katten en babyvoeding

Mogen katten babyvoeding eten? Is babyvoeding veilig voor katten?

Babyvoeding is ontworpen om alle voedingselementen te bevatten die nodig zijn voor een kleine baby en aangezien ze zeer gevoelig zijn, wordt er veel zorg aan besteed om ervoor te zorgen dat alles wat wordt gekozen van hoge kwaliteit is.

Met dit idee in gedachten zou je kunnen denken dat dit ook nuttig zou kunnen zijn voor je kat, dus je zou je kunnen afvragen of katten babyvoeding kunnen eten?

Laten we het samen ontdekken!

Verschillende ingrediënten

Er is een grote verscheidenheid aan keuzes als het gaat om babyvoeding en de ingrediënten kunnen behoorlijk verschillen, dus een van de dingen waar je goed op moet letten, is ui of knoflookpoeder.

Deze twee groenten zijn echt giftig voor katten en je moet ze nooit een gerecht geven dat een van de twee bevat, omdat je daarna waarschijnlijk naar de dierenarts toe moet.

Een ander ingrediënt dat een bedreiging vormt, is avocado, omdat persin giftig is voor katten en je er veel van in deze vruchten kunt vinden, hou jij je kat liever bij deze vrucht uit de buurt.

Andere ingrediënten die je moet vermijden zijn macadamianoten, chocolade of rozijnen, maar deze komen gelukkig zelden voor in babyvoeding.

Lees ook: katten en chocolade

Als de babyvoeding die jij kiest meer vlees bevat, zal de kat die keuze zeker waarderen, maar zelfs in dat geval moet je onthouden dat het geen goede vervanging is voor kwalitatieve kattenvoeding.

Soms een laatste redmiddel?

Als jouw kat ziek is, zijn ze misschien helemaal niet bereid om iets te eten, omdat ze buikklachten hebben en ze dan waarschijnlijk denken dat meer voedsel het alleen maar erger zal maken.

Het probleem is dat het gebrek aan voedsel hun immuniteit nog verder zal verlagen en juist meer problemen zal veroorzaken, maar je kunt babyvoeding als alternatief gebruiken, aangezien veel katten babyvoeding smakelijk vinden.

Koop echter altijd een product met veel vlees en behandel deze keuze als een laatste redmiddel als ze niets anders willen eten.

Enige voeding

De babyvoedingsproducten zijn ontworpen om het dieet van baby’s aan te vullen met moedermelk en om hen te helpen bij de overgang naar normale voeding.

Dus zelfs voor baby’s is dit niet bedoeld als hun enige voeding.

Je moet veel aandacht besteden aan wat elke product te bieden heeft en degene kiezen die de belangrijkste voedingsstoffen bevatten die daadwerkelijk nodig zijn.

Een van de dingen die katten het meest nodig hebben, is taurine, omdat ze hun eigen niet kunnen produceren en zonder kunnen ze de volgende problemen krijgen; tandbederf, haaruitval en zelfs schade aan hun voortplantings- en cardiovasculaire systemen.

Dit is een van de belangrijkste redenen waarom het een slecht idee is om het dieet van jouw kat volledig over te schakelen naar babyvoeding.

Daarom is het een veel beter idee om het alleen te gebruiken voor noodsituaties.

Kort antwoord:

Ja, het zou voor katten onschadelijk moeten zijn als het geen enkele van de ingrediënten bevat die giftig zijn voor katten, maar vervang het normale dieet van de kat niet door babyvoeding.