beste radiatorhangmat kat

Radiator hangmat kat: 13x de beste voor jouw kat

Een radiatorhangmat is de ideale oplossing als jouw kat graag de warmte van de radiator op zoekt. Niet elke verwarming is geschikt voor jouw kat om op te liggen. In dat geval is het handig om in het bezit te zijn van de beste radiatorhangmat voor jouw kat.

Maar hoe weet je nou wat de beste radiatorhangmat voor jouw kat is? En waar moet je op letten tijdens de aanschaf van een radiatorhangmat? In dit blog ontdek je de antwoorden op deze vragen en zie je de beste radiator hangmatten die jij voor jouw kat kunt kopen. Veel leesplezier toegewenst!

Overzicht beste radiator hangmatten voor jouw kat 

Dit zijn de beste radiator hangmatten voor jouw kat op basis van prijs, populariteit, kwaliteit, beoordelingen en gebruik. 

Waarom een radiatorhangmat voor jouw kat kopen?

beste radiatorhangmat 2022

Een kattenhangmat voor aan de verwarming biedt aardig wat voordelen voor zowel als jou en jouw kat. Het eerste voordeel is dat jouw kat zich prettig voelt in een radiatorhangmat. Zie de hangmat als een veilige plek voor jouw kat, hier kan jouw kat zich lekker in terugtrekken en comfortabel voelen. Een kat houdt van dat soort plekjes, daarom kruipt een kat ook zo graag in een doos of wasmand. Jouw kat zoekt een comfortabel plekje, waar hij zich comfortabel terug kan trekken. Daarom is het een goed idee om een radiatorhangmat voor jouw kat aan te schaffen.

Maar er zijn ook voordelen voor jou als trotse kattenouder. Uiteraard vind je het belangrijk dat jouw kat gelukkig is, maar jij mag er toch ook voordeel bij hebben? Zo is een radiatorhangmat ruimtebesparend. Zeg nou eerlijk, een hangmat die je aan de verwarming kunt ophangen neemt nauwelijks extra ruimte in. Als je weinig ruimte hebt dan is een hangmat voor aan de radiator een uitstekende manier om ruimte te besparen en jouw kat zijn eigen veilige plekje te geven. Jouw kat kan zo’n plekje aan de verwarming zeker waarderen.

En als laatste zorg jij er op deze manier voor dat jouw kat op een veilige manier lekker dicht bij de verwarming kan relaxen. Meer dan genoeg voordelen voor jou en jouw kat om de beste radiatorhangmat voor jouw kat aan te schaffen.

Radiatorhangmat voor jouw kat kopen? Let hier dan op!

beste hangmat verwarming

Je hebt net kunnen lezen waarom het een goed idee is om voor jouw kat een radiatorhangmat aan te schaffen. Maar het is ook handig om te weten waar je op moet letten tijdens de aanschaf van een radiatorhangmat voor jouw kat.

Het materiaal van de radiatorhangmat

Jouw kat vind het ook waarschijnlijk zeer prettig om lekker om lekker zacht te liggen. De meeste radiator hangmatten zijn dan ook gemaakt van pluche en andere zachte materialen, ook wel fluffy stoffen genoemd. Het voordeel van dit soort stof is dat het lekker zacht, comfortabel en warm ligt. Gelukkig voor jou kun je deze stoffen vrij gemakkelijk schoonmaken, dus let tijdens de aanschaf van een hangmat goed op de stof van de radiatorhangmat.

De grootte van de radiatorhangmat

Vervolgens is het aan te raden om op de grootte van de radiatorhangmat te letten. Het is namelijk zo dat niet elke radiatorhangmat even goed geschikt is voor elke kat. Voor een gemiddelde huiskat volstaan eigenlijk alle radiator hangmatten wel, terwijl je voor een Maine Coon kat al gauw een maatje groter nodig bent. Let hier dus op tijdens de aanschaf van een radiatorhangmat voor jouw kat.

De beoordelingen van andere kattenouders

Lees altijd even de beoordelingen door van andere kattenouders die het product al gekocht hebben. Zo kun je voor jezelf beslissen of de radiatorhangmat van jouw keuze ook de juiste keuze is. Op deze manier kun je jezelf een hoop ellende besparen.

Wat de radiatorhangmat kost

Als laatste is het altijd verstandig om even naar de prijs van de radiatorhangmat te kijken. De duurste radiatorhangmat is niet meteen de beste radiatorhangmat voor jouw kat. Dat wil niet zeggen dat je maar meteen voor de goedkoopste hangmat moet gaan, het betekent dat je op de prijs-kwaliteit moet letten en wat jij voor een radiatorhangmat over hebt.

Veelgestelde vragen

radiatorhangmat kat

Hoe maak ik een hangmat voor aan de verwarming schoon?

Voor het grootste gedeelte bestaan de meest hangmatten voor aan de verwarming uit metaal en stof. Als je aan het stofzuigen bent neem dan de radiatorhangmat meteen even mee, zo ben je er zeker van dat je de losse haren en ander vuil uit de hangmat verwijderd.

Is de hangmat erg smerig? Haal dan de stof van de hangmat en was deze volgens instructies even in de wasmachine of met de hand. Was de stof zo koud mogelijk en doe deze niet in de wasdroger, want dan is de kans groot dat de stof niet meer om de hangmat past. 

Is een radiatorhangmat veilig voor mijn kat?

Ja, een radiatorhangmat is compleet veilig voor jouw kat. Het is juist veel gevaarlijker als jouw rechtstreeks tegen of op een warme verwarming gaat liggen. Met een goede hangmat voor aan de verwarming voorkom je dat jouw kat met zijn lichaam tegen een warme verwarming aan gaat liggen. Je voorkomt dus dat jouw kat zich kan branden, tegelijkertijd zorg je er ook voor dat jouw een stuk prettiger in de buurt van een verwarming ligt.

Hoe maak ik een radiatorhangmat vast aan de verwarming?

Elke radiatorhangmat wordt geleverd met twee speciale haken die je over de verwarming heen doet, de haken blijven dan klemmen aan de achterkant van de verwarming. Op deze manier blijft de hangmat veilig op zijn plek aan de verwarming hangen. Het is niet nodig om een radiatorhangmat aan de verwarming vast te maken, sommige hangmatten hebben verstelbare haken zodat je de hangmat nagenoeg aan elke verwarming kunt ophangen.

Je bent nu aan het einde van dit blog gekomen, hopelijk heb je de beste radiatorhangmat voor jouw kat kunnen vinden. Wil je nog meer blogs lezen over kattenbenodigdheden? Lees dan deze blog over de beste kattenbakken voor grote katten, of deze over de beste voerbakken voor een kat. Veel leesplezier toegewenst!