katten en rundvlees

Mogen katten rundvlees eten? Is rundvlees goed voor katten?

Rundvlees is heel belangrijk voor ons dieet en we hebben zoveel gerechten met deze soort vlees, van eenvoudige hamburgers tot zeer uitgebreide recepten die een speciale gelegenheid feestelijker maken.

Het grootste deel van de maaltijd van een kat zou altijd vlees moeten zijn, maar er zijn zoveel verschillende keuzes en je misschien vraag jij jezelf af welke nou de beste is?

Er zijn ook enkele soorten vlees die problemen kunnen opleveren voor jouw dierbare kat, dus is rundvlees daar één van?

Laten we samen het antwoord zoeken op de vraag; kunnen katten rundvlees eten?

Voedingswaarde

Rijk aan eiwitten en ook een goede bron van mineralen en vitamines, dit is één van de beste keuzes voor ons mensen, en aangezien we gebraden vlees, steaks of ribbetjes mogen hebben, kunnen we het elke keer proberen om rundvlees op een andere manier klaar te maken.

Voor katten is het naast de eiwitten ook een bron van ijzer, mangaan, zink, selenium en vitamine A, C en B.

Een ander heel belangrijk element dat voor katten noodzakelijk is, is taurine en rundvlees is een ideale bron.

Beste vorm

Rundergehakt is het gemakkelijkst om aan jouw kat te voeren en het is ook een goedkopere optie, dus dat is de beste keuze, maar de lever levert alle voedingsstoffen die ze nodig hebben, dus houd daar ook rekening mee.

Katten kunnen vlees gemakkelijk en zonder problemen verteren, omdat hun maag-darmkanaal hier gedurende een lange periode aan aangepast is.

Rauw vlees vormt een aantal bedreigingen als het niet op de juiste manier wordt bewaard, maar er zijn veel voorstanders die deze vorm als de beste beschouwen, omdat het de meeste voedingsstoffen bevat.

In de natuur eten katten rauw vlees, geen gekookt vlees, maar het moet wel echt vers zijn.

Voor een veiligere aanpak is het beter om het vlees te bereiden en een temperatuur van ten minste 62 graden Celsius voor het vlees of 73 graden Celsius voor gehakt aan te houden, dat zou voldoende moeten zijn.

Kruid het vlees niet, want te veel zout zal schade toebrengen aan een kat en let ook op andere ingrediënten zoals knoflook of uien, omdat deze giftig zijn voor jouw kat.

Lees ook: katten en asperges

Hoeveelheden

Wanneer jij jouw kat organen voert, zorg er dan voor dat je met kleine hoeveelheden vlees begint, en dat je het niet te vaak geeft. Gebruik het meer als traktatie.

Zelfs als we alle voordelen van dit vlees voor katten hebben opgesomd, is matiging nog steeds belangrijk.

Te veel rundvlees kan leiden tot problemen met de spijsvertering en de hoeveelheden vitamine A uit dit vlees kunnen giftig worden als ze de normale limiet overschrijden.

Om in procenten te praten, als je ervoor zorgt dat ongeveer vijf procent van het totale dieet van jouw kat uit runderlever bestaat, doe je het goed.

Let er ook op dat sommige katten een hekel hebben aan dit vlees of er zelfs allergieën voor hebben die kunnen leiden tot overgeven of diarree, dus als jij deze symptomen ziet, probeer dan andere alternatieven te vinden.

Kort antwoord:

Ja, rundvlees is echt goed voor katten, maar je moet van dit niet het enige voedsel maken dat ze eten.