De 4 beste voedselcontainers voor katten van 2022


beste voedselcontainer kat

Kattenbrokjes zijn een prima voedingsbron voor je kat. Helaas worden aardig wat kattenbrokken geleverd in een slechte verpakking, waardoor het lastig kan zijn om de kattenbrokken langdurig te bewaren.

Een voedselcontainer om kattenvoer in te bewaren is een geweldige oplossing om het kattenvoer voor je kat langdurig te bewaren.

Desalniettemin verschillen de voedselcontainers voor kattenvoer aanzienlijk in hun kenmerken, gemak en effectiviteit, waarbij sommige gewoon beter zijn in hun werk dan andere. Daarom moet je, voordat je een voedselcontainer voor het kattenvoer van je kat koopt, je onderzoek doen.

Omdat er vele soorten voedselcontainers voor kattenvoer zijn, kan het maken van de juiste keuze een tijdrovende taak zijn. Gelukkig heb ik dit tijdrovende klusje voor je gedaan. Hieronder volgen de beste voedselcontainers voor kattenvoer die momenteel op de markt verkrijgbaar zijn.

Overzicht beste voedselcontainers voor katten

Dit zijn de beste voedselcontainers voor katten op basis van prijs, kwaliteit, beoordelingen en gebruik.

Waarom een voedselcontainer voor je kat kopen?

In een voedselcontainer blijven de brokjes voor je kat veel langer vers. Een voedselcontainer speciaal voor kattenvoer zorgt ervoor dat de kwaliteit van het kattenvoer goed blijft en dat de geur en smaak behouden blijft. Ook zijn ze erg handig in gebruik voor het bijvullen van het voerbakje! En een traktatie uit een leuke voercontainer smaakt ook vast een stuk lekkerder.

voedselcontainer kat 6 liter

Een voedselcontainer voor je kat kopen? Let hier dan op!

Wanneer jij een goede voedselcontainer voor je kat wilt gaan kopen, is het aan te raden om na te gaan op wat jij en je kat nodig hebben. Het is handig om te weten waar je allemaal op moet letten, zodat jij de beste keuze kan maken voor jou en je kat.

Inhoud

Het belangrijkste is om een voedselcontainer te kopen waar het voer van je kat in past. Dit doe je aan de hand van hoeveel je kat eet en de hoeveelheid kattenvoer dat je koopt.

Vaak is het goedkoper als je een grotere hoeveelheid kattenvoer in één keer koopt. Dan is het handig om een voedselcontainer te kopen die groot genoeg is voor de grote hoeveelheid kattenvoer.

Koop je vaak kleinere hoeveelheden kattenvoer? Dan volstaat een wat kleinere voedselcontainer prima. Gelukkig voor jou heb je voldoende keuze qua inhoud van een voedselcontainer, dus de juiste voedselcontainer voor jou zit er zeker tussen

voedselcontainer kat 10 kilo

Uiterlijk

Wat ook niet geheel onbelangrijk is, is hoe een voedselcontainer er uit ziet. Je hebt hierboven al kunnen zien dat er veel verschillende voedselcontainers zijn.

Sommige voedselcontainers hebben een leuke opdruk en een andere is gewoon een standaard voedselcontainer. Door hier op te letten en over na te denken moet het lukken om een voedselcontainer te kopen die bij jouw situatie past.

Als je van plan bent om de voedselcontainers bovenop op elkaar te zetten, dan koop je geen voercontainer die een bolle deksel heeft. Als de voedselcontainer in je kast komt te staan dan maakt het niet echt uit hoe de voedselcontainer er uit ziet.

Maar als de nieuwe voedselcontainer vol in zicht komt te staan, dan is het wel leuk dat de voedselcontainer er een beetje leuk uit ziet.

Mening van andere kattenouders

Als je een bepaalde voedselcontainer op het oog hebt, lees dan ook de reviews van andere kattenouders door. Zo kom je er al snel achter of een bepaalde voedselcontainer jouw geld wel of niet waard is.

De 4 beste voedselcontainers voor katten

Je hebt tot nu toe kunnen lezen waarom een voedselcontainer voor kattenvoer een goed idee is en waar je op moet letten tijdens je zoektocht naar de beste voedselcontainer voor katten. Maar ja, er is tegenwoordig zoveel keuze dat het lastig kan zijn om een keuze te maken. Daarom geef ik jou hieronder mijn persoonlijke top 4 beste voedselcontainers voor katten.

Curver voedselcontainer kat 15 liter

 • Luchtdicht
 • Veel inhoud
 • Makkelijk verplaatsbaar

Deze voedselcontainer van Curver heeft een inhoud van 15 liter, wat ongeveer overeenkomt met 6 kilo kattenbrokken. Als je vaak een grote zak kattenvoer koopt, dan is deze Curver voedselcontainer de ideale keuze voor jou.

Een ander voordeel van deze voedselcontainer is dat het kattenvoer lang vers en knapperig blijft, maar zal ook zijn geur behouden wat niet geheel onbelangrijk is.

Er zit een klepje aan de voorkant wat open kan hierdoor kun je vrij gemakkelijk de kattenbrokken in de voerbak van je kat schenken.

De gehele deksel kan ook open, dit is gemakkelijk als je liever handmatig het kattenvoer in de voerbak van je kat doet.

In de reviews valt duidelijk te lezen dat de kattenbrokken vers en knapperig blijven en dat de voedselcontainer prima in de kast opgeborgen kan worden.

Er past met gemak 6 kilo kattenbrokken in deze voedselcontainer en is dus een prima keuze als je meestal een grote zak kattenbrokken koopt.

BUDDLEY voedselcontainer kat 10 liter

 • Makkelijk hanteerbaar
 • Makkelijk op te bergen 
 • Voldoende inhoud 
 • Praktisch in gebruik 

Deze voercontainers van Buddley zijn erg handig in gebruik en houden de kattenbrokken van je kat lang vers en knapperig. 

Aangezien dit een set van 4 voercontainers is van elk 2.5 liter, kun je met gemak 4 tot 5 kilo kattenbrokken bewaren. Het mooie aan deze voercontainers is dat ze doorzichtig zijn, zodat je altijd overzicht hebt wanneer je nieuwe kattenbrokken moet kopen.

Door het formaat van deze voercontainers kun je ze bijna overal netjes opbergen. Of dat nou op een plank in je keukenkastje is of op een plank in je voorraadkast, het maakt niets uit je kunt deze praktische voercontainers overal en altijd netjes opbergen.

Blond Amsterdam voedselcontainer kat

 • Mooie uitstraling
 • Ideaal voor kattenbrokken
 • Geschikt voor traktaties
 • Makkelijk op te bergen

Deze voorraadpot van Blond Amsterdam is een prachtige en handige voeropslag, die ook nog eens geweldig in je huis zal staan. Het is zeker niet de grootste voercontainer om kattenbrokken in te bewaren, maar wel één van de mooiste.

De deksel van deze voorraadpot is voorzien van een rubber zodat de deksel de voorraadpot goed afdicht. Hierdoor ben je er zeker van dat de kattenbrokken of traktaties van je kat lekker lang vers blijven.

Door de mooie uitstraling van de voorraadpot zal deze mooi op je aanrecht staan, en door het formaat kun je deze voorraadpot overal opbergen. 

Misschien niet de beste keuze als je veel kattenvoer moet bewaren, maar zeker wel één van de mooiste. Wat je dan kunt doen is deze voorraadpot gebruiken als opslag voor de traktaties van je kat.

Curver DIS voedsel container kat 35 liter

 • Grote inhoud
 • Ideaal voor veel kattenbrokken
 • Makkelijk verplaatsbaar door de wielen
 • Makkelijk in gebruik

Heb je veel katten of koop je kattenbrokken in bulk? Dan is deze voedselcontainer van Curver de ideale oplossing om de kattenbrokken van je kat in te bewaren. Je bent ervan verzekerd dat de brokken lang vers blijven.

Deze voercontainer zorgt ervoor dat je nooit meer een aangebroken zak kattenbrokken in je schuur of voorraadkast hebt staan, in plaats daarvan heb je het voer netjes opgeborgen in een degelijke voercontainer.

Omdat er veel kattenbrokken in deze voercontainer passen, hebben ze er wieltjes onder geplaatst zodat je de container makkelijk kunt verplaatsen. Wel zo handig waardoor je niet met een volle en zware voedselcontainer hoeft te sjouwen.

Deze degelijke voercontainer is bij uitstek geschikt als je kattenbrokken in bulk koopt of als je meerdere katten thuis hebt.

Voordelen van een voedselcontainer voor katten

Sommige producten moet je gewoon in huis hebben voor je kat, een voedselcontainer om kattenvoer in te bewaren is zo’n product. Een voedselcontainer voor het voer van je kat biedt een aantal voordelen, hieronder vind je een aantal van die voordelen.

voedselcontainer kat 35 liter

Het voer van je kat blijft vers

De belangrijkste om een voedselcontainer voor je kat te kopen is dat het kattenvoer van je kat langer vers blijft. Je kat kan het zeker waarderen dat zijn brokjes vers en knapperig blijven en dat de geur van de brokjes behouden blijft.

In een voedselcontainer ben je er zeker van dat er geen lucht bij de brokjes van je kat kan komen. Als er lucht bij de brokjes kan komen dan worden de brokjes sneller slof en smaken ze niet meer zo lekker. 

Ongewenste eters kunnen er niet bij

Behalve dat de kattenbrokjes veel langer vers blijven, zorgt een voercontainer ervoor dat ongewenste eters niet bij de kattenbrokken van je kat kunnen komen.

Als je normaal gesproken de zak met brokken in je schuur bewaart dan is de kans groot dat muizen de zak kapot knagen om bij de brokjes te kunnen komen. Dit wil je natuurlijk liever niet hebben, een voercontainer voor je kat kan dit voorkomen.

Je bespaard geld

Een voercontainer voor je kat kan jou geld besparen. Kattenvoer is goedkoper als je het in bulk koopt. Een zak van 1 kilo is duurder dan wanneer je een zak van 5 kilo koopt.

Als je een voercontainer hebt dan kun je die 5 kilo netjes opbergen in de voercontainer, waardoor jij op de lange termijn geld kunt besparen op de kosten van voer van je kat. De voedselcontainer betaald zich eigenlijk zelf terug.

Je voorkomt dat je kat bij het kattenvoer kan komen

Door de kattenbrokken netjes in een voercontainer op te bergen voorkom je dat je kat bij de brokjes kan komen. Als je kat bij een aangebroken zak kattenbrokjes in de buurt kan komen dan kan het gebeuren dat je kat er één grote bende van maakt. Met een voercontainer voorkom je dit en blijven de brokjes netjes opgeborgen zodat je kat geen kans krijgt om er een bende van te maken.

Eindoordeel beste voedselcontainer kat

Voedselcontainers om kattenvoer in te bewaren zijn een must in elk huis. Ze maken het hele proces een stuk makkelijker en zorgen ervoor dat de brokken netjes bewaard worden.

De meeste voedselcontainers hebben een mooie uitstraling, en als je gek op kattenbenodigdheden bent, zal een voedselcontainer een waardevolle aanvulling zijn op je verzameling.

Ook is het makkelijker om de resterende hoeveelheid kattenvoer te controleren, zodat je op tijd de volgende lading kattenvoer kunt bestellen.

Wendy

Hallo, ik ben Wendy. Ik heb al jarenlang een kat en ben een echte kattenliefhebber. Ik vind het leuk om op mijn website allerlei handige informatie en tips over katten te delen. Veel plezier!

Recent Content