beste gps tracker kat

Gps tracker kat: 6x de beste voor jouw kat

Heb jij een kat die zich maar al te graag buiten bevindt? Wil jij echter wel een oogje in het zeil kunnen houden? Dan is het aan te raden om voor één van de beste gps trackers voor katten te kiezen. Met een dergelijke gps tracker verlies je jouw kat nooit meer uit het zicht. Je weet altijd waar hij/zij is, waardoor je je nergens meer druk om hoeft te maken.

Wil jij graag van dit gerustgestelde gevoel kunnen genieten? Dan is het zaak om op zoek te gaan naar de beste gps tracker voor katten. Iets waar ik jou maar al te graag bij help! Ik heb namelijk het uitgebreide aanbod van de katten gps trackers aan een keuring onderworpen. Aan de hand van mijn bevindingen heb ik vervolgens een top 3 samen kunnen stellen. Over de 3 beste gps trackers voor katten vertel ik je in dit artikel graag alles!

Overzicht beste gps tracker kat

Dit zijn de beste gps trackers voor je kat op basis van prijs, kwaliteit, beoordelingen en gebruik. Klik of druk hieronder op de link om het product van jouw keuze bij bol.com te bekijken.

Waarom een gps tracker voor je kat kopen?

gps tracker kat klein

Kan ik de aanschaf van een gps tracker voor je kat aanraden? Ja, dat kan ik absoluut. In mijn ogen brengt een dergelijke tracker meerdere voordelen met zich mee. Deze voordelen zijn in mijn ogen ook nog eens uniek te noemen; eigenlijk bestaat er géén alternatief voor een gps tracker voor een kat.

Ten eerste is het een groot voordeel dat je inzicht in het gedrag van jouw kat krijgt. Je weet precies waar jouw kat zich de gehele dag bevindt. Wat jouw kat aan het doen is. Welk rondje jouw kat loopt. In welke tuinen jouw kat het meeste zit. En welke buren jouw kat daar mogelijk mee tot last is. Aan de hand van deze bevindingen kun je wellicht het gedrag van jouw kat aan gaan passen.

Daarnaast is het ook ideaal dat je – in een noodgeval – direct in actie kunt komen. Zie je bijvoorbeeld op de tracker dat jouw kat een paar kilometer van huis is? Dan is dat zeker een noodgeval; de kans dat jouw kat de weg nog terug naar huis weet te vinden, is vrij klein. Het advies is daarom om scherp te zijn op dergelijke situaties; iets wat maar al te goed lukt met de beste gps tracker voor een kat.

Wil jij je geen zorgen meer om jouw kat te hoeven maken? Ook dan komt een gps tracker maar al te goed van pas. Als jouw kat bijvoorbeeld al urenlang niet thuis geweest is, kun je even op de tracker kijken waar jouw kat is. Door dit met enige regelmaat te doen, weet je jouw kat van een afstandje prima in de gaten te houden. Iets wat soms noodzakelijk is, maar iets wat ook absoluut een gerustgesteld gevoel met zich mee brengt.

Overigens wil ik ook het volgende nog aanstippen; de gps trackers voor katten zijn steeds beter geworden. Zo zijn de trackers steeds compacter geworden. Qua functies en mogelijkheden zijn de gps trackers echter een stuk uitgebreider worden.

Daarbovenop komt ook nog eens het volgende: de beste gps tracker voor een kat kost echt niet de hoofdprijs. Nee, je betaalt hier eigenlijk eenmalig een paar tientjes voor. Nadien kun je jarenlang genieten van alle hierboven genoemde voordelen. En van jouw kat en van de hechte band die je met jouw kat hebt!

Gps tracker voor je kat kopen? Let hier dan op!

gps tracker kat zonder abonnement

Ben je overtuigd van de voordelen van een gps tracker voor je kat? En heb je daarom interesse om zo snel mogelijk de beste gps tracker voor jouw kat aan te schaffen? Dan adviseer ik je graag het volgende: maak echt een goede vergelijking voor jezelf. Alleen door een uitgebreide vergelijking te maken, ben je in staat om de juiste gps tracker voor jouw kat aan te schaffen. Een aanschaf waar je jarenlang plezier van gaat hebben.

Maar, waar moet je dan precies op letten? Ik bespreek enkele van de belangrijkste criteria van een gps tracker hieronder.

Het formaat van de tracker

Allereerst wil ik je graag op het formaat van de tracker wijzen. In mijn ogen is het van belang om voor een zo’n klein mogelijke tracker te kiezen. Dit is namelijk een stuk fijner voor jouw kat. Overigens raad ik je ook aan om het formaat van de gps tracker af te stemmen op het formaat van jouw kat. Als je een kleine kat hebt, is het bijvoorbeeld aan te raden om voor een hele kleine gps tracker te gaan. Op dit gebied heb je in ieder geval meer dan voldoende mogelijkheden!

Abonnement of simkaart

Wil je van de beste gps tracker gebruik maken? Dan moet je hier vaak een abonnement voor afsluiten. Een andere mogelijkheid is dat de gps tracker op basis van een simkaart werkt. Het is aan jou om te bepalen waar jouw voorkeur naar uit gaat.

In mijn ogen bestaat op dit gebied geen ‘goed’ of ‘fout’. Nee, onder aan de streep hangt het vooral van jouw eigen wensen af. Let hierbij overigens niet alleen op het gemak, maar ook op het prijskaartje. Door voor een gps tracker met abonnement te kiezen, weet je in ieder geval wat je maandelijks moet betalen. De kosten hiervoor vallen overigens reuze mee!

Live tracking

Eén ding kan ik je absoluut aanraden: kies altijd voor een gps tracker met live tracking. Je houdt hierdoor jouw kat echt perfect in de gaten. Als je voor een gps tracker zónder live tracking kiest, loop je al snel tegen meerdere nadelen aan. Voldoende reden dus om altijd voor een gps tracker met live tracking te kiezen.

Let overigens goed op: sommige aanbieders leveren absoluut géén kwaliteit. Zo ben ik tijdens mijn test een gps tracker voor katten tegengekomen die eigenlijk voor een tas bedoeld was. Door zo’n tracker in een tas te stoppen, kun je af en toe in de gaten houden waar de tas zich bevindt. Het lastige is alleen dat deze tracker niet op basis van live tracking werkt. Nee, je krijgt slechts één keer in bijvoorbeeld 10 minuten een update te zien. Niet handig voor een kat; je wilt jouw kat immers voortdurend in de gaten kunnen houden.

Batterijduur van de gps tracker

Verder raad ik je aan om heel goed naar de batterijduur van een gps tracker te kijken. Hoe lang gaat de batterij van de tracker precies mee? En na hoeveel dagen moet je de batterij weer opladen? In mijn ogen is het wenselijk dat de batterijduur zo lang mogelijk is!

Prijs-kwaliteitsverhouding

Tot slot wil ik je nog wijzen op de prijs-kwaliteitsverhouding van de gps trackers.

Op dit gebied heb ik eigenlijk twee adviezen voor je:

  • Kies altijd voor een echt goede gps tracker. Het gezegde ‘goedkoop is duurkoop’ gaat namelijk absoluut op voor dit product.
  • Durf te investeren. In het verlengde van bovengenoemd advies raad ik je aan om aan te investeren in een goede gps tracker voor jouw kat. Daar heb je op termijn alleen maar profijt van. En jouw kat trouwens ook.

De 3 beste gps trackers voor katten van 2021

Het mag duidelijk zijn: een goede gps tracker is eigenlijk voor elke kat onmisbaar. Voor welke gps tracker je het beste kunt kiezen, vertel ik je graag hieronder. Hieronder deel ik namelijk mijn persoonlijke top 3 van de beste gps trackers voor katten.

1. Tractive IKATI GPS tracker kat

Wil jij graag de live locatie van jouw kat kunnen bekijken? En wil je ook nog kunnen zien wat jouw kat zoal de gehele dag doet? Dan is deze gps tracker van Tractive absoluut een aanrader voor je. Deze gps tracker is compact, is onwijs nauwkeurig en is ook nog eens betaalbaar geprijsd.

Elke 2 á 3 seconden ontvang je via deze tracker een live locatie. Met dank aan deze updates weet je voortdurend waar jouw kat is. Wil je ook dat jouw kat op sommige plekken níet kan komen? Dan kun je een virtuele omheining maken. Zodra jouw kat buiten dit gebied komt, krijg je hier direct een melding van. Handig om bijvoorbeeld jouw kat in jouw eigen tuin te houden.

Ook is het ideaal dat je de locatie van jouw kat met vrienden kunt delen. Zeker als jouw kat ver van huis is, is dit een handige functie. Je kunt hiermee namelijk met iedereen delen waar jouw kat zich op dat moment bevindt. Bijkomende voordelen:

  • Batterijduur van maar liefst 5 dagen
  • Je kunt een abonnement voor slechts een paar euro per maand afsluiten

Al met al een geweldige gps tracker voor een kat!

2. Weenect CATS² , GPS Tracker voor katten

Een andere gps tracker waar ik erg enthousiast over ben, is deze tracker van Weenect. Met deze tracker hou je jouw kat live in de gaten, kun je de leefstijl van jouw kat in de gaten houden en kun je een melding ontvangen als jouw kat wegloopt. Dit komt het trainen van jouw kat ook alleen maar ten goede.

Verder is het bij deze gps tracker ideaal dat je uit meerdere abonnementen kunt kiezen. Een abonnement zonder verplichting (9,99 euro per maand), een abonnement waarbij je 1 jaar vooruit moet betalen (5,83 euro per maand) of een abonnement waarbij je 3 jaar vooruit moet betalen (3,75 euro per maand).

Verder is het echt ideaal dat deze gps tracker erg compact vormgegeven is. Ondanks de compacte vormgeving is de gps ontvangst echt subliem. Je ziet gewoonweg altijd heel nauwkeurig waar jouw kat zich bevindt. Dankzij de locatiegeschiedenis kun je ook nog even bekijken waar jouw kat geweest is. Onder aan de streep dus een prima gps tracker voor elke kat én voor elk kattenbaasje.

3. SAMA Direct Huisdier GPS Tracker

Vind je het niet erg om iets meer geld aan de beste gps tracker voor een kat uit te geven? Dan kun je ook kiezen voor deze variant van SAMA. Deze variant is net iets duurder, maar werkt wel echt subliem. Een belangrijk voordeel is bovendien dat je géén abonnement af hoeft te sluiten. En dat de batterijduur maar liefst 1 maand is!

Met deze tracker hou je jouw kat perfect in de gaten. Via de SAMA app zie je eigenlijk voortdurend waar jouw kat zich bevindt. Bovendien heb je de mogelijkheid om een virtueel gebied in te stellen; zodra jouw kat zich buiten dit gebied bevindt, krijg je hier een melding van.

Voor nagenoeg alle katten is deze gps tracker geschikt. Dit is te danken aan het feit dat je de bijbehorende halsband naar wens kunt verstellen. Als de tracker eenmaal om de nek van jouw kat hangt, geniet je van veel gemak. Bovendien is deze tracker volledig waterdicht en is een goedkope simkaart al voldoende om van de tracker gebruik te maken. Een ware aanrader dus!

Veelgestelde vragen

Hoe maak je een gps tracker vast aan jouw kat?

Nagenoeg alle gps trackers worden in de vorm van een halsband geleverd. Je dient deze halsband – wat dus eigenlijk de tracker is – om de nek van jouw kat te doen. Zorg ervoor dat je ‘m strak genoeg aantrekt, maar uiteraard ook weer niet té strak.

Is een variant met abonnement of met simkaart beter?

Dit is aan jou om te bepalen. In mijn ogen is een simkaart prijstechnisch de beste optie. Als je van meerdere gemakken voorzien wilt zijn, is een maandelijks abonnement echter handig. Overigens verschilt dit ook weer van gps tracker tot gps tracker.

Hoe lang gaat een gps tracker mee?

Kies je voor één van de beste gps trackers voor katten? Dan ben je – bij juist gebruik – echt van een jarenlange levensduur verzekerd. Uiteraard is het wel zaak om tijdig de batterij van de tracker op te laden. Mocht je dit te laat doen, zit je met een lege batterij en dus een niet functionerende gps tracker.

Eindoordeel beste gps tracker kat

Al met al is het aan te raden om de beste gps tracker voor jouw kat aan te schaffen. Daarbij kan ik eigenlijk alle drie de hierboven genoemde varianten aanraden. De variant die mij het meeste aanspreekt, is de gps tracker van Tractive. In mijn ogen is de prijs-kwaliteitsverhouding van die gps tracker gewoonweg subliem. Heb jij liever een gps tracker die met een simkaart werkt? Dan is de variant van SAMA de beste keuze. Alvast veel plezier met de beste gps tracker voor jouw kat!