpalen

Dit zijn de beste RHRQuality krabpalen voor je kat op basis van prijs, kwaliteit, beoordelingen en gebruik.

RHRQuality krabpaal kopen? Let hier dan op!

Met een RHRQuality krabpaal geef jij je kat, op een veilige en stabiele manier, een plek waar je kat heerlijk kan zitten of liggen om lekker te ontspannen. Katten houden van hoogte, dit zit nou eenmaal in hun genen en is een overlevingstechniek. 

Je kat vind het geweldig als hij of zij alles om zich heen kan zien, maar weet ook dat hij of zij veilig is in de krabpaal. Dit is één van de vele redenen waarom krabpalen zo populair zijn. Maar hoe kies je de juiste voor je kat? Waar moet je op letten bij de aanschaf van een krabpaal? Kattenouders die een grote kat hebben weten wat voor een worsteling dit kan zijn. 

rhrquality krabpaal

Grote krabpalen vs. kleine krabpalen

Hoe vind je een krabpaal die veilig en stabiel genoeg is om de zwaardere bouw van je kat te ondersteunen? Normale krabpalen hebben kleinere platforms en zithoeken. En zijn zeker niet stevig genoeg om een grote katten te ondersteunen. Je wilt niet dat je kat valt, en al helemaal niet dat de krabpaal er bovenop valt. Daarom is het zo belangrijk om een krabpaal te kopen die bij de grootte van je kat past.

Samen met de grotere oppervlakken hebben grotere krabpalen betere functies zoals een bredere basis. Meestal is er ook wel een bevestigingspunt waar je de krabpaal vast aan de muur kunt schroeven voor extra stabiliteit.

Sommige kleine krabpalen hebben deze eigenschappen ook, maar zijn simpelweg niet geschikt voor grote katten. Kleinere krabpalen zijn kleiner en hebben smallere palen, en ze hebben kleinere platforms, ligplaatsen en ingangen naar de eventuele huisjes in de krabpaal. Een grote kat past misschien wel in een kleinere krabpaal, maar dat zou dan wel heel erg oncomfortabel zijn voor die kat.

De stijl van de krabpaal

Een van de eerste dingen die je wilt doen als je krabpalen gaat vergelijken, is een stijl uitkiezen. De stijl bepaalt namelijk welke kenmerken de krabpaal heeft.. Als je één of twee stijlen kiest, beperk je de keuzes die je hebt, zo zorg je ervoor dat het minder overweldigend is voor jezelf.

De hoogte van de krabpaal

Hoge krabpalen hebben meestal een smallere bouw. Ze kunnen op het hoogste punt meer dan 225 centimeter lang zijn. Maar omdat ze smaller zijn, is het ideaal als je de krabpaal aan je plafond kunt monteren, zo maak je de krabpaal erg stabiel.

Compactheid van de krabpaal

Compacte krabpalen zijn vaak wat breder van ontwerp, maar zijn meestal wat kleiner dan hogere krabpalen. Een compacte krabpaal is een goede keuze als je kat het niet erg vind om wat lager bij de grond te blijven.

Hoe modern de krabpaal is

Moderne krabpalen hebben unieke elementen die je niet snel ziet op de meer standaard krabpalen. Ze kunnen bijvoorbeeld licht gebogen palen hebben, van verschillende materialen zijn gemaakt of onderdelen hebben die je kunt verwijderen of verplaatsen.

Of de krabpaal vrij standaard is

De standaard heeft een paar platforms of ligplaatsen variërend in verschillende hoogtes. Je krijgt dan meestal een krabpaal die twee tot vier verhoogde gebieden met een huisje of een hangmat heeft, en de platforms hebben vaak opstaande randen.

Reviews van andere kattenouders

Lees altijd de reviews van andere mensen, zo weet je precies wat anderen er van vinden en of de krabpaal bij jouw situatie en kat past. Zo voorkom je dat je een eventuele miskoop begaat.

Overwegingen bij het kopen van een RHRQuality krabpaal

De volgende aankoop overwegingen kunnen je helpen om meerdere krabpalen te vergelijken en je keuzes te beperken. Hoewel je nieuwe krabpaal niet alle functies die je hieronder aantreft hoeft te hebben, is het wel een goed idee om ze op zijn minst in je gedachten te houden.

Ontwerp

Ligt je kat graag wat lager bij het raam te chillen, of zit hij graag zo hoog mogelijk in de lucht? Misschien verstopt je kat zich graag in gebieden in plaats van vol in zicht te zijn. Als dat het geval is, overweeg dan een krabpaal voorzien van een huisje waar je kat in kan zitten. Krijg voordat je een krabpaal aanschaft een idee van het ontwerp die je wilt hebben voor je kat.

Persoonlijkheid van je kat

De persoonlijkheid van je kat speelt een grote rol in de uiteindelijke krabpaal die je gaat kopen. Misschien is je kat geen goede klimmer en heeft hij of zij platforms nodig die dichter bij elkaar staan. Als je kat al redelijk op leeftijd is, dan kan je kat een krabpaal voorzien van comfortabele hangmatten om de hele dag in te loungen en te slapen, wel waarderen. Elke kat zou een favoriete slaapplek moeten hebben. Dus een huishouden met meerdere katten heeft hoogstwaarschijnlijk meer baat bij een krabpaal met meerdere ligplaatsen.

Krab gelegenheid

Bijna alle katten zullen vroeg of laat krabben. En ze moeten een plek hebben om dat te doen, zodat ze uit de buurt van je meubels blijven. Zoek een krabpaal die meerdere krabplekken biedt. Ze moeten groot genoeg zijn voor je kat om zich uit te rekken en langs de paal te krabben. Sisal is een populaire bekleding voor veel krabpalen. Zorg ervoor dat de sisal de paal van boven naar beneden bedekt.

Speelgoed

Veel krabpalen worden geleverd met speelgoed dat in het ontwerp is ingebouwd en dat je kat stimuleert en aanmoedigt om met de krabpaal bezig te zijn. Hangende voorwerpen, touw speelgoed of veren die aan de platforms hangen, zijn allemaal gebruikelijk.

Materiaal

Waar is de krabpaal van gemaakt? Deze vraag bepaalt hoe duurzaam het is. Veel krabpalen hebben bijvoorbeeld een paal bekleed met sisal, maar sommige krabpalen hebben een ander materiaal als een alternatief. Als er een pluche laag is, hoe duurzaam is de stof dan?

Duurzaamheid

Je wilt hebben dat je kat zoveel mogelijk gebruik maakt van de krabpaal. En dit is waar de duurzaamheidsfactor om de hoek komt kijken. Kijk en bedenk hoe de stukken in elkaar passen en wat het basismateriaal is. Deze dingen zullen allemaal een rol spelen in hoe duurzaam de krabpaal is.

Stabiliteit

Aangezien je een grotere kat hebt, gaat stabiliteit een grote rol spelen bij de aanschaf van een krabpaal. De krabpaal moet het gewicht en activiteitenniveau van je kat kunnen dragen zonder te wiebelen of om te kantelen. Controleer de basis van de krabpaal en kijk hoe breed deze is. Hoe groter de basis, hoe stabieler de krabpaal is als de paal eenmaal staat.

rhrquality krabpaal maine coon

Veiligheidsvoorzieningen

Is de krabpaal voorzien van bepaalde veiligheidsvoorzieningen? Het kan bijvoorbeeld een bevestiging hebben die de krabpaal aan de muur of plafond vastzet. Dit komt vaak voor bij grote krabpalen en worden meestal vastgeschroefd. Zijn alle gaten groot genoeg voor je kat om er doorheen te passen? Dreigt je kat ergens vast te komen zitten als je niet thuis bent? Dit zijn allemaal dingen waar je over na moet denken.

Maat

Voordat je een krabpaal gaat kopen, meet je eerst de plek op waar je de krabpaal wilt neerzetten. Krabpalen kunnen in grootte variëren, meet ook de breedte op, want je wilt niet dat de paal te ver in je kamer steekt. Zoek een formaat die past bij de plek waar je de krabpaal wilt neerzetten.

Budget

Je budget zal een rol spelen bij het uitkiezen van een krabpaal. Zo heb je al een krabpaal voor een paar tientjes en kunnen oplopen tot honderden euro’s. Hoe groter en beter de krabpaal, hoe meer je ervoor betaalt. Als je aan het begin van je zoekopdracht een budget instelt, kunt je je keuzes meteen verfijnen.

Montage

Heb je extra gereedschap nodig om de krabpaal in elkaar te zetten? Zit alles erbij? De meeste krabpalen worden geleverd met alles wat je nodig hebt om ze in elkaar te zetten, maar kijk ook wat andere kopers zeggen. Zij laten je weten hoe moeilijk of gemakkelijk het is om je krabpaal in elkaar te zetten en wat hun van de krabpaal vinden.

Mijn top 5 RHRQuality krabpalen

Om je te helpen met kiezen geef ik je mijn persoonlijke top 5 beste Rhrquality krabpalen van dit moment. Deze krabpalen hebben zichzelf allang bewezen, zijn van de beste kwaliteit en worden door andere kattenouders aanbevolen. En ik weet zeker dat je bijna geen betere krabpaal gaat vinden dan de vijf hieronder besproken krabpalen van Rhrquality.

1. RHRQuality krabpaal Corner Coon

RHRQuality Corner Coon Blackline Krabpaal Voor Grote Katten - 60 x 56 x 151 cm - Donker Grijs

★★★★★
249,00
laatste prijs check: 24 juli 2024 08:43

De RHRQuality krabpaal Corner Coon is zo ontworpen dat ook oudere katten of katten die moeite hebben met springen er gemakkelijk op kunnen komen. De grote hangmat met een diameter van 45 cm kan worden gedraaid, zodat de krabpaal ook gemakkelijk in een hoek te plaatsen is. Deze geweldige krabpaal is een kwaliteitsproduct van RHRQuality. De binnenkant van de paal is zeer sterk en de hangmat heeft een geteste belastbaarheid van 23 kg. Ideale krabpaal om in een hoek van je kamer te plaatsen.

2. RHRQuality krabpaal Devon Rex

Krabpaal voor grote katten Devon Rex Lichtgrijs 70x50x120cm

★★★★★
199,00
laatste prijs check: 24 juli 2024 08:43

De Rhrquality krabpaal Devon Rex is een prachtige en betaalbare middelgrote krabpaal die een enorme ligplek bovenop heeft. De krabpaal is voorzien van een knus huisje en 2 comfortabele kussens. De sisalpalen zijn voorzien van sisal van de beste kwaliteit en de palen zijn 15 cm dik, dus erg stevig. Er zijn voldoende krab mogelijkheden voor je kat om zich goed uit te rekken en zijn nagels te scherpen. De grote directiezetel bovenop en het plateau aan de voorkant zijn voorzien van uitneembare kussens. Hierdoor kan je de kussens en de zetel/plateau super eenvoudig schoonmaken.

3. RHRQuality krabpaal Kilimandjaro

Krabpaal Kilimandjaro Creme Beige voor grote katten

★★★★★
329,00
laatste prijs check: 24 juli 2024 08:43

De Rhrquality krabpaal Kilimandjaro is met ongeveer 45 kg een zeer sterke en stabiele krabpaal met extra dikke 12 cm sisalpalen en heeft alles wat een kat zich kan wensen. Uiterst stabiel en 180 cm hoog met bovenop een enorme comfortabele directiezetel die voorzien is van een uitneembaar en wasbaar kussen. Om het nog beter te maken heeft deze krabpaal een luxueuze hangmat met een diameter van maar liefst 45 cm. De hangmat heeft een dikke metalen rand en kan met gemak 20 kg draaggewicht aan.

4. RHRQuality krabpaal Catdream de Luxe

Krabpaal Catdream de Luxe Blackline Dark Grey plafond voor grote katten. Zeer stabiel

★★★★★
379,00
laatste prijs check: 24 juli 2024 08:43

De Rhrquality krabpaal Catdream de Luxe weegt 54 kg en is één van de stevigste krabpalen op de markt, door de meest stabiele opbouw met een 4 cm dikke bodemplaat en 4 dikke 12 cm sisalpalen die naar boven gaan. Alle delen zijn met elkaar verbonden en tegen het plafond vast te klemmen met een stelsysteem. Deze krabpaal is netjes afgewerkt met materialen van de beste kwaliteit. De krabpaal is voorzien van veel ligplaatsen en speelplekken. Met een leuk huisje en een grote directiezetel is deze krabpaal een ware kattenparadijs, en om het af te maken is deze krabpaal voorzien van een extra dik speeltouw.

5. RHRQuality krabpaal Maine Coon Lounge

Krabpaal Maine Coon Lounge Blackline Antraciet voor grote katten

★★★★★
159,00
laatste prijs check: 24 juli 2024 08:43

De Rhrquality krabpaal Maine Coon Lounge is dankzij een dikke 20 cm sisalpaal erg stevig en stabiel, om het extra stabiel te maken heeft deze fantastische krabpaal een verzwaarde bodemplaat van maar liefst 4.5 cm dik. Dit is een ideale krabpaal voor grote en zware katten zoals een Maine Coon, Ragdoll en Noorse Boskat. De krabpaal is voorzien van een handige opstap en daarboven een royale ligplek die voorzien is van een opstaande rand. De ligplek heeft een uitneembaar kussen van maar liefst 5 cm dik, waardoor je kat erg comfortabel zal liggen.

Moet een krabpaal bij een raam staan?

Plaats de krabpaal op een plek waar je kat goed zicht heeft. Zorg ervoor dat je de krabpaal indien mogelijk bij het raam plaatst, zodat je kat de buitenwereld kan zien als hij of zij erop klimt. Dit zal je kat helpen zich verbonden te voelen met de wereld om zich heen.

Wat is een goede hoogte voor een krabpaal?

Katten zijn grote fans van hoogtes en een krabpaal biedt ze een leuke manier om hun klimmen te oefenen. Idealiter zou een krabpaal tussen de 150 en 180 centimeter moeten zijn: hoog genoeg om te klimmen, maar toch klein genoeg om de omgeving van je kamer niet te overweldigen. Het ligt aan de persoonlijkheid van je kat en hoeveel ruimte je hebt.

Is een krabpaal een must?

Een krabpaal geeft je kat een ruimte die helemaal van hem of haarzelf is. De beste krabpaal bevordert beweging en geeft je kat een veilige plek om te springen, klimmen, krabben en spelen – een plek die niet je meubels, aanrecht of kasten zijn. Een krabpaal biedt ook een veilige en gezellige plek voor je kat om te ontspannen, te luieren of een dutje te doen.

Hoe zorg ik ervoor dat mijn kat de krabpaal gebruikt?

Gebruik lekkernijen, speelgoed of kattenkruid om je kat de krabpaal in te lokken. Als je kat reageert op kattenkruid, strooi het dan royaal op de krabpaal. Verberg de favoriete lekkernijen van je kat op verschillende niveaus van de krabpaal, of knoop een favoriet speeltje net hoog genoeg zodat je kat in de krabpaal moet klimmen om het speeltje te bereiken.

Waarom is mijn kat bang voor de krabpaal?

Als je kat het niet prettig vindt om op een krabpaal te liggen, moet er iets zijn dat hem of haar daarvan weerhoudt. Stress en angst. Katten zijn nieuwsgierige dieren, maar ze kunnen ook te gestrest zijn om hun nieuwsgierigheid de vrije loop te laten. Een kat kan bang zijn voor de krabpaal zelf, of voor objecten in de buurt van de krabpaal.

Waar zet ik de krabpaal neer in mijn huis?

Beste plekken: woonkamer, eetkamer of slaapkamer. De beste plekken in huis zullen één van de belangrijkste kamers zijn waar mensen de meeste tijd doorbrengen. Meestal is dat de woonkamer, eetkamer of slaapkamer. Deze kamers hebben ook ramen en veel hoeken om de krabpaal te plaatsen voor extra stabiliteit.

Zijn krabpalen goed voor kittens?

In feite is een krabpaal een geweldig idee voor een kitten. Ze hebben grenzeloze energie, houden van spelen en ontdekken, en zijn druk bezig om alles te leren over hun katten instincten zoals krabben, klimmen en verstoppen.

Is het een goed idee om een gebruikte krabpaal te kopen?

Een goede reden om gebruikte krabpalen en soortgelijke artikelen te vermijden, is dat een gebruikte krabpaal een ongewenste reactie kan veroorzaken bij je kat. Ik persoonlijk zou geen tweedehands krabpaal kopen omdat het de geur van een andere kat bevat, en je kat die de krabpaal dan gebruikt, kan beginnen met sproeien om zijn of haar territorium af te bakenen.

Houden katten van de huisjes?

Katten houden van holen, en het huisje moet hun behoefte weerspiegelen om een veilige plek te hebben om tot rust te komen en waar ze zich veilig kunnen voelen.

Moet een krabpaal wiebelen?

Het korte antwoord is nee, een krabpaal mag niet wiebelen.

Eindoordeel beste Rhrquality krabpaal

Wat is beste Rhrquality krabpaal? Dit is afhankelijk van de persoonlijkheid van je kat, de beschikbare ruimte die je thuis hebt en van je budget. Alle krabpalen die je aantreft in deze gids zijn stuk voor stuk van de beste kwaliteit. Welke je uiteindelijk kiest is helemaal aan jou.