katten en noten

Mogen katten noten eten? Zijn noten veilig voor katten?

Noten zijn er in verschillende uitvoeringen en we nuttigen ze als tussendoortje, zowel in diverse gerechten als in toetjes vanwege hun unieke smaak.

Je weet misschien dat sommige van hen giftig zijn voor honden, maar hoe zit het met jouw kat?

Kunnen katten noten eten? Laten we het samen ontdekken!

Voedingswaarde

Noten bevatten veel vet en dit betekent dat ze kunnen leiden tot gewichtstoename voor jouw huisdier.

Ze bevatten eiwitten, mineralen en sommige vetten die gezond zijn voor ons, maar katten kunnen ze niet goed verteren.

Mensen zijn alleseters, dus we zijn uitgerust om noten te verteren, maar katten zijn carnivoren en zullen moeite hebben met andere voedselbronnen.

Problemen

Het hoge vetgehalte van noten kan maagproblemen veroorzaken als jouw kat er te veel van eet, en de effecten kunnen zich uiten in de vorm van braken of diarree.

Afgezien van de gewichtstoename wat het gevolg is van het eten van vet, kan als jouw kat regelmatig te veel vet eet, pancreatitis ontstaan ​​en dit kan leiden tot nierfalen, dus het is een beter idee om noten tot een minimum te beperken.

Een ander slecht element is de overmatige hoeveelheid zout.

Als jij jouw kat noten geeft, zorg er dan voor dat ze niet in zout worden geroosterd.

Natriumvergiftiging is een ernstige bedreiging en veel van de voedingsmiddelen die we eten bevatten veel te veel zout voor een kat.

Chocolade is echt gevaarlijk voor katten, dus denk er nooit over na om een ​​kat (of een hond) wat in chocolade gedoopte noten aan te bieden!

We hebben een aantal noten gezien die bedekt waren met dingen zoals paprika of zelfs uienpoeder, en deze zijn ook gevaarlijk, dus als jij jouw kat wat noten gaat voeren, is het belangrijk om de niet-gearomatiseerde en ongezouten te kiezen.

Lees ook: katten en koriander

Macadamia noten

Deze noten zijn giftig voor honden omdat ze het zenuwstelsel aantasten, maar volgens de laatste gegevens zijn er geen dergelijke effecten op katten.

Om zeker te zijn, is het nog steeds beter om ze te vermijden, aangezien ze geen speciale voedingselementen bevatten waardoor het een goed idee zou kunnen zijn, om ze aan het dieet van een kat toe te voegen.

Onder de notenvariëteiten worden walnoten als gevaarlijk beschouwd voor katten, maar er zijn enkele veilige versies van noten zoals hazelnoten of pijnboompitten.

Katten lijken niet zo slecht te reageren als honden op het eten van noten, dus jij hoeft je niet naar de dierenarts te haasten als ze er wat hebben gegeten.

Tegelijkertijd, aangezien ze geen echte voordelen bieden, moet jij ze niet met opzet voeren.

Kort antwoord:

Ze kunnen noten wel eten, maar ze bevatten te veel vet, dus ze zijn geen gezonde optie.