katten en zeewier

Mogen katten zeewier eten? Is zeewier veilig voor katten?

Zeewier is best lekker en buitengewoon gezond voor ons en er zijn een paar varianten die eetbaar zijn.

We weten dat katten deze waarschijnlijk niet zouden eten als ze in het wild waren, maar kunnen katten zeewier eten?

Of is het op de een of andere manier zelfs goed voor hen?

Laten we het samen ontdekken!

Voedingswaarde

De meeste menselijke voedingsmiddelen die geen vlees zijn, bieden slechts een kleine voedingswaarde aan een kat of helemaal geen, maar zeewier is heel anders in deze categorie.

Net zoals het voor ons echt gezond is, biedt het jouw kat ook veel gezondheidsvoordelen.

De voedingsstoffen in zeewier kunnen de maag van een kat verzachten en ze werken als een antacida en neutraliseren de zuurgraad die brandend maagzuur of spijsverteringsproblemen veroorzaakt.

Op sommige plaatsen wordt het misschien beschreven als een “ontwormingskruid” en dat betekent alleen dat het wordt gebruikt om de ontwikkeling van wormen te voorkomen, of om ze te helpen verwijderen.

De vacht van een kat die zeewier eet, kan worden verbeterd en het lijkt ook te helpen bij sommige van hun allergieën.

Je zou het nu al als een wondervoer kunnen beschouwen, maar we zijn nog niet klaar, want er zijn nog enkele andere voordelen!

Van zeewier is aangetoond dat ze kankercellen aanvallen en het glucosegehalte in het bloed op een laag niveau houden, dus rood, bruin en groen zeewier is een goede keuze voor jouw kat, elk met hun eigen inhoud aan vitamines en andere voedingsstoffen.

Kelp is een geweldige optie, dulse, kombu, wakame en nori zijn allemaal geweldige opties als het gaat om de toevoeging van wat zeewier aan het menu van je huisdier.

Lees ook: katten en noten

Hoe zeewier serveren

Met alles wat gezond is, hoef je niet per se overboord te gaan.

Zeewier is goed voor je kat, maar er zijn veel andere dingen die ze nodig hebben voor een uitgebalanceerd dieet, wat je niet kunt vinden in zeewier.

Mogelijk vind je sommige producten met zeewier die speciaal voor jouw kat zijn ontworpen, of als je producten koopt die je in de supermarkt vindt, moet je ze als traktatie van slechts een kleine hoeveelheid bewaren, afhankelijk van het gewicht van je huisdier.

De meeste katten lijken de smaak van zeewier te waarderen, maar zorg ervoor dat je ze niet iets wat over datum is serveert.

Als vuistregel geldt dat als jij het niet zou eten, dat je kat het ook niet zou moeten eten.

Zorg ervoor dat de bronnen waar je ze vandaan haalt duurzaam zijn, want zware metalen, pesticiden, herbiciden, stookolie, andere bacteriën en vele andere risico’s kunnen zeewier veranderen in iets dat niet zo gezond meer is.

Kort antwoord:

Ja, zeewier is ook heel gezond voor katten, maar de hoeveelheden moeten aangepast worden aan de grootte van je huisdier, aangezien zeewier hun normale dieet niet mag vervangen.