beste anti schrokbak kat

Anti schrokbak kat: 10x de beste voor jouw kat

Zuigt jouw kat als een stofzuiger zijn of haar brokjes naar binnen? Dan kan een anti schrokbak de ideale oplossing zijn voor je kat. Als je kat zijn of haar eten naar binnen schrokt, dan kunnen de brokjes heel in de maag van je kat terechtkomen. Dit is niet goed voor de spijsvertering van je kat en kan ervoor zorgen dat je kat moet overgeven.

Om dit te voorkomen kun je een anti schrokbak voor je kat kopen. Een anti schrokbak zorgt ervoor dat je kat niet in één keer grote hoeveelheden brokjes binnenkrijgt. Maar welke anti schrokbak is dan het beste voor je kat? Ik heb speciaal voor jou de 4 beste anti schrokbakken voor katten geselecteerd en in dit artikel vertel ik jou alles hierover.

Overzicht beste anti schrokbakken

Dit zijn de beste anti schrokbakken voor jouw kat op basis van prijs, kwaliteit, beoordelingen en gebruik.

1
Trixie Slow Feed Voerbak Keramiek Wit
Zonder anti-slip | Anti-schrok | Van keramiek
9
TRIXIE Kattenspeelgoed Tunnel Feeder strategiespel rood
Met anti-slip | Anti-schrok | Van kunststof

Waarom een anti schrokbak voor jouw kat kopen?

anti schrokbak katten

Alleen het idee al dat je kat op de vloer kan overgeven, zal voor jou waarschijnlijk al genoeg reden zijn om een anti schrokbak voor je kat te kopen. Maar overgeven is niet de enigste reden waarom je kat baat kan hebben bij een anti schrokbak.

Wist je dat de maag van je kat ongeveer net zo groot is als een pingpongbal? Dat betekent dus dat je geliefde kat maar een bepaalde hoeveelheid voedsel per keer aan kan. Als je kat eet zoals moeder natuur dat bedoeld heeft (kleine porties voedsel) dan is dat geen probleem.

Maar als je je kat een berg brokjes geeft, dan kan het zijn dat je kat veranderd in een stofzuiger en alles in één keer wilt opeten. Het kan zijn dat je kat bang is dat iemand anders haar of zijn voer wilt stelen, om dit te voorkomen eet je kat zijn of haar brokjes zo snel mogelijk op.

Als je kat te snel eet, kan je kat van verschillende problemen last krijgen. Deze problemen kunnen ongemakkelijk maar ook levensgevaarlijk zijn. Een anti schrokbak speciaal voor katten kan dit allemaal voorkomen waardoor jij je kat veilig en gezond houd.

Anti schrokbak voor je kat kopen? Let hier dan op!

anti schrok voerbak kat

Je hebt net kunnen lezen waarom je een anti schrokbak voor je kat zou moeten kopen. Maar waar moet je op letten als je op het punt staat om een anti schrokbak voor je kat te kopen? Hieronder bespreek ik in mijn ogen de belangrijkste punten waar je op moet letten als je een anti schrokbak voor je kat wilt kopen.

Het design van de anti schrokbak

Het ontwerp van de anti schrokbak is erg belangrijk. Je moet er zeker van zijn dat de openingen niet te groot of te klein zijn voor je kat. Als de openingen te groot zijn dan hoeft je kat geen enkele moeite te doen om bij de brokjes te komen. Hierdoor gaat het hele idee van een anti schrokbak verloren.

Aan de andere kant moet je er ook zeker van zijn, dat de openingen ook niet te klein zijn. Anders heeft je kat geen enkele kans om bij de brokjes te komen. Dit zal ervoor zorgen dat je kat gefrustreerd raakt en de interesse in de anti schrokbak zal verliezen, dan kun je er bijna zeker van zijn dat je kat de anti schrokbak niet meer zal gebruiken, zonde van je geld dus!

Of de anti schrokbak gemakkelijk in gebruik is

Voordat je een anti schrokbak voor je kat koopt is het handig om te weten dat niet elke anti schrokbak even gemakkelijk in gebruik is. De ene kat snapt beter hoe een anti schrokbak werkt dan een andere kat.

Als je kat niet al te slim is dan kun je beter een anti schrokbak kopen dat gemakkelijker in gebruik is voor een kat. Gelukkig heb ik in dit artikel hier rekening mee gehouden, de anti schrokbakken die ik in dit artikel aanbeveel zijn geschikt voor alle katten.

Dus als je een anti schrokbak op het oog hebt, denk dan even goed na of je kat slim genoeg is om de anti schrokbak te gebruiken. Het zou zonde voor jou en je kat zijn, als je kat gefrustreerd raakt en de anti schrokbak niet zal gaan gebruiken.

Wat andere kattenouders van de anti schrokbak vinden

En als laatste vind ik het altijd belangrijk wat de beoordelingen zijn van een bepaald product. Dus lees altijd de reviews van anderen die het product al gekocht hebben. Hier staat vaak waardevolle en bruikbare informatie in, die informatie kan je helpen beslissen of een bepaalde anti schrokbak wel of niet geschikt is voor je kat.

De 4 beste anti schrokbakken voor katten

Je hebt kunnen lezen wat de voordelen van een anti schrokbak zijn en waar je op moet letten bij de aanschaf van een anti schrokbak voor jouw kat. Maar welke anti schrokbak moet je nou kopen? Hieronder geef ik je mijn top 4 beste anti schrokbakken voor jouw kat.

Catit senses 2.0 food tree

De Catit senses 2.0 food tree is in mijn ogen de beste keuze als jij je kat rustiger wilt laten eten. Met deze voedseltoren ben jij instaat om je kat te laten werken voor haar of zijn voedsel. Dit heeft twee grote voordelen: je kat zal niet meer schrokken en je kat wordt mentaal gestimuleerd.

Deze voedseltoren is uiterst beginnersvriendelijk en daarom dus geschikt voor alle katten. De voedseltoren heeft 3 moeilijkheidsgraden, zo kun jezelf kiezen wat de beste moeilijkheidsgraad is voor jouw kat.

Dankzij de vrij stabiele voet staat deze voedseltoren staat de toren goed en stabiel op je vloer, en is dus ook geschikt als je een wat grotere kat hebt zoals een Noorse Boskat bijvoorbeeld.

Trixie cat activity fun bord

De Trixie fun bord is meer dan alleen maar speelgoed, het is ook een geweldige anti schrokbak voor je kat! Je kat wordt uitgedaagd om moeite te doen voor haar of zijn brokjes.

Het fun bord heeft 5 verschillende onderdelen. Je kunt de brokjes van je kat in de tunnel, gleufjes, vakjes, bakjes of tussen de pinnen leggen. Hierdoor doet je kat er langer over om haar of zijn brokjes te pakken, waardoor de kans op schrokken enorm verkleind wordt.

De onderkant is voorzien van antislip waardoor het fun bord mooi op zijn plek zal blijven staan. Andere kattenouders zijn dik tevreden over het fun bord en zeggen dat hun kat echt moeite moet doen voor de brokjes.

Catit senses 2.0 digger

De Catit senses 2.0 digger is niet alleen een interactieve voerbak, maar is ook een ideale anti schrokbak voor je kat. Deze voerbak zorgt ervoor dat je kat haar of zijn brokjes moet zoeken. Hierdoor wordt het schrokken drastisch verminderd omdat je kat nu voor haar of zijn voedsel moet werken. Bovendien wordt het jachtinstinct van je kat ook gestimuleerd.

In de beoordelingen van andere kattenouders is terug te lezen dat hun katten veel minder schrokken dan voorheen, maar ook dat ze hun brokjes meer verspreid over de dag eten.

Catit senses 2.0 multi feeder

Geef jij je kat hoofdzakelijk natvoer? Dan is de Catit senses 2.0 multi feeder waarschijnlijk een betere keuze voor je kat. De naam van deze voerbak zegt het eigenlijk al, je kunt zowel nat als droogvoer in deze voerbak stoppen.

De voerbak is zo ontworpen dat je kat met zijn pootje het voer uit het gat moet halen. Je kat zal hierdoor veel minder schrokken wat ten goede komt van de gezondheid van je kat. Deze anti schrokbak is voorzien van een opbergruimte waar je brokjes voor je kat in kan stoppen.

Veelgestelde vragen

anti schrok kat

Wat is een anti schrokbak?

De anti schrokbak is ontwikkeld om het schrokken van een kat tegen te gaan. Een anti schrokbak kun je vergelijken met een gewone voerbak, alleen beschikt een anti schrokbak over diepe groeven en bochten, of is voorzien van openingen. Door deze obstakels zal het een stuk lastiger zijn voor je kat om alles in één keer op te eten.

Hoe werkt een anti schrokbak?

Een anti schrokbak is vaak voorzien van groeven en vormpjes, of heeft openingen zodat jouw kat meer moeite moet doen voor zijn voer. Dit noemen ze ook wel de moeilijkheidsgraad van een anti schrokbak. Hoe meer groeven een voerbak heeft, des te lastiger het is voor jouw kat om bij zijn eten te komen. Zorg er wel voor dat je het niet te lastig maakt voor je kat.

Helpt een anti schrokbak echt?

Ja, een anti schrokbak is zo ontworpen dat je kat moeite moet dan doen voor haar of zijn voer, hierdoor kan je kat onmogelijk het voer naar binnen toe schrokken. Dit is veel beter voor de gezondheid van je kat en voorkomt dat je kat zijn of haar brokjes weer uitspuugt. Met een anti schrokbak zorg jij op een leuke en speelse wijze ervoor dat je kat in een normaal tempo zijn of haar brokjes opeet.

anti schrokbak kat natvoer

Welk voer doe je in een anti schrokbak?

De meeste anti schrokbakken zijn gemaakt voor droogvoer oftewel kattenbrokjes. Je kunt eventueel natvoer in een anti schrokbak doen, zorg er dan wel voor dat je de voerbak na de tijd goed schoonmaakt.

Waarom eet een kat te snel?

Hoewel het lijkt of je kat eet of zijn leven er vanaf hangt, toch eten veel katten te snel vanwege gedragsredenen – ze kunnen zich vervelen of eenzaam zijn (of beide) of bang zijn dat hun mede-katachtige (of hond) huisgenoot op het punt staat hun eten te stelen.

Parasieten, een snelwerkende schildklier en diabetes zijn slechts enkele voorbeelden waarom je kat te snel eet. Sluit daarom eerst uit of je kat geen onderliggende gezondheidsproblemen heeft, als je dat kunt uitsluiten dan is het bijna altijd een gedragsreden.

Hoe voorkom je dat een kat te snel eet?

De beste manier om te voorkomen dat je kat te snel eet, is door een anti schrokbak of een voerpuzzel speciaal voor katten te gebruiken. Deze zijn speciaal ontworpen om je kat op een verantwoorde manier langzamer te laten eten. Dit komt de gezondheid van je kat ten goede en gaat verveling tegen.

Eindoordeel beste anti schrokbak voor katten

Je hebt kunnen lezen waarom een anti schrokbak een goed idee is voor je kat. Het levert je kat alleen maar voordelen op. Heb je nog geen keuze kunnen maken? Dan raden we de Catit senses 2.0 food tree aan, deze is het meest beginnersvriendelijk en zal ervoor zorgen dat je kat minder snel eet.