beste zelfreinigende kattenbak

Zelfreinigende kattenbak: 4x de beste voor jouw kat

Ben je op zoek naar de beste zelfreinigende kattenbak en weet je door het vele aanbod niet welke je moet kiezen? Geen nood, in dit blog vertellen we jou alles wat je moet weten over zelfreinigende kattenbakken, zodat jij na het lezen van dit blog de perfecte zelfreinigende kattenbak voor jouw kat uitkiest.

Als het schoon scheppen, bijhouden en schoonmaken van de kattenbak één van je meest gehate klusjes is, of als het iets is waar je gewoon niet genoeg tijd voor hebt, dan kan een zelfreinigende kattenbak het geld meer dan waard zijn.

Om jouw hierbij te helpen hebben we in dit blog alleen de beste zelfreinigende kattenbakken geselecteerd waar jij uit kiezen kan, maar laten wij jou ook de beste keuzes zien en geven we jou tips waar je rekening mee moet houden voordat je een zelfreinigende kattenbak koopt. Na het lezen van dit blog weet je precies wat de beste zelfreinigende kattenbak voor jouw kat is. We wensen jou veel leesplezier toe.

Overzicht beste zelfreinigende kattenbakken

Dit zijn de beste zelfreinigende kattenbakken voor je kat op basis van prijs, kwaliteit, beoordelingen en gebruik.

Waarom een zelfreinigende kattenbak kopen?

Een kat als huisdier is echt geweldig plus het voordeel dat je er veel minder omkijken naar hebt vergeleken met andere huisdieren. Een van de broodnodige producten die je in huis moet hebben is een kattenbak. Alleen vinden veel mensen het bijhouden van een kattenbak vaak minder leuk werk, dus mocht je weinig tijd of zin hebben om dit bij te houden, dan is een zelfreinigende zeer zeker iets voor jou!

Bovenop dat het jou veel tijd scheelt, geeft het onderhoud en schoonmaak van een zelfreinigende kattenbak veel minder rommel. Dus je hoeft minder op te ruimen en schoonmaken wat jou dus weer tijd en frustratie scheelt. Die tijd kun je weer aan andere leuke dingen besteden, zoals spelen met jouw kat.

Omdat een zelfreinigende kattenbak veel minder vulling verbruikt, bespaar je aanzienlijk op de kosten van kattenbakvulling. Waardoor je dus meer geld overhoud die je ook aan leukere dingen voor jouw kat kunt besteden. Laten we nu samen gaan kijken naar onze top 6 beste zelfreinigende kattenbakken voor jouw kat.

Onze top 4 beste zelfreinigende kattenbakken

Om jou te helpen bij jouw zoektocht naar de beste zelfreinigende kattenbak voor jouw kat, zijn er meerdere kattenbakken aan een grondig onderzoek onderworpen. Op basis van dit onderzoek is er een top 4 beste zelfreinigende kattenbakken ontstaan. De hieronder staande bakken zijn stuk voor stuk goede keuzes en hebben hun plek in dit blog dubbel en dwars verdiend.

1. Omega Paw Large – beste keuze

Omega Paw Zelfreinigende Kattenbak L - Bruin - 50 x 56 x 50 cm

★★★★★
61,99
laatste prijs check: 24 juni 2024 18:36

Heb je een hekel aan de kattenbak verschonen? Daar heb je geen last meer van als je voor de Omega Paw zelfreinigende kattenbak large kiest. Je hoeft slechts eenmaal de kattenbak op zijn rechterkant te rollen en weer terug te rollen, en je hebt de uitwerpselen en urine klonten van het schone grit verwijderd. De uitwerpselen en urine klonten worden opgevangen in de opvanglade, je hoeft alleen maar de opvanglade eruit te halen en te legen in de vuilnisbak. Je bent dus snel klaar plus dat het veel hygiënischer is.

De Omega Paw large is een zelfreinigende kattenbak die ook geschikt is voor grote katten. Deze kattenbak staat er om bekend dat het zuinig is qua verbruik van kattengrit, dus je bespaard ook nog eens geld. Met 4.0 van de 5 sterren en meer dan 100 reviews haal je voor een zeer betaalbaar prijsje één van de beste zelfreinigende kattenbakken in huis.

Wat andere mensen ervan vinden:Het is de tweede kattenbak van Omega Paw voor mij. De andere kattenbak heb ik denk ik al wel 15 jaar, top kwaliteit dus. Kattenbak is eenvoudig schoon te houden met klontvormende kleikorrels. Elke dag even de bak omdraaien, lade legen en klaar!

Kenmerken

 • Afmetingen: 50 cm x 56 cm x 50 cm
 • Kleur: bruin/grijs
 • Materiaal: kunststof
 • Gewicht: 3 kilo

2. Eyzo – beste verstelbare

Eyzo Zelfreinigende Kattenbak - 50x50x46 cm - Toilet voor Katten

★★★★★
89,95
laatste prijs check: 24 juni 2024 18:36

Deze betaalbare en gemakkelijke zelfreinigende kattenbak van Eyzo is een must have als je van de standaard kattenbak af wilt. De kattenbak is niet alleen mooi om te zien, maar is ook erg handig in gebruik. Door het gemakkelijk te bedienen hand systeem ben je letterlijk in een paar seconden klaar met het reinigen van de kattenbak, zonder dat je het grit telkens hoeft te vervangen.

De kattenbak is geschikt voor katten van alle leeftijden, zowel jong en oud. Als je een kitten hebt, dan kun je de kattenbak verlagen zodat je kattenbak voor jouw kitten toegankelijk maakt. Met 4.1 sterren van de 5 haal je voor een mooi prijsje een degelijke zelfreinigende kattenbak in huis.

Wat andere mensen ervan vinden:Een paar dagen geleden heb ik de kattenbak binnen gekregen. Het was binnen een paar minuten in elkaar gezet en was meteen in gebruik door de katten. Het werkt goed, ziet er mooi uit en is handig in gebruik. Ik ben er erg blij mee en de katten nog meer.

Kenmerken

 • Afmetingen: 41 cm x 50 cm x 45 cm
 • Design kattenbak
 • Gewicht: 3.94 kg
 • Zelfreinigend

3. JC Pets Premium – beste voor houtkorrels

JC Pets Premium Kattenbak Systeem - Inclusief 2.5KG / 4L Kattenbakvulling - Zelfreinigend

★★★★★
79,95
59,95
laatste prijs check: 24 juni 2024 18:36

Met de JC Pets zelfreinigende kattenbak overwin je de vele gebreken van een normale kattenbak. Je kent wel; continu schoonmaken, schoon scheppen van kattengrit dat dan weer naast de kattenbak valt. En dan nog die hardnekkige vieze geurtjes van de kattenbak, door deze zelfreinigende kattenbak van JC Pets aan te schaffen maak je daar voor altijd een einde aan. Jouw leven kan mooi zijn dankzij deze geweldige kattenbak.

De houtkorrels van JC Pets nemen de urine van jouw kat op, waarna de korrels in zaagsel veranderen en door het filterrooster in de opvanglade vallen. Je hoeft alleen de lade te legen en de kattenbak is weer helemaal klaar voor gebruik. Met 4.4 sterren van de 5 haal je een bak in huis die praktisch in gebruik is en de nare geurtjes laat verdwijnen.

Wat andere mensen ervan vinden:Ik ben enorm tevreden met deze kattenbak. Het systeem werkt super goed. Ik heb geen last meer van vieze geuren en het schoonmaken kost ook veel minder werk. Houtkorrels is ook gewoon prima, veel beter voor het milieu. Ik raad dit product zeker aan!”

Kenmerken

 • Afmetingen Kattenbak: 51 x 38 x 39 cm
 • Materiaal kattenbak: Polypropeen
 • Gewicht Kattenbak: 2.5 kg
 • Kleuren: Blauw & Wit
 • Met Handvat & Afneembare kap

4. Petlux – beste automatische

Petlux - Premium kattenbak - automatische - zelfreinigende - elektrische kattenbak - Design kattenbak

439,00
laatste prijs check: 24 juni 2024 18:36

Je kent het vast wel: kattenbak schoon scheppen, overal heb je kattenbakvulling op de grond en dan nog die vreselijke geur. Hier is een luxueuze oplossing voor, namelijk de automatische zelfreinigende kattenbak van Petlux. Dit model is geavanceerd en kan eigenlijk wel doorgaan voor een robotachtige zelfreinigende kattenbak, waarbij geen schep aan te pas komt. Deze luxe kattenbak doet al het vervelende werk voor jou, hoe gaaf is dat?

Deze zelfreinigende katten vanuit een andere wereld is zowel geschikt voor kleine als grote katten. Wat wel een gave toevoeging is dat er een led scherm op de kattenbak zit, zit jouw kat in de kattenbak dan kun je precies zijn gewicht aflezen, maar deze zelfreinigende kattenbak komt met nog veel meer functies. Het mag wat kosten, maar met 4.2 sterren van de 5 haal je heel wat in huis.

Wat andere mensen ervan vinden:Zeer stil elektrische kattentoilet. Werkt perfect..zeker een aanrader wanneer je meerdere katten hebt. Afval komt aan de achterkant in een lade.. zeer makkelijk leeg te maken ..en pluspunt…je kan het gewicht van de kat aflezen.”

Kenmerken

 • Afmetingen: 64.2 cm x 65.5 cm x 60.5 cm
 • Materiaal: plastic
 • Kleur: wit
 • Gewicht: 11.8 kg
 • Digitaal led scherm

Zelfreinigende kattenbak kopen? Let hier dan op!

omega paw large beste zelfreinigende kattenbak

Het is handig om van te voren te weten waar je op moet letten voordat je een zelfreinigende kattenbak aanschaft voor jouw kat. Het is belangrijk dat je vooral aan de behoeften van jouw kat denkt en niet aan die van jou. Hieronder vind je een paar belangrijke punten om op te letten:

Hoe groot de zelfreinigende kattenbak is

Katten verschillen nu eenmaal in grootte, dus let als eerste op hoe groot de kattenbak is. Het is erg belangrijk dat jouw kat voldoende ruimte heeft om zijn behoefte te doen, heeft jouw kat dat niet dan kun je ervan uitgaan dat jouw kat de kattenbak niet gaat gebruiken. Dus let hier goed op voordat je een zelfreinigende kattenbak aanschaft.

Of de zelfreinigende kattenbak open of gesloten is

Als het aankomt op de kattenbak dan heb je eigenlijk twee keuzes om uit te kiezen, open of gesloten. Welke je nodig bent hangt af van het karakter van jouw kat. Is jouw kat gesteld op zijn privacy? Dan is een gesloten kattenbak waarschijnlijk een betere keuze. Mag jouw kat graag alles overzien? Dan ben je beter af met een open kattenbak.

Welke kattenbakvulling er in de kattenbak gaat.

De meeste zelfreinigende kattenbakken vereisen een klonterende kattenbakvulling, terwijl de zelfreinigende kattenbak van JC Pets houtkorrels vereist. Let hier dus even goed op voordat je direct een kattenbak aanschaft. Beide kattenbakvullingen hebben zo hun voordelen en nadelen.

Wat andere mensen ervan vinden

Doe altijd je eigen onderzoek voordat je een zelfreinigende kattenbak aanschaft. Gebruik de reviews van andere mensen dan ook altijd om te beslissen of de kattenbak van jouw keuze ook daadwerkelijk de beste keuze is. Door het lezen van de reviews kun je jezelf een hoop ellende besparen, wel doen dus!

Wat de zelfreinigende kattenbak kost

Ook niet geheel onbelangrijk is om te kijken naar wat een zelfreinigende kattenbak kost en wat je te besteden hebt. De bedragen kunnen enorm variëren, van €50 tot maar liefst €650. De zelfreinigende kattenbakken die in dit blog besproken worden, zijn allemaal onder de €100 (behalve eentje), dus we zijn ervan overtuigd dat er voor elke portemonnee wel een passende kattenbak bijzit.

Veelgestelde vragen

zelfreinigende kattenbak

Hoe zorg je dat de kattenbak niet stinkt?

De beste manier om ervoor te zorgen dat de kattenbak niet gaat stinken is door de juiste kattenbakvulling te gebruiken en het bijhouden van het reinigen van de kattenbak. Met een zelfreinigende kattenbak doe je dit in een mum van tijd.

Wat kost een zelfreinigende kattenbak?

De bedragen kunnen enorm verschillen en zijn afhankelijk van welke zelfreinigende kattenbak je wilt kopen. Een goedkope basismodel kost je ongeveer €27 terwijl je voor een dure automatische zelfreinigende kattenbak €649 betaald. Het is maar net wat je zoekt en te besteden hebt.

Hoe kun je het beste de kattenbak schoonmaken?

Naast het standaard onderhoud is het van groot belang dat je minimaal 1 tot 2 keer per maand de gehele kattenbak goed schoonmaakt met een sopje. Gebruik geen middelen zoals bleek en ammoniak, dit is te agressief en kan schadelijk zijn voor jouw kat. Het kan zelfs ervoor zorgen dat jouw kat de kattenbak helemaal niet meer wilt gebruiken.

Wat is het verschil tussen een zelfreinigende en een automatische zelfreinigende kattenbak?

Het grote verschil tussen een automatische en een niet automatische zelfreinigende kattenbak is dat een automatische kattenbak eigenlijk al het werk voor jou doet. Bij een niet automatische kattenbak doe je het werk grotendeels nog zelf, maar wat altijd nog minder werk is dan een standaard kattenbak. Uiteraard is een automatische zelfreinigende kattenbak daarom ook duurder dan een standaard zelfreinigende kattenbak.