katten en krab

Mogen katten krab eten? Is krab veilig voor katten?

Zeevruchten zijn over het algemeen erg gezond voor ons, omdat het veel voedingsstoffen bevat die mensen nodig hebben en die niet in ander voedsel voorkomen.

Krab valt in dezelfde categorie en het is best een heerlijke traktatie voor ons, maar kunnen katten krab eten?

Het is moeilijk voor te stellen dat ze zo’n soort vlees in het wild zouden kunnen eten, maar dat betekent niet dat het slecht voor ze is.

Laten we alles over dit onderwerp te weten komen!

Voedingswaarde

Krab is zeer rijk aan eiwitten en bevat ook veel mineralen, vitamines en omega-3-vetzuren.

Waardoor krab dus erg gezond is voor zowel ons mensen als onze harige vrienden.

Vooral vitamine D wordt geacht de functie te hebben van een steroïdhormoon.

Vitamine D beschermt dus het hart tegen hart- en vaatziekten en reinigt het ook nog eens de bloedvaten.

Een ander voordeel van krabvlees is de ontwikkeling van de hersenen (zoals het geval is met de meeste Omega 3-bronnen) en het is ook een voedingsmiddel dat helpt bij het bestrijden van depressie.

Als het om katten gaat, is er niet veel onderzoek gedaan naar de impact van krabvlees op hun gezondheid, maar het is duidelijk dat er niets schadelijks in vers en ongezouten vlees zit.

Omdat het geen koolhydraten bevat, is het eigenlijk één van de beste keuzes om hun spieren, vacht en zelfs de klauwen te behouden, omdat het magere eiwitten bevat.

Vitamine B12 is voor katten moeilijk te vinden in de natuur, maar krabvlees heeft er veel van en dit is cruciaal voor het behoud van de immuniteit en de gezondheid van de hersenen en de spijsvertering van een kat.

Wanneer een tekort aan vitamine B12 ontstaat, is de kat lusteloos door problemen met het perifere zenuwstelsel, krijgt hij diarree of moet hij overgeven en zal het aantal rode of witte bloedcellen afnemen.

Een gezonde hoeveelheid van deze vitamine zorgt er daarentegen voor dat de hersenen van een kat beter werken en dat ze over het algemeen meer energie hebben.

Lees ook: katten en pizza

Mogelijke problemen

Katten zijn gevoelig voor bepaalde soorten zeevruchten en krabben behoren tot de meest voorkomende allergieën bij een kat.

Dus als je ziet dat je kat negatief reageert, moet je zeker stoppen met het geven van krabvlees.

Tot de typische symptomen behoren niezen, jeuk en huiduitslag, dus als je deze ziet, neem dan contact op met je dierenarts voordat je je kat meer zeevruchten geeft.

De meeste zeevruchten bevatten veel zout en dit kan problematisch zijn voor je kat, aangezien zoutvergiftiging buitengewoon ernstig is.

Ongezouten en vers krabvlees is de enige goede keuze voor een kat, dus houd de echt zoute stukjes uit de buurt van je huisdier.

Kort antwoord:

Krab is erg goed voor katten in vergelijking met ander vlees en het kan hun gezondheid verbeteren, maar het moet met mate gevoerd worden.