De 4 beste kattenborstels voor jouw kat van 2022


beste kattenborstel

Een kattenborstel is een geweldig product om de vacht van jouw kat in optimale conditie te houden. Maar een kattenborstel is ook geweldig om de losse haren, smeer en klitten uit de vacht van jouw kat te verwijderen. Gelukkig vinden de meeste katten het heerlijk om geborsteld te worden en zullen volop genieten van een goede borstelbeurt.

Maar hoe weet je nu wat de beste kattenborstel voor jouw kat is? Waar moet je op letten tijdens de aanschaf van een kattenborstel voor jouw kat? In deze blog vind je op deze vragen een duidelijk antwoord en vind je geweldige kattenborstels die je voor jouw kat kunt kopen.

Overzicht beste kattenborstels voor jouw kat

Dit zijn de beste kattenborstels voor jouw kat op basis van prijs, kwaliteit, beoordelingen en gebruik.

Waarom een kattenborstel voor jouw kat kopen

kat borstelen

De vacht van jouw kat borstelen is één van de belangrijkste dingen die je kunt doen om de vacht van jouw kat mooi, glanzend en gezond te houden. Als jij met regelmaat de vacht van jouw kat met de beste kattenborstel borstelt, dan voorkom je dat er klitten kunnen ontstaan in de vacht van jouw kat.

Daar bovenop borstel je met de beste kattenborstel ook nog eens al het smeer uit de vacht van jouw kat. Smeer en andere vieze dingen blijven al snel in de vacht van jouw kat zitten, dit vind jouw kat niet zo prettig. Wil jij hebben dat de vacht van jouw kat er mooi en gezond uitziet? Borstel dan de vacht van jouw kat regelmatig met de beste kattenborstel.

Sommige katten hebben een zeer mooie en unieke vacht. Wanneer de vacht van een kat met regelmaat geborsteld wordt , dan blijft de vacht in optimale conditie. Als het aankomt op de verzorging van de vacht van een kat, dan is het borstelen ervan één van de belangrijkste punten. Door de beste kattenborstel te kopen en op de juiste manier te gebruiken houd jij de vacht van jouw kat in top conditie.

Kattenborstel kopen? Let hier dan op!

kattenborstel kopen

Nu je weet wat de voordelen van een kattenborstel zijn, is het ook handig om te weten waar je op moet letten tijdens de aanschaf van de beste kattenborstel voor jouw kat. Weet wel dat niet elke kattenborstel geschikt is voor jouw kat, wat voor één kat de beste borstel is, is misschien niet de juiste borstel voor een andere kat.

Kijk als eerst naar de lengte van de vacht van jouw kat. Koop je een kattenborstel die bedoeld is voor een lange vacht, maar heeft jouw kat een korte vacht, dan is het logisch dat de kattenborstel niet veel nut zal hebben. Ga dus voor een kattenborstel die bedoeld is voor de lengte van de vacht van jouw kat.

Vervolgens kijk je naar de dikte van de vacht van jouw kat. Stel dat je een kortharige kat hebt die dun haar heeft, en je koopt een kattenborstel die wat hardere borstels heeft dan kun je jouw kat onbedoeld pijn doen tijdens het borstelen. Dat wil je natuurlijk niet, dus houd rekening met of jouw kat een wat dikkere of dunnere vacht heeft.

Zo heb je kattenborstels die van verschillende materialen zijn gemaakt, denk hierbij aan plastic, rubber, nylon en roestvrijstaal. Zo hebben ze allemaal hun eigen voordelen en nadelen en het is handig om deze voor en nadelen te kennen. Zo kun je namelijk de beste kattenborstel voor jouw kat kopen.

Wil je bijvoorbeeld de losse haren uit de vacht van jouw kat borstelen? Dan is een kattenborstel van rubber is uitermate voor geschikt. Wil je graag dat de vacht van jouw kat mooi gaat glanzen? Dan is een kattenborstel met varkenshaar de ideale keuze hiervoor. Zoals je kunt lezen komt er aardig wat bij kijken om de beste kattenborstel voor jouw kat uit te kiezen.

Daarom is het aan te raden om altijd even de reviews van andere mensen even goed door te nemen, voordat je een kattenborstel aanschaft. Deze mensen hebben de kattenborstel namelijk al uitgeprobeerd en kunnen jou een goed inzicht geven of de kattenborstel van jouw keuze wel of niet geschikt is voor de vacht van jouw kat. 

En als laatste is het handig om naar de prijs van een kattenborstel te kijken. De beste kattenborstel hoeft namelijk niet meteen de duurste kattenborstel te zijn. Vaak zijn de duurdere kattenborstels wel wat beter, maar dat hoeft niet altijd zo te zijn. Maar als jij het beste voor jouw kat wil, durf dan een beetje te investeren in de beste kattenborstel voor jouw kat.

De 4 beste kattenborstels voor jouw kat

Je hebt nu goed idee waarom het een goed idee is om een goede kattenborstel voor jouw kat aan te schaffen, en waar je op moet letten tijdens de aanschaf van een goede kattenborstel voor jouw kat. Om jou te helpen bij jouw zoektocht naar de beste kattenborstel voor jouw kat, heb ik meerdere kattenborstels aan een grondig onderzoek onderworpen.

Op basis van dit onderzoek heb ik een top 4 van de beste kattenborstel voor jouw kat samen kunnen stellen. De hieronder staande kattenborstels zijn stuk voor stuk geweldige kattenborstels en hebben hun plek in deze blog dubbel en dwars verdiend.

Beste kattenborstel voor losse haren en vuil

 • Ideaal voor het verwijderen van losse haren en vuil
 • Geschikt voor elke type vacht
 • Voorkomt klitten

Met deze kattenborstel van Nobby verwijder je doodeenvoudig de losse haren en vuil uit de vacht van jouw kat. Jouw kat zal het heerlijk vinden om met deze borstel geborsteld te worden, terwijl je de vacht van jouw kat aan het borstelen bent krijgt jouw kat namelijk een overheerlijke massage.

Deze kattenborstel is geschikt voor zowel lange en kortharige katten. Je borstelt niet alleen de losse haren uit de vacht van jouw kat, maar je neemt meteen ook alle aanwezige vuil uit de vacht mee.

Zo zorg je ervoor dat de vacht van jouw kat gezond en schoon blijft, waardoor je de vacht van jouw kat in topconditie houdt. En als bonus voorkom je dat er snel klitten ontstaan in de vacht van jouw kat.

Wil je de beste kattenborstel voor het verwijderen van losse haren en vuil? Ga dan voor deze verzorgingsborstel van Nobby.

Beste kattenborstel voor het verwijderen van dode haren

 • Ideaal voor het het verwijderen van dode haren
 • Voorkomt klitten
 • Gemakkelijk en veilig in gebruik

Met deze kwalitatieve kattenborstel van Mister mill verwijder je moeiteloos de dode haren uit de vacht van jouw kat. De borstel heeft afgeronde uiteinden die voorzien zijn van rubber, hiermee voorkom jij dat je jouw kat pijn doet tijdens het borstelen en beschadig jij de huid van jouw kat niet. Door de vorm van de uiteinden neemt deze kattenborstel moeiteloos alle loszittende haren uit de vacht van jouw kat mee. Als de borstel vol zit met dode haren dan kun je met één druk op de knop van de borstel het loszittende haar naar voren drukken, en de haren van de borstel pakken. Hierdoor ben je er altijd van verzekerd dat je een schone kattenborstel hebt voor de volgende borstelbeurt van jouw kat.

Beste kattenborstel voor losse haren en ondervacht

 • Ideaal voor het verwijderen van losse haren
 • Pakt ook de ondervacht aan
 • Gemakkelijk en veilig in gebruik

De Furminator is speciaal ontwikkeld om de losse haren uit de vacht van jouw kat te verwijderen, ook uit de ondervacht en wordt aanbevolen door trimmers en dierenartsen. Veel kattenborstels pakken alleen de bovenvacht aan en nauwelijks de ondervacht, deze kattenborstel is zo ontwikkeld dat hij ook de ondervacht van jouw kat goed aanpakt.

Naast het verwijderen van losse haren, stimuleert deze kattenborstel ook de natuurlijke vetlaag van de vacht, waardoor de vacht van jouw kat mooi gaat glanzen.

Veiligheid staat voorop bij deze kattenborstel, wat betekent dat de huid van jouw kat niet wordt beschadigd. De borstel is zodanig ontworpen dat hij diep doordringt in de bovenvacht, om vervolgens zachtjes en veilig de losse haren uit de ondervacht te verwijderen.

Ben je klaar met borstelen en zit de kattenborstel vol met losse haren? Geen probleem! Met één druk op de knop worden de losse haren naar voren gedrukt waarna jij de haren van de borstel kunt pakken. Heb je een kat met een lange vacht? Geen nood, dan is de Furminator kattenborstel L de kattenborstel voor jou!

Beste kattenborstel voor het verwijderen van klitten

 • Ideaal voor het verwijderen van klitten
 • Geschikt voor elke type vacht
 • Veilig in gebruik

Deze kattenborstel van Mister mill is geschikt voor elke type vacht en is de perfecte oplossing voor het verzorgen van de vacht van jouw kat. Deze kattenborstel is de beste keuze als jouw kat vaak last van klitten heeft.

Deze kattenborstel is voorzien van twee kanten. Met de 9-hakige kant ga je makkelijker door de hardnekkige matten en klitten en met de 17-hakige kant ontdoe je jouw kat van los en dun afgescheiden haar. De kattenborstel is ideaal om klitten en losse haren uit de ondervacht te verwijderen.

Door het rubberen handvat kun jij deze kattenborstel gemakkelijk hanteren en zal je altijd een goede grip op de borstel hebben waardoor jij de vacht van jouw kat moeiteloos kunt borstelen.

Wat is een kattenborstel?

welke kattenborstel is het beste

Een kattenborstel is een borstel die jou helpt om de vacht van jouw in optimale staat te houden. Door de vacht van jouw kat regelmatig te borstelen, houd je de vacht gezond en voorkom je andere problemen. Dus als jij het beste voor jouw kat wil, dan doe je er verstandig aan om een kattenborstel te kopen en de vacht van jouw kat regelmatig te borstelen. 

Met een kattenborstel verwijder je voornamelijk de losse haren die in de vacht van jouw kat zitten, maar je voorkomt ook dat er klitten kunnen ontstaan in de vacht van jouw kat. Als je jouw kat regelmatig borstelt dan draagt dat bij aan de gezondheid van de vacht van jouw kat. Door de vacht met een kattenborstel te borstelen houd je niet alleen de vacht gezond en schoon van vuil, maar verdeel je ook de oliën die in de vacht zitten waardoor de vacht mooi en stralend zal ogen.

Gelukkig houden de meeste katten ervan om geborsteld te worden, het is voor de kat en baasje een moment om de band te versterken. Maar weet wel dat niet iedere kat ervan houdt om geborsteld te worden. Dit kan zijn omdat de kat het niet gewend is om geborsteld te worden, maar het kan ook zijn dat de kat wordt geborsteld met een verkeerde kattenborstel. Als je nog nooit jouw kat hebt geborsteld, begin dan liever met een kattenborstel die is voorzien van zachte haren, wanneer dit goed gaat kun je ervoor kiezen om een andere borstel aan te schaffen.

Wat zijn de voordelen van een kattenborstel?

voordelen kattenborstel

Als je een kat met een korte vacht hebt dan moet je niet denken dat het niet nodig is om de vacht van jouw kat te borstelen. Sterker nog, hoe korter de vacht van jouw kat is, hoe meer jouw kat losse haren verliest. Voor een kat met een lange vacht is het ook raadzaam om de vacht goed te borstelen. Het is dan ook aan te raden om te investeren in de beste kattenborstel voor jouw kat. Hieronder vind je de voordelen van het gebruik van een kattenborstel voor jouw kat.

 • Een kattenborstel verwijderd losse haren, vuil en meerdere soorten vuil.
 • Jouw kat heeft minder losse haren in de vacht, dus minder kans op haarballen.
 • De beste kattenborstel zorgt voor een betere bloedsomloop van jouw kat, en stimuleert de natuurlijke vetlaag van de vacht waardoor de vacht van jouw kat er mooier en gezonder uitziet.
 • Doordat de bloedsomloop wordt gestimuleerd zal jouw kat minder last hebben van haaruitval.
 • Bij een lange vacht voorkom je dat de vacht van jouw kat gaat klitten, wat onnodige kosten met zich mee kan brengen.
 • Tijdens het borstelen kun je jouw kat meteen op vlooien, teken of op wondjes op de huid controleren.
 • Je verbeterd de band en het vertrouwen tussen jou en jouw kat.
 • Jouw kat zal genieten van de vele borstelbeurten.
 • Minder haren in jouw huis

Zoals je kunt lezen biedt een kattenborstel meer dan genoeg voordelen. Durf dus te investeren in de beste kattenborstel voor jouw kat, jouw kat verdiend toch het beste?

Tips voor het borstelen van jouw kat

tips kat borstelen

We weten allemaal dat katten schone dieren zijn die veel tijd besteden aan het wassen. Maar jij kunt jouw kat hierbij helpen door jouw kat regelmatig te borstelen. Door een regelmatige borstelbeurt verminder je de kans op problemen voor jouw kat. Denk hierbij aan huidproblemen, vachtproblemen en haarballen. En voor jou is het grote voordeel dat je minder haar terugvindt in jouw huis. Een win win situatie dus, hieronder een paar goede tips die jou helpen bij het borstelen van jouw kat.

 • Voordat je begint kijk dan eerst of jouw kat knopen of klitten in zijn vacht heeft zitten.
 • Mocht jouw kat veel klitten of knopen hebben, dan is het misschien verstandig om professionele hulp in te schakelen. 
 • Maar meestal krijg je de meeste klitten er wel uit met de Mister mill kattenborstel. Mocht het echt niet lukken, dan kun je de klitten er voorzichtig uitknippen met een schaar.
 • Het kan zijn dat het er niet erg mooi uit zal zien, maar geen nood, het groeit snel aan.
 • Kijk altijd goed uit met de ogen, oren en neus van jouw kat, dit zijn gevoelige gebieden. Check meteen of jouw kat geen kleine wondjes heeft.
 • Wanneer je zover bent, borstel dan rustig met richting van de haargroei mee. DIt is de beste richting om te borstelen.
 • Begin op de rug van jouw kat, vanuit daar kun je alle kanten op.
 • Beloon jouw kat tussendoor met een aai of wat lekkers, zo gaat jouw kat het borstelen nog leuker vinden.
 • Zorg ervoor dat de kattenborstel schoon is voor het gebruik, en maak de borstel na het borstelen meteen schoon.

Hoe vaak moet ik mijn kat borstelen?

hoe vaak kat borstelen

Hoe vaak je de vacht van jouw kat het beste kunt borstelen hangt vooral af van de lengte van de vacht van jouw kat. Weet wel dat dat te vaak borstelen ook niet altijd even goed is voor de vacht van jouw kat. Dus hoe vaak moet je dan de vacht van jouw kat borstelen? De hieronder staande adviezen zijn goede richtlijnen, buiten de ruiperiode van jouw kat om.

 • Kat met korte vacht – 1 x per week borstelen.
 • Kat met halflange vacht – 2 x per week borstelen.
 • Kat met lange vacht – dagelijks borstelen.

Katten komen normaal gesproken twee keer per jaar in de rui, dan wisselen ze om van wintervacht naar zomervacht of andersom. Het is dan ook logisch dat jouw kat tijdens deze periode wat meer dan normaal verhaart, tijdens de rui hebben ze dan ook wat meer vachtverzorging nodig dan normaal.

Eindoordeel beste kattenborstel

Jouw kat zal er waarschijnlijk veel baat bij hebben als jij jouw kat regelmatig borstelt. Je verwijderd hierdoor losse haren, vuil en klitten uit de vacht van jouw kat. Als jouw kat veel losse haren in zijn vacht heeft zitten, dan kan hij hier best veel last van hebben. Waardoor jouw kat zich vaker gaat wassen, waardoor de kans op haarballen groter wordt. Dit kun je vrij gemakkelijk voorkomen door jouw kat regelmatig met de beste kattenborstel te borstelen. 

Hopelijk heb je na het lezen van dit blog de beste kattenborstel voor jouw kat gevonden. Wil je nog meer blogs lezen over kattenbenodigdheden? Lees dan deze blog eens over de beste voedselcontainers om kattenbrokken in te bewaren, of deze over de beste anti schrokbakken voor katten. Veel leesplezier toegewenst!

Wendy

Hallo, ik ben Wendy. Ik heb al jarenlang een kat en ben een echte kattenliefhebber. Ik vind het leuk om op mijn website allerlei handige informatie en tips over katten te delen. Veel plezier!

Recent Content