beste draagtas kat

Top 11 kattenrugzakken voor jouw kat van 2022

Een kattenrugzak kan erg handig zijn wanneer jij met jouw kat opstap gaat, vooral als jouw kat een hekel heeft aan hokjes. In een kattenrugzak kun je jouw kat meestal stressvrij vervoeren en is het draagcomfort voor jou een stuk aangenamer.

Maar hoe weet je nou wat de beste kattenrugzak is voor jouw kat? En waar moet je op letten tijdens de aanschaf van een kattenrugzak? In dit blog vind je de antwoorden op deze vragen en de beste kattenrugzakken die je kunt kopen voor jouw kat. Veel leesplezier toegewenst!

Overzicht beste kattenrugzakken voor jouw kat

Dit zijn de beste kattenrugzakken voor jouw kat op basis van prijs, kwaliteit, beoordelingen en gebruik.

Waarom een kattenrugzak voor jouw kat kopen?

Een kattenrugzak is het ideale kattenproduct om jouw kat in te vervoeren. Houd jouw kat er niet van om in een reismand te zitten? Dan kan de beste kattenrugzak de oplossing zijn voor jou en jouw kat. Veel katten ervaren minder stress als ze in een kattenrugzak vervoerd worden. Dit heeft waarschijnlijk te maken met het feit dat een kattenrugzak meer openingen heeft waardoor een kat naar buiten kan kijken. Een kattenrugzak voelt ook zachter aan en voelt minder hokkerig aan dan een kattenreismand.

Een kattenrugzak is vaak ook wat lichter dan een reismand en is daardoor gemakkelijker op te tillen, wel zo prettig voor jou. Zoals je kunt lezen is een kattenrugzak een ideale en praktische oplossing.

Kattenrugzakken zijn verkrijgbaar in alle kleuren, soorten en maten en zien er vaak stijlvol uit. Nog een groot voordeel is dat je een kattenrugzak na gebruik op kunt vouwen en opbergen. Voor elke kat is er wel een juiste kattenrugzak verkrijgbaar, dus ook voor jouw kat.

Onze top 3 beste kattenrugzakken

Je hebt nu goed idee waarom het een goed idee is om een kattenrugzak voor jouw kat aan te schaffen. Om jou te helpen bij jouw zoektocht naar de beste kattenrugzak voor jouw kat, zijn er meerdere kattenrugzakken aan een grondig onderzoek onderworpen.

Op basis van dit onderzoek is er een top 3 beste kattenrugzakken ontstaan. De hieronder staande rugzakken zijn stuk voor stuk geweldige rugzakken om jouw kat in te vervoeren en hebben hun plek in dit blog dubbel en dwars verdiend.

1. S.old kattenrugzak

 • Best beoordeeld
 • Ideaal voor grote katten
 • Hoog draagcomfort
 • Beste prijs-kwaliteitsverhouding

Ben je op zoek naar de beste kattenrugzak om jouw kat in te vervoeren die ook nog eens betaalbaar is? Zoek dan niet verder en ga dan voor deze kattenrugzak van S.old. Met deze rugzak haal je het beste voor jouw kat in huis. Met deze kattenrugzak ben je instaat om jouw kat veilig en vertrouwd mee op pad te nemen. 

Of je nu naar de dierenarts toe moet of gewoon een lekker eindje wilt wandelen met jouw kat, met de kattenrugzak van S.old doe je dat veilig en verantwoord. Wil je het beste van het beste en dat allemaal voor een betaalbare prijs? Zoek dan niet verder maar koop dan de kattenrugzak van S.old.

2. Rexa kattenrugzak

 • Extra stevig
 • Goed beoordeeld
 • Volop opbergruimte
 • Meerdere ingangen

Deze geweldige kattenrugzak van Rexa is een prima kattenrugzak en is uitermate geschikt als je van plan bent om lange uitstapjes te maken met jouw kat. Deze kattenrugzak is voorzien van een comfortabele fleece mat waarop jouw kat lekker comfortabel kan liggen.

De kattenrugzak heeft een hoog draagcomfort waardoor jij deze kattenrugzak zonder problemen voor een langere tijd kan dragen. Je kunt jouw kat binnenin de rugzak vastleggen waardoor je niet bang hoeft te zijn dat jouw kat kan ontsnappen. De rugzak is voorzien van meerdere opbergvakjes waarin je spulletjes van jezelf en jouw kat kunt opbergen. Na gebruik kun je de rugzak opvouwen en gemakkelijk in jouw kast opbergen. 

Ben je van plan om lange wandeltochten, uitstapjes, vakanties en trektochten te gaan maken en wil je jouw kat met een gerust hart meenemen? Dan is de kattenrugzak van Rexa een uitstekende keuze.

3. Ace pets kattenrugzak

 • Hoog draagcomfort
 • Geschikt voor grote katten
 • Extra stevig
 • Gemakkelijk schoon te maken

Deze kattenrugzak van Ace pets is een goede keuze als jouw kat er niet van houdt om in een reismand vervoerd te worden. Of je nu naar de dierenarts moet, een uitstapje gaat maken of op reis gaat, het kan allemaal met deze kattenrugzak.

De schouderhengsels zijn extra dik gevoerd waardoor je de rugzak met gemak uren op je rug kunt dragen. De kattenrugzak is voorzien van 2 ruime zijvakken waar je al jouw nodige spullen in kwijt kunt, dus je hoeft geen extra tas mee te nemen. 

Deze kattenrugzak is de ideale keuze als je jouw kat veilig wilt vervoeren en als je jouw handen graag vrij wilt houden. Deze kattenrugzak kost wel iets meer dan de andere genoemde rugzakken maar je krijgt dan ook kwaliteit voor jouw geld. Kortom wil je het beste van het beste voor jouw kat en durf je hier ook in te investeren? Ga dan voor de kattenrugzak van Ace pets.

Kattenrugzak kopen? Let hier dan op!

Een kattenrugzak is een veilige en comfortabele manier om jouw kat te vervoeren, of je nu naar de dierenarts moet, op vakantie gaat of met jouw kat gaat wandelen.

Alle kattenrugzakken zijn niet hetzelfde. Het is belangrijk om het ontwerp van de rugzak, de kwaliteit van de materialen en het niveau van veiligheid en comfort dat het jouw kat biedt, te beoordelen. Hier zijn een paar dingen waar je op moet letten.

Materialen

Denk aan de materialen die zijn gebruikt voor het maken van de rugzak en de riemen, je wilt er zeker van zijn dat jouw kat veilig wordt vervoerd. Het materiaal moet duurzaam en dik genoeg zijn om scherpe kattenklauwen te weerstaan, maar niet zo zwaar dat het moeilijk te dragen is.

Steun

Een goede kattenrugzak moet een stevige basis hebben om het gewicht van jouw kat te dragen en stevige riemen voor het dragen van de rugzak.

Comfort

Zorg ervoor dat je een kattenrugzak kiest die groot genoeg is om je kat comfortabel te huisvesten en kijk ook naar de binnenvoering. Je moet ook rekening houden met je eigen comfort, controleer of de banden breed en verstelbaar zijn. Controleer ook op ventilatie!

Duurzaamheid

De rugzak moet niet alleen het gewicht van jouw kat kunnen dragen, maar moet ook duurzaam genoeg zijn om vele malen te kunnen worden gebruikt. Als je met jouw kat gaat wandelen, moet hij mogelijk ook bestand zijn tegen slecht weer en indien nodig worden schoongemaakt.

Gemak

Controleer de ritsen en andere sluitingen om er zeker van te zijn dat het gemakkelijk genoeg is om je kat in en uit de tas te krijgen. Het kan ook geen kwaad als de tas extra vakken heeft voor bijvoorbeeld lekkernijen en een opvouwbare waterschaal. Je kattenrugzak moet functioneel zijn.

Veiligheid

Zorg er ten slotte voor dat jouw kat veilig in de rugzak zit. Dat betekent versterkte naden, ritssluitingen en misschien een interne riem om je kat aan vast te maken.

Als je begint rond te shoppen, zul je merken dat veel kattenrugzakken op elkaar lijken. Uiterlijk kan echter bedriegen, dus houd rekening met de hierboven genoemde factoren bij het maken van jouw keuze.

Tips voor het gebruik van een kattenrugzak

Als je eenmaal je kattenrugzak hebt gekozen, denk je misschien dat het moeilijke deel voorbij is. Helaas is dat misschien niet het geval.

Niet alle katten zitten graag in een reismand of kattenrugzak. Als je in het verleden moeite hebt gehad om jouw kat in een reismand te krijgen, dan is de kans groot op dezelfde worsteling met een kattenrugzak. Het goede nieuws is dat je met jouw kat aan de slag kunt om hem aan de rugzak te laten wennen, zodat hij niet een strijd aangaat.

Train jouw kat met behulp van positieve bekrachtiging.

Katten reageren goed op positieve beloning – de truc is om iets te vinden dat jouw kat wil en dat je kunt gebruiken om hem te motiveren. Voor het grootste deel zullen enkele smakelijke traktaties voldoende zijn, of je kunt proberen het favoriete speeltje van jouw kat te gebruiken.

Hieronder lees je hoe je jouw kat kunt leren de rugzak leuk te vinden:

 • Plaats de kattenrugzak op de grond in een kamer waar jouw kat vaak komt.
 • Open de rugzak en stop er wat lekkers of het favoriete speeltje van jouw kat in.
 • Geef jouw kat de vrijheid om langs te komen en aan de rugzak te snuffelen.
 • Prijs jouw kat en biedt meer traktaties aan wanneer jouw kat in de buurt van de rugzak komt of erin gaat.
 • Zodra jouw kat zich op zijn gemak voelt om alleen in de rugzak te gaan, begin je hem een beetje dicht te ritsen met jouw kat erin.
 • Pauzeer een paar seconden voordat je de rits open maakt en je kat vrijlaat.

Met behulp van deze tips kun je jouw kat geleidelijk laten wennen aan een langere tijd in de kattenrugzak. Hopelijk zal je kat na een paar trainingssessies niet langer nerveus zijn over de rugzak, en zul je er geen moeite mee hebben om hem erin te stoppen wanneer dat nodig is.