Houd een Savannah kat van water?

Savannah katten zijn een van de meest elegante en opvallende kattenrassen. Hun persoonlijkheid en capriolen kunnen ook behoorlijk verschillen van de standaard huiskatten, ook als het om water gaat.

Dus, houden Savannah katten van water? De meeste Savannah katten vinden het heerlijk om in water te zijn of ermee te spelen. Er zijn enkele Savannah katten die zelfs in zwembaden kunnen zwemmen! Sommige Savannah katten spelen zo graag in water dat ze zelfs met het water in hun drinkbak spelen of met hun baasjes douchen.

Savannahs zijn echt een ras op zich!

Houden Savannah katten van water?

Veel Savannahs zullen hun speelgoed in het water doen en er weer uit vissen. Hetzelfde geldt voor echte vissen die je als huisdier kunt houden. (Zorg ervoor dat je aquarium te allen tijde goed gesloten is om te voorkomen dat je vissen op het menu belanden.)

Als het gaat om stromend kraanwater, zul je vaak merken dat je Savannah kat zichzelf kan leren om kranen open te draaien of het toilet door te spoelen.

Je moet heel voorzichtig zijn en het toilet altijd gesloten houden, vooral als je Savannah nog een kitten is, ze kunnen in het toilet springen en gewond raken, en zelfs verdrinken omdat ze er niet uit kunnen komen.

Kan ik mijn Savannah kat in bad doen?

Een van de belangrijkste redenen waarom mensen willen weten of een Savannah (of welke kat dan ook) echt van water houdt, is om te weten hoe gemakkelijk of moeilijk het zou zijn om ze een bad te geven als ze er een nodig hebben.

Het goede nieuws is dat, ja, je kunt je Savannah kat een bad geven en als ze een van de lagere generaties zijn, zullen ze waarschijnlijk veel van hun bad genieten!

Hoe was ik mijn Savannah?

Het baden van je Savannah is vrij eenvoudig, maar je moet je kat zo jong mogelijk laten wennen aan het baden. Dit zorgt ervoor dat ze niet bang zijn om bijvoorbeeld gewassen of gedroogd te worden.

Hoewel een Savannah een vrij grote kat is (vooral F1 en F2) maken ze er meestal een spelletje van, in plaats van dat de hele wereld vergaat.

Als je Savannah echt van water houdt, kun je ook een paar speeltjes voor in bad toevoegen om mee te spelen voordat je je kat gaat wassen. Probeer plastic ballen of ringen. Blijf echter uit de buurt van speelgoed van stof en kattenkruid!

Stap voor stap je Savannah baden

Verzamel alle spullen die je nodig hebt bij het baden van een kat, kattenshampoo, handdoeken, enz. Vergeet de kat niet!

Je kunt een badkuip, een babybadje of een wasbak gebruiken om je Savannah een bad in te geven. Zorg er wel voor dat ze niet te groot zijn voor de bak als je ze niet in bad baadt!

Kittens kunnen beter in een gootsteen of babybadje worden gewassen, omdat je ze dan een stuk beter onder controle hebt.

Vul het bad of de gootsteen met lauw water, zodat het water niet meer dan de helft van hun pootjes bedekt als het kittens zijn, en ongeveer een kwart als ze volgroeid zijn.

Voordat je je Savannah in het water stopt, moet je eerst het water testen met je elleboog pols. Dit zal je onmiddellijk vertellen of het water te heet is.

Plaats je Savannah in het water (als ze er niet vanzelf in springen!), En zorg ervoor dat je kat op zijn gemak is voordat je je kat gaat wassen. Dit is waar een paar speeltjes van pas kunnen komen.

Gebruik alleen shampoo speciaal voor katten om je Savannah mee te wassen.

Neem slechts een klein beetje shampoo per keer om je kat mee te wassen. Als je te veel shampoo gebruikt dan kan het moeite kosten om alles er uit te spoelen.

Was hun gezicht niet. Gebruik hiervoor indien nodig een vochtig washandje om rond de ogen, de wangen en rond de mond schoon te maken.

Nadat je alle shampoo grondig uit hun vacht hebt gespoeld, haal je ze uit het bad en droog je ze goed af met handdoeken.

Je kunt een föhn gebruiken om het proces te versnellen, maar gebruik alleen de koele stand. Anders kun je je kat verbranden.

Savannah kat op een andere manier wassen

Ja, er is een andere veelgebruikte manier om je Savannah kat schoon te maken en dat is door een vochtig washandje te gebruiken. Dit werkt vooral goed als je maar een klein beetje vuil of smeer hoeft te verwijderen

Je kunt ook een klein beetje kattenshampoo op het washandje doen en deze vrij nat gebruiken om een ​​beetje schuim te vormen. Als je dit echter doet, zorg er dan voor dat je alle shampoo er weer af krijgt, anders kan de shampoo misschien tot irritatie leiden.

Om nog maar te zwijgen van het feit dat ze het zullen doorslikken als ze zichzelf verzorgen.

Gebruik geen babydoekjes, deze doekjes kunnen bepaalde stoffen bevatten waardoor je kat last van een geïrriteerde huid kan krijgen.

Tips om je Savannah veilig te houden in de buurt van water

Als je weet dat je Savannah graag met of in het water speelt, zijn er enkele voorzorgsmaatregelen die je moet nemen om ervoor te zorgen dat je kat veilig is in de buurt van water.

Laat je Savannah niet alleen bij water

Net als bij kinderen, kun je je Savannah het beste niet alleen in de buurt van water laten, of het nu een gevuld bad of een zwembad is. Het is in ieder geval leuker om samen met je Savannah te genieten van het water, dan langs de zijlijn te zitten.

Sla het bubbelbad en harde of geurige zeep over.

Als je Savannah graag met je badwater speelt of zelfs met je doucht, zorg er dan voor dat je geen agressieve zepen gebruikt die hun huid kunnen irriteren. Het is ook een goed idee om het bubbelbad niet te gebruiken, dat kan namelijk ook de huid irriteren.

Als je Savannah het leuk vindt, geef hem of haar dan een bad wanneer dat nodig is.

Mocht je Savannah toch vies worden (of een duik in je net gevulde bad nemen), dan kun je ze net zo goed maar een bad geven. Het goede is dat ze, in tegenstelling tot de meeste huiskatten, het ook leuk zullen vinden om in bad te gaan.

Denk aan hun rubberen eendje!

Welke andere kattenrassen houden ook van water?

Naast de Savannah kat zijn er verschillende andere rassen die van water houden. Deze kattenrassen zijn bijvoorbeeld de Maine Coon, de Noorse Boskat, de Turkse Angora, de Japanse en Amerikaanse Bobtail, de Manx, de Amerikaanse Korthaar, de Turkse Van en de Bengaal.

Lees ook: Zijn Savannah katten gevaarlijke huisdieren?

Zijn Savannah katten gevaarlijke huisdieren?

De meeste Savannah katten die als huisdier worden gehouden, zijn meer dan vier generaties verwijderd van hun Serval voorouder, wat betekent dat ze een F4, of hoger zijn. Sommige bronnen bevestigen dat de meeste Savannah katten in werkelijkheid een F8 en zelfs hoger zijn. Dit maakt Savannah katten niet gevaarlijker dan elke andere huiskat.