beste kattenreismand

Reismand kat: 16x de beste voor jouw kat

Ben je op zoek naar de beste reismand voor jouw kat, maar weet je niet welke kattenreismand je moet kiezen? Geen nood, dan is deze koopgids voor jou.

In deze koopgids vertel ik jou alles over de beste reismanden voor jouw kat van dit moment. Ik vertel je ook waar je op moet letten bij de aanschaf van een kattenreismand, wat de beste keuze is, waarom je er één zou moeten kopen en beantwoord ik veelvoorkomende vragen.

Van naar de dierenarts gaan tot je kat ophalen van een cattery, het is belangrijk om ervoor te zorgen dat reizen met je kat zo kalm en stressvrij mogelijk is voor zowel jou als jouw kat.

Daarom heb ik voor jou in deze koopgids alleen de beste kattenreismanden geselecteerd, zodat jij er zeker van kunt zijn dat je alleen de beste reismanden voor je kat te zien krijgt.

Overzicht beste reismand kat

Dit zijn de beste reismanden voor jouw kat op basis van prijs, kwaliteit, beoordelingen en gebruik.

5
Trixie Reismand Grijs - 47X32X32 CM
Afmetingen: 47 x 32 x 32 (L x B x H) | Opvouwbaar | Van polyester

Onze top 3 beste reismand kat

Om jou te helpen bij jouw zoektocht naar de beste reismand voor jouw kat, zijn er meerdere reismanden aan een grondig onderzoek onderworpen. Op basis van dit onderzoek is er een top 3 beste reismand kat ontstaan. De hieronder staande reismanden zijn stuk voor stuk goede keuzes en hebben hun plek in dit blog dubbel en dwars verdiend.

1. Curver Reismand Antraciet

reismand kat

Wil je veilig en in stijl op stap met je kat? Dan is de Curver reismand de beste keuze voor jou. Deze sterke reismand gemaakt van kunststof is voorzien van een sterke draagbeugel, zodat je reismand veilig met je mee kunt dragen. Dankzij twee knoppen die je moet indrukken kun je de draagbeugel naar achteren klappen.

Doordat de reismand openingen aan de voor en bovenkant heeft zitten, kan je kat onderweg naar buiten kijken. De achterkant van de Curver reismand heeft een klein klepje die je open kunt klappen om bijvoorbeeld je kat wat lekkers te geven. De bovenkant kun je openklappen, via deze opening doe of haal je je kat uit de reismand. De bovenkant is extra beveiligd met een slotje zodat deze niet zomaar open gaat en je kat kan ontsnappen.

Wat de Curver reismand zo uniek maakt is het speciale “easy car system”, je kunt de reismand vastzetten met de autogordel zodat de reismand geen kant op kan. Zo vervoer je je kat op de meest veilige manier in de auto.

Wil je maximale veiligheid voor in de auto maar ook stijl? Kies dan voor de Curver reismand.

Tweede keuze: Ferplast Atlas Slovenie

Ben je van plan om te gaan vliegen met je kat? Dan is de Ferplast Atlas Slovenie de reismand die je moet hebben. Deze reismand is namelijk goedgekeurd voor de luchtvaart en voldoet aan alle normen zodat je veilig de wereld rond kunt met je kat.

Sommige mensen vinden de kleur van deze reismand niet echt mooi maar de duurzaamheid en kwaliteit van deze reismand maken dat meer dan goed. Oftewel, deze reismand is een topproduct.

Gelukkig is deze reismand van Ferplast snel en gemakkelijk te openen waardoor dit een ideale reismand is voor een bezoekje aan de dierenarts. Je bespaart je kat hierdoor veel onnodige stress.

Wil je kat er dan nog niet uitkomen, dan kun je de bovenste helft er gemakkelijk afhalen. Dus geen getrek meer om je kat uit de reismand te krijgen.

Ben je van plan om per vliegtuig op reis te gaan en wil je je kat meenemen? Kies dan voor de reismand Ferplast Atlas Slovenie.

Ook geweldig: Imac Linus Cabrio

Neem je kat gemakkelijk en veilig mee in deze sterke reismand van Imac. Ga je geregeld op pad met je kat? Ben je van plan om je kat mee op vakantie te nemen of zoek je een goede reismand als je richting de dierenarts moet? Dan is de Linus Cabrio van Imac daar de perfecte oplossing voor.

Deze geweldige kunststoffen kattenreismand heeft een deurtje dat gemaakt is van staal, je hebt de optie om dit deurtje volledig te verwijderen. Maar wat nog makkelijker is, is de bovenzijde die je kunt openklappen. Geen getrek meer om je kat uit de reismand te krijgen, wel zo handig voor bij de dierenarts.

Je kat krijgt voldoende frisse lucht door de extra ventilatiegaten die aan de achterkant en bovenkant zitten. Dankzij het stevige handvat kun je de reismand zonder problemen optillen en verplaatsen, en blijft perfect op de plek staan door de vier pootjes die onder de reismand zitten.

Ben je op zoek naar een goede reismand voor je kat, maar twijfel je of je een reismand met een opening aan de voor of bovenkant wilt kopen? Kies dan voor beide opties en ga voor de Imac Linus Cabrio.

Kwaliteiten van een goede kattenreismand

beste reismand kat curver
Jasper in de Curver reismand

Het is belangrijk dat je kat zowel veilig als comfortabel kan reizen in de reismand. De beste soorten kattenreismanden hebben de volgende kenmerken:

Zijn gemaakt van stevig materiaal zoals kunststof. Kunststof is het veiligste type reismand voor je kat om in te reizen. Reismanden van kunststof zijn ook veel gemakkelijker schoon te maken.

Om het reizen voor je kat comfortabel te maken, moet de reismand groot genoeg zijn zodat je kat kan zitten, staan en bewegen, en lang genoeg zijn zodat je kat comfortabel kan liggen. Als je een groot kattenras hebt, zoals een Maine Coon, moet je waarschijnlijk een extra grote kattenreismand aanschaffen.

Het is ook handig om de mogelijkheid te hebben om de bovenste helft van de reismand te verwijderen. Dit is vooral handig bij de dierenarts en als je kat nerveus is en niet uit de reismand wil komen. Je kunt dan de bovenste helft van de reismand er afhalen, zodat de dierenarts je kat kan onderzoeken zonder dat je kat te veel stress ervaart.

De beste kattenreismand kiezen

beste kattenreismand auto

Voordat je de juiste reismand kiest, bedenk dan eerst waar je de kattenreismand voor nodig bent en waar je kat overal mee naar toegaat.

Ben je van plan om je kat mee te nemen in het vliegtuig? Of gaat je kat mee in de auto? Of ben je gewoon op zoek naar een kattenreismand als je kat naar de dierenarts moet? Door jezelf dit vragen en te beantwoorden, ben je in staat om de juiste kattenreismand voor je kat aan te schaffen.

Ben je van plan om je kat mee het vliegtuig in te nemen? Dan is de Ferplast Atlas Slovenie de beste keuze voor jou. Deze is goedgekeurd voor en door de luchtvaart.

Ga je met de auto weg en wil je je kat veilig meenemen? Dan is de Curver reismand de beste keuze voor jou. Omdat deze reismand een speciale bevestiging heeft voor een autogordel.

Veelgestelde vragen over kattenreismanden 

beste kattenreismand dierenarts

Waarom is een kattenreismand handig? 

Een reismand is superhandig om je kat veilig en comfortabel te vervoeren terwijl je onderweg bent. Of je nu naar de dierenarts moet, een dagje weg wilt of een nieuwe kat ophaalt dan is een kattenreismand de ideale uitkomst. 

Het laatste wat je wilt is dat je kat kan ontsnappen met alle gevolgen vandien. Om dit te voorkomen en je kat tijdens transport veilig te houden is een kattenreismand superhandig.

Wat is de beste reismand voor een kat?

Voor alledaagse gebruik zoals naar de dierenarts toegaan, je kat meenemen in de auto of als een extra slaapplek voor je kat, is de Curver reismand je beste allround keuze.

Hoe laat je een kat aan reismand wennen?

Veel mensen maken de fout om de kattenreismand ergens weg te stoppen en deze pas weer tevoorschijn te halen als hun kat naar de dierenarts toe moet. Dit is bijna dubbele stress voor een kat, eerst moet de kat verplicht in de reismand en de kat moet naar de dierenarts toe. De kans is dan groot dat de kat de negatieve ervaring met de reismand associeert.

Een betere optie is om de reismand op een rustige plek neer te zetten en daar te laten staan. Zorg dat je kat altijd in de reismand kan en maak de reismand zo uitnodigend mogelijk door er een lekker dekentje in te leggen. Op deze manier zal je kat de reismand als iets positiefs ervaren en voor minder stress zorgen bij je kat.

Om de kattenreismand nog aantrekkelijker te maken voor je kat, leg je een zacht dekentje in de reismand en leg je een deken over de reismand heen. Zodat het een lekker knus en beschut plekje wordt voor je kat. Laat de reismand altijd open staan zodat je kat naar binnen en naar buiten kan wanneer je kat dat wil.

Leg af en toe een keer wat lekkers in de reismand om ervoor te zorgen dat je kat de reismand nog leuker gaat vinden. Als je kat de reismand als een lekkere slaapplaats of als een veilige schuilplek gaat zien, dan weet je zeker dat je kat de reismand als een positief iets ziet.

Als je een net een kitten hebt gekregen of binnenkort een kitten krijgt, leer de kitten dan van het begin af aan dat de reismand een fijne en positieve plek is.

Is het slecht om een kat in een reismand te doen?

Nee het is niet slecht om je kat in een reismand te doen. Een goede reismand zorgt er juist voor dat je je kat veilig kunt vervoeren. Door een zacht dekentje op de bodem van de reismand te leggen, zorg je ervoor dat je kat comfortabel kan liggen of zitten.

Je moet ervoor zorgen dat je kat de reismand als een positief iets ziet. Wanneer je de reismand niet gebruikt, zet de mand dan ergens neer met de klep of het deurtje open zodat je kat in de reismand kan liggen.

Om het extra comfortabel te maken leg je een dekentje in de reismand en over de reismand heen, zodat je kat een extra knus schuilplekje heeft waar hij of zij zich lekker in terugtrekken kan.

Is een kattenreismand essentieel? 

Of je nu gaat verhuizen naar een nieuw huis, van plan bent om er een paar dagen tussenuit te gaan met de auto of naar de dierenarts toe moet, één belangrijk essentieel product wat elke kattenouder moet hebben is een kattenreismand. 

Alle kattenreismanden die je aantreft in deze koopgids zijn hier uitermate geschikt voor. Zodat je met een gerust hart je kat veilig met je mee kunt nemen.

Moet je een dekentje in of op de reismand doen?

Door een dekentje in de kattenreismand te doen maak je het voor je kat extra comfortabel om in te liggen, dit zorgt ervoor dat je kat de reismand als een positief iets ervaart.

Als je kat bang of schrikkerig is kun je ook een dekentje over de reismand heen doen, dit zorgt ervoor dat je kat meer ontspannen is. 

Katten houden ervan om te schuilen als ze bang of onzeker zijn. Een dekentje over de reismand zorgt ervoor dat het binnen in de reismand donker is waardoor je kat zich veilig en geborgen voelt.

Hoe lang kan je een kat in de reismand laten?

De meeste katten kunnen gerust acht uurtjes in een reismand blijven zitten. Maar het kan ook zijn dat een kat na twee a drie uurtjes uit de reismand moet. Sommige kattenouders hebben helaas soms geen andere keus om hun kat langer dan acht uur in een reismand te laten zitten.

Hoe houd je een kat rustig in een reismand?

Als je een kat hebt die er niet van houd om in de reismand te gaan, heb ik een paar tips voor je. 

De belangrijkste tip is om van de kattenreismand een vast plekje voor je kat te maken. Zoals hierboven al vermeld, zorg dat je kat altijd toegang heeft tot de reismand, leg er een dekentje in zodat je kat lekker kan dutten in de reismand.

Speel met je kat in de buurt van de reismand zodat je kat de reismand met iets positiefs associeert, hierdoor is de kans groter dat je kat zonder problemen in de reismand wil wanneer je met je kat op pad moet.

Spuit een klein beetje Feliway Classic in de kattenreismand, doe dit ongeveer 30 minuten voordat je met je kat weggaat. Dit zou moeten helpen om je kat rustiger te houden als jullie samen lekker op pad gaan.

Het belangrijkste is dat je je kat leert dat de reismand een fijne en veilig plek is voor hem of haar. Laat je kat zo jong mogelijk al aan de reismand wennen, zodat jij en je kat hier later samen de vruchten van plukken. Denk eraan, houd het altijd positief en heb geduld.

Conclusie beste kattenreismand

Welke reismand je uiteindelijk kiest is aan jou en je kat. Heb je in deze gids nog niet de juiste kattenreismand gevonden? Neem dan eens een kijkje bij de kattenwinkel van bol.com … wie weet vind je daar wel de juiste reismand voor je kat.