Top 3 beste graanvrije kattenbrokken van 2022


beste graanvrije kattenbrokken

Graanvrije kattenbrokken zijn de ideale keuze wanneer je je kat zo natuurlijk mogelijk wilt voeren. Heeft je kat een gluten allergie of heeft je kat last van huidklachten en vermoed je dat het aan het voer van je kat ligt? Overweeg dan eens om graanvrije kattenbrokken voor je kat te kopen. Om je hierbij te helpen, vind je hieronder een overzicht met de 3 beste graanvrije kattenbrokken van dit moment. 

Overzicht beste graanvrije kattenbrokken

Dit zijn de beste graanvrije kattenbrokken voor je kat op basis van prijs, kwaliteit, beoordelingen en gebruik.

Waarom graanvrije kattenbrokken

Graanvrije kattenbrokken komen dicht in de buurt van het natuurlijke dieet van een kat. Katten hebben voornamelijk eiwitten nodig en geen granen. Graanvrije kattenbrokken zorgen ervoor dat je kat minder koolhydraten binnenkrijgt, maar het helpt ook vervelende problemen te voorkomen zoals overgewicht en allergieën. Graanvrije kattenbrokken zijn gezonder voor je kat dan standaard kattenbrokken. Wanneer je kat last heeft van allergische reacties en standaard kattenbrokken krijgt, dan zijn graanvrije kattenbrokken een uitstekende keuze.

Smolke graanvrije kattenbrokken

Smolke is een echte klassieker onder de kattenvoer merken. Inmiddels hebben ze ook graanvrije kattenbrokken voor een zeer betaalbare prijs. Een zak van 4 kg kost gemiddeld 25 euro. Hiervoor heb je dan ook een prima, graanvrije kattenbrok die qua ingrediënten laag is in koolhydraten. In kattenvoer van Smolke zitten geen kunstmatige stoffen.

Deze zak graanvrij kattenvoer van Smolke is geschikt voor volwassen katten van 3 tot 8 jaar oud. Aan deze graanvrije, koolhydraatarme brok hebben ze een uitstekende complete voeding.

Husse opus lynx graanvrije kattenbrokken

De glutenvrije formule van Husse Opus Lynx is speciaal samengesteld voor katten met allergieën en een gevoelige spijsvertering. Het voer bevat 60% verse kip en aardappel en is door het lage percentage koolhydraten ook heel geschikt voor katten met een snelle stofwisseling. Het voer is geïnspireerd op het dieet van de wilde Lynx.

Het is rijk aan eiwit, waardoor de spiermassa verbetert en behouden blijft. Husse heeft voor dit voer de hoogste kwaliteit aan 100% natuurlijke ingrediënten geselecteerd

Natural health graanvrije kattenbrokken

De graanvrije kattenbrokken van Natural Health zijn speciaal ontwikkeld voor kattenouders die hun kat graag zo natuurlijk mogelijk te eten willen geven. Het voer heeft dezelfde voordelen als rauw- en diepvriesvlees of zelfbereide voeding op basis van vers vlees.

Met de kattenbrokken heb je er alleen een stuk minder werk van en daarbij is het een stuk langer houdbaar. Ook ideaal als je wel vers vlees voert, maar een keer geen tijd hebt.

Wat zijn de voordelen van graanvrije kattenbrokken?

Graanvrije kattenbrokken wordt vaak gemaakt en aangeboden door merken van hoge kwaliteit. In dat geval kan je kat alleen al uit de hoge kwaliteit, aardig wat gezondheidsvoordelen halen.

Graanvrije kattenbrokken kunnen een voordeel zijn voor een kat met overgewicht.

Graanvrije kattenbrokken dragen bij aan een mooie, gezonde en glanzende vacht.

Vele katten hebben een voedselallergie voor gluten (deze zitten in tarwe) en kunnen zich een stuk beter gaan voelen door graanvrije kattenbrokken.

Zoals je hierboven leest bieden graanvrije kattenbrokken voldoende voordelen voor je kat, maar onthoud wel dat de algehele kwaliteit van het kattenvoer dat je koopt, het belangrijkste blijft.

Graanvrije kattenbrokken kopen? Let hier dan op!

Heb je besloten om je kat graanvrije kattenbrokken te kopen? Dan wil je je kat uiteraard alleen de beste graanvrije kattenbrokken voeren. Hieronder lees je waar je rekening mee moet houden tijdens je speurtocht naar de beste graanvrije kattenbrok voor je kat.

Smaak van de graanvrije kattenbrok

Graanvrije kattenbrokken zijn net als de standaard kattenbrokken verkrijgbaar in meerdere smaken. De ene kat vindt kattenbrokjes met een rundvlees smaak heerlijk, terwijl een andere kat liever kip of vis heeft. Hier kom je alleen achter door het uit te proberen. Koop daarom eerst een kleinere zak graanvrije kattenbrokken voordat je een 10 kilo zak aanschaft.

De leeftijd van je kat

De leeftijd van je kat hangt nauw samen met de voedingsbehoefte van je kat. Zo heeft een kitten meer eiwitten nodig dan een oudere kat. Een kat op leeftijd is vaak minder actief en heeft dus minder energie dan een jongere kat, maar moet voldoende eiwitten binnen krijgen om gezond te blijven. Heb je een senior kat houdt hier dan rekening mee.

De reviews van andere kattenouders

Tijdens je speurtocht naar de beste graanvrije kattenbrok voor je kat, is het raadzaam om te kijken naar de ervaringen die andere kattenouders hebben met het product. Controleer ook of deze reviews eerlijk zijn voordat je de graanvrije kattenbrok aanschaft. Door de reviews even aandachtig door te lezen bespaar je jezelf een miskoop. Vermijd de graanvrije kattenbrokken die slechte reviews hebben, alleen het beste van het beste is goed genoeg voor je kat.

Je bent aan het einde van dit blog gekomen. Hopelijk heb je de juiste keuze kunnen maken. Ben je nieuwsgierig naar andere kattenproducten? Lees dan deze blog over de beste design kattenbakken eens! Veel leesplezier toegewenst.

Wendy

Hallo, ik ben Wendy. Ik heb al jarenlang een kat en ben een echte kattenliefhebber. Ik vind het leuk om op mijn website allerlei handige informatie en tips over katten te delen. Veel plezier!

Recent Content