maine coon benodigdheden

Wat heb je nodig voor een Maine Coon? Alles wat je nodig bent

Als je je zinnen hebt gezet op het bezitten van een Maine Coon, dan ben je zeker niet de enige. De Maine Coon is wereldwijd geliefd bij miljoenen mensen vanwege hun prachtige uiterlijk, speelse aard en geweldige persoonlijkheden. Ze zijn dan ook ideale huisdieren, vooral voor mensen met jonge kinderen. 

Deze grote huiskatten zijn één van de grootste raskatten die er zijn, dus dan is het handig om te weten hoe je voor dit ras moet zorgen. Om je hierbij te helpen heb ik dit artikel geschreven, waardoor je in een mum van tijd helemaal op de hoogte bent.

Een Maine Coon heeft een goed kattenvoer en regelmatige verzorging nodig. Eigenaren van een Maine Coon moeten hun kat gezond houden door middel van voldoende beweging en spelletjes. Borstels, krabpalen en grote kattenbakken zijn belangrijke spullen die een Maine Coon nodig heeft en mogen dus niet ontbreken.

Voor een Maine Coon zorgen

De Maine Coon is een geweldige raskat die wat extra zorg en aandacht nodig heeft dan de gemiddelde huiskat. Het is een geweldige raskat om te hebben en je zult het geweldig vinden om er één in je buurt te hebben. Wil je een Maine Coon aanschaffen of heb je net een Maine Coon gekocht dan is het handig om te weten wat je nodig bent om op de juiste manier voor een Maine Coon te zorgen.

Basis benodigdheden voor een Maine Coon

Laten we nu eens gaan bekijken wat je allemaal nodig bent voor een Maine Coon zodat je goed van start gaat met je goedaardige reus.

Kattenvoer voor een Maine Coon

Met een gemiddelde gewicht tussen de 6,8 en 11,3 kilogram, is het niet verwonderlijk dat dit kattenras bekend staat als één van de grootste kattenrassen ter wereld. Om deze grote, gespierde katten fit en gezond te houden, moet je ervoor zorgen dat hun voeding het volgende bevat:

  • Eiwit (hoge niveaus)
  • Koolhydraten
  • Vitaminen (A, B en K,)
  • Vetten en vetzuren (arachidonzuur, aminozuren d.w.z. taurine en arginine)
  • Vers water

Deze speelse kat zit vol energie en zal pas hun volledige grootte bereiken als ze 3 of 4 jaar oud zijn, in vergelijking met normale huiskatten die hun volledige grootte al bereiken rond de 2 jaar. Het voeren van de juiste voeding aan je Maine Coon is daarom erg belangrijk om hun lichaam van de energie te voorzien die nodig is om te blijven groeien. Kattenvoer dat vol zit met hun belangrijkste voedingsbehoeften, zal hen ook de energie geven die nodig is om hun speelse karakter van brandstof te voorzien, tot laat in hun leven.

Het is belangrijk om je Maine Coon een kattenbrok van hoge kwaliteit te geven. Hoewel dit misschien een beetje prijzig klinkt, is het echt een belangrijk onderdeel van de zorg voor je Maine Coon. Kom niet in de verleiding om je kat een goedkoper dieet te geven, tenzij je er zeker van bent dat de ingrediënten voldoen aan de dieetwensen van dit geweldige ras.

De Maine Coon staat erom bekend dat ze last kunnen hebben van gevoelige darmen. Daarom kun je je Maine Coon niet zomaar wat te eten geven, hun maag en darmen raken vrij snel van slag.

Het is dus belangrijk dat je niet te vaak van voer wisselt, een goede optie is om Royal Canin Maine Coon Adult als hoofdvoer te geven. Deze brokken houden de tanden en tandvlees van je Maine Coon in tiptop conditie, en zijn verreweg de beste keuze voor je Maine Coon.

Met de ongelofelijke hoeveelheid producten die te koop zijn, is het belangrijkste dat je voor je Maine Coon kunt doen, weten wat je voor je Maine Coon koopt.

Zoek altijd naar de gezondste en meest uitgebalanceerde opties die je kunt betalen, zodat jij en je Maine Coon nog lang van elkaar kunnen genieten.

Vers water voor een Maine Coon

Maine Coons zijn één van de weinige kattenrassen waarvan bekend is dat ze van water houden. Ze zijn gefascineerd door alles wat met water te maken heeft. De Maine Coon staat erom bekend dat ze graag met water spelen, dus wees niet verbaasd dat ze met hun waterbak gaan spelen.

Als je je Maine Coon de kans geeft, zal je kat met alle plezier je vloer met water ondersmeren. Het beste om het morsen van water op je vloer te beperken, is door een drinkfontein te kopen.

De meeste drinkfonteinen zijn erg stil, en door de voortdurende beweging van het water zorg je ervoor dat je Maine Coon voldoende water drinkt.

Kattenbak voor een Maine Coon

Om ongelukjes in je huis te voorkomen is het belangrijk om de juiste kattenbakken te kopen en deze op een goede plek in je huis te plaatsen. De Maine Coon is een grote kat en hebben dus grote kattenbakken nodig die hen voldoende ruimte biedt om te poepen en te bewegen terwijl ze hun ontlasting begraven.

Het is belangrijk om de kattenbak op een goede plek in je huis te plaatsen. ga er niet meteen vanuit dat je Maine Coon wat privacy wil tijdens zijn bezoek aan de kattenbak. Sommige Maine Coons willen dit wel, maar anderen hebben de kattenbak liever in de hoek van je keuken of woonkamer.

Het beste kun je wat experimenteren om erachter te komen waar je kat de voorkeur geeft aan zijn kattenbak. Plaats de kattenbak niet naast zijn eten of een luidruchtig apparaat zoals je wasmachine.

Ik raad je aan om twee kattenbakken te kopen omdat katten niet graag op dezelfde plek plassen en poepen, of hun kattenbak graag delen met een andere kat. Een goede vuistregel om te hanteren is: twee kattenbakken per kat.

De kattenbak is erg belangrijk om je Maine Coon tevreden te houden en je huis schoon te houden.

Krabpaal voor een Maine Coon

Net als alle katten heeft de Maine Coon een natuurlijke drang om te krabben. Het is goed voor hun klauwen, zorgt direct voor wat lichaamsbeweging en het helpt je Maine Coon te ontspannen. Als je je Maine Coon geen krabpaal geeft dan moet je niet raar opkijken dat hij je bank als een krabpaal gaat gebruiken. 

Alle katten hebben een hoge, stevige paal nodig om aan te krabben. Voor een Maine Coon is dit een extra belangrijke vereiste. De krabpaal moet lang genoeg zijn zodat een grote Maine Coon op zijn achterpoten tegen de krabpaal aan kan staan.

De krabpaal voor een Maine Coon moet ook stevig genoeg zijn om het gewicht, van een volwassen exemplaar van dit grote ras, te weerstaan. Als de paal ook maar een beetje wiebelt, dan is de kans groot dat je Maine Coon de krabpaal niet meer gebruikt.

De kans is dan groot dat je Maine Coon je bank als krabpaal gaat gebruiken. Dus investeer in een goede krabpaal voor je huistijger.

Voerbak voor een Maine Coon

Er zijn verschillende goede voerbakken die je voor je Maine Coon kunt kopen. De belangrijkste factor vanuit het standpunt van je kat is dat de kom breed en ondiep moet zijn, zodat hun snorharen de zijkanten niet raken tijdens het eten. 

De snorharen zijn extreem gevoelig en het is zeer onaangenaam voor je Maine Coon als zijn of haar snorharen continu de zijkanten aanraken. Dit is ook één van de redenen waarom katten vaak slechts een deel van hun voedsel eten en dan later bedelen om meer voedsel.

Voerbakken van keramiek of roestvrij staal hebben de voorkeur omdat je deze makkelijk kunt schoonmaken en minder snel omgegooid worden.

Een goede kam voor de vacht van een Maine Coon

De Maine Coon staat bekend om hun weelderige, lange en indrukwekkende vacht. Hoewel de schoonheid van hun lange haar de aandacht van veel mensen trekt, is het veilig om te zeggen dat een eigenaar van een Maine Coon de vacht regelmatig moet verzorgen.

De vacht van een Maine Coon is vrij uniek, omdat het bestaat uit twee dikke, dichte onderlagen van en een derde langere laag eroverheen. Hoe prachtig de Maine Coon er ook uitziet, ze hebben hulp nodig om hun vacht mooi te houden. 

Een Maine Coon verhaart redelijk veel. Het is belangrijk om de vacht van een Maine Coon 1 tot 2 keer per week te borstelen. Je verwijdert dan de dode en losse haren en voorkom je dat het haar gaat klitten. 

Omdat je alle dode haren verwijdert verklein je meteen de kans op haarballen. Het haar onder de oksels klit extra snel, dus vergeet dit plekje niet. 

Ga met een goede kattenkam rustig door de vacht van je Maine Coon, trek eventuele klitten niet los want dat doet pijn bij je kat.

Om dit te voorkomen en je kat zo goed mogelijk te kammen, raad ik je de Woodoro kattenkam aan, deze kattenkam werkt erg prettig, is makkelijk in gebruik en haalt de meeste klitten binnen een no time eruit.

Ik weet zeker dat je versteld zult staan van de hoeveelheid haar die je uit de vacht van je Maine Coon zult halen.

Leer je Maine Coon van kitten af aan dat hij elke week gekamd gaat worden, zo voorkom je later dat je kat een hekel aan kammen krijgt.

Speelgoed voor een Maine Coon

Het is enorm belangrijk dat je met je Maine Coon speelt, want door spelen kan hij zich lekker ontspannen. Tijdens het spelen kan je kat zijn instincten volgen waardoor hij mentaal en lichamelijk lekker fit blijft.

Door dagelijks met je huistijger te spelen, houd hij zijn spieren en botten gezond en sterk. Plus dat je een goede band met je kat opbouwt, hierdoor verveeld je Maine Coon zich niet en zal hij geen vervelend gedrag gaan vertonen.

Een kattenhengel zoals deze van bol.com is nog steeds één van de beste en goedkopere manieren om je kat te vermaken. Je houd je kat actief, blij en je bevredigd het jachtinstinct van je Maine Coon.

Houd je kat actief en biedt hem een leuk en actief leven in plaats van dat je kat alleen maar in een hoekje ligt en zich continu verveeld.

Conclusie

Maine Coon katten zijn goede en lieve huisdieren. Ze worden ook wel de honden van de kattenwereld genoemd omdat ze erg sociaal zijn en graag met mensen omgaan. Ze gaan ook goed samen met kinderen en andere huisdieren. De Maine Coon is gek op water en kunnen zelfs aan de lijn lopen. Je kunt je Maine Coon zelfs leren apporteren.

Maine Coon katten zijn vriendelijk, speels en loyaal. Je moet alleen de persoonlijkheid, het gedrag en de behoeften van je Maine Coon begrijpen om een gezonde relatie op te bouwen en onderhouden.