kat

Top 7 redenen waarom mensen van katten zouden moeten houden

Hebben we echt een reden nodig om van katten te houden? Net zoals het rechtvaardigen van dat te dure, te grote koffiedrankje of een dag lekker shoppen, is het liefhebben van onze kattenvrienden een natuurlijke, voel je goed ervaring. Maar als je om de een of andere reden wordt ondervraagd, of geconfronteerd wordt met een van die eigenzinnige en rare sollicitatievragen, kun je wel talloze feitelijke en leuke redenen vinden om van katten te houden.

Katten kunnen ons tolerantie leren

Katten leren ons hoe we een persoon moeten liefhebben en respecteren voor wie hij is, zelfs als we hem niet kunnen veranderen. Beroemd onafhankelijk van aard, passen katten hun persoonlijkheidskenmerken niet alleen aan om hun mensen te plezieren, maar bieden ze hun eigen speciale soort genegenheid en steun. Katten zijn een discrete en zachte aanwezigheid in ons leven. Ze houden van plezier, maar houden ook van stilte, rust en soms zelfs eenzaamheid.

Katten zijn ’s werelds beste slaaphulpmiddel

De mobiele telefoon uitzetten, de zakelijke e-mails die om je hoofd cirkelen negeren, kussens met lavendelgeur – die kunnen je helpen om je te settelen voor de nacht, maar de aanwezigheid van een kat is een onmiddellijke oplossing om je naar dromenland te vervoeren. Je hebt een ingebouwd slaaphulpmiddel als je een kat in huis hebt die een slaapliedje voor je kan spinnen terwijl je in slaap valt. In tegenstelling tot elk ander geluid, kalmeert het geronk van een gestaag spinnen ons, en geeft het dezelfde geruststelling die een moederkat geeft aan de pasgeboren kittens die erop vertrouwen dat ze spint om hen te vertellen dat ze veilig, warm en geliefd zijn. Zelfs een witte ruis-app kan dat niet.

Katten helpen de economie

Als je van katten houdt, geef je geld uit aan katten. Snoepjes, speelgoed, eten, kattenbakvulling, dierenartsverzorging, vakantie spullen voor je kat, van de benodigdheden tot de leuke impulsaankopen, je voedt de economische motor van het land met elke kat gerelateerde aankoop. Door in je kat te investeren, help je het winkelimperium van het land enorm, en wat de kosten ook zijn, het aanhankelijk gekneed van je kat is beter dan welke waardebon dan ook.

Katten zijn natuurlijke wonderen

Leonardo da Vinci herinnerde ons eraan dat de kleinste kat een meesterwerk is. Katten geven ons de luxe om een prachtig stukje natuur in huis te halen. Slank of pluizig, elk kattenras en elke kleuring, hebben katten een unieke charme en aantrekkingskracht, of ze nu helder in de duisternis staren, die spinmachine aanzetten of hun humeur met een staartbeweging reflecteren. Ze herinneren ons ook aan hun familieleden, de fascinerende en ontzagwekkende junglebeestjes die zo bedreigd worden door de wereld van vandaag. Huiskatten lijken erg op hun wilde voorouders. En ze zijn altijd mooi, ook als ze ouder worden!

Katten hebben geen uitlaatservice nodig

Zelfs als de dagen korter, kouder en donkerder worden, schenkt je hond hier geen aandacht aan en heeft hij die dagelijkse uitstapjes nog steeds op de meest ongelegen momenten nodig. Stapels bladeren en regenval dienen allemaal als achtergrond voor liefhebbende hondenouders die hun geliefde hond moeten vergezellen voor lichaamsbeweging en andere zaken. Katten hoeven niet te worden uitgelaten, wat vooral fijn is als het buiten vreselijk weer is. Als je huishouden een huis met meerdere huisdieren is, kijk dan omhoog naar de ramen wanneer je je hond meeneemt tijdens het 23:00 uur nieuws. Er staat waarschijnlijk een kat op de vensterbank met een zelfvoldane blik.

Lees ook: 6 dingen die jouw kat jou probeert te vertellen

Van katten houden is een gesprekstarter

Geen zaken om over op te scheppen tijdens koffiepauzes? Geen vakantiefoto’s van Machu Picchu? Jouw kat, en katten in het algemeen, zorgen voor eindeloze luchthartige gesprekken tijdens allerlei gelegenheden. Denk aan alle katten die nu de sociale media domineren en elke feed vullen met schattige, snauwende of hartverscheurende afbeeldingen en verhalen. En je eigen kat is zelfs nu bezig met iets onweerstaanbaar schattigs dat in woord en beeld veel foto’s moet worden gedeeld. Omringd door zuurpruimen die trots verklaren “Ik HAAT katten”? Katten kunnen zelfs de haters van gedachten laten veranderen, maar dat is een heel ander verhaal!

Van katten houden is een gezondheidsvoordeel

Elke kattenouder voelt het, zelfs als we het misschien niet onder woorden brengen. Kattenliefde is een boost voor ons welzijn. Door je kat te aaien, komen die ‘goed voelende’ oxytocine-chemicaliën vrij. Katten zijn echt goed voor onze gezondheid. Door met hen om te gaan, verlaagt onze bloeddruk en blijven we gewoon gelukkig. Het bezitten van een kat zal het stress- en angstniveau verlagen. Die vrolijke harige aanwezigheid, die lichtjes een staart om onze benen slingert of in onze schoot krult terwijl we een roman lezen, brengt troost en rust in ons te drukke leven. Die verminderde angst- en stressniveaus, verminderen het risico op een hartaanval.

En elk hart dat van een kat houdt, is er een dat inderdaad warm en gezond is.