beste kattenkam

Top 9 kattenkammen voor jouw kat van 2023

Wist je dat katten veel tijd besteden aan het verzorgen van hun vacht? Ze gebruiken hun tong om hun vacht schoon te maken, maar soms hebben ze hulp nodig van ons. Een goede kattenkam is daarom een must-have voor elke kattenbezitter.

In dit artikel geven we tips voor het kiezen van de juiste kattenkam en geven we advies voor het gebruik ervan. We helpen je zoeken naar de beste kattenkam van 2023, zodat jij en je kat tevreden zijn met de aanschaf.

Beste kattenkam 2023

We laten geen detail onbenut bij onze zoektocht naar de beste producten voor jouw kat. Of het nu gaat om prijs, kwaliteit, voor- en nadelen, reviews van andere kattenliefhebbers of populariteit, we nemen alles mee in overweging. Hierdoor kunnen we jou de allerbeste kattenkammen laten zien. Ben je benieuwd naar de nummer één van 2023?

Klik op de link bij elk product voor meer informatie en om te ontdekken of deze kam perfect is voor jouw kat.

Onze top 3 beste kattenkam 2023

Als je na het bekijken van bovenstaande producten nog steeds op zoek bent naar de perfecte kattenkam, dan hebben wij goed nieuws voor je. Wij hebben een selectie gemaakt van onze top 3 kattenkammen. Deze kammen zijn geselecteerd op basis van positieve reviews en ervaringen van andere klanten. Dit betekent dat deze kammen zich al eerder bewezen hebben en dat je verzekerd bent van een kwalitatief hoogwaardig product. Door te kiezen uit onze top 3, kun je er zeker van zijn dat je de beste keuze maakt voor jouw kat en jezelf. Bekijk onze selectie voor de ultieme kattenkam!

1. TwinQ vachtverzorgingsset

Heeft jouw kat last van vervelende klitten? Geen probleem! Met deze professionele vachtverzorgingsset van TwinQ is dit verleden tijd. Deze set bestaat uit een kattenkam met afgeronde messen, waarmee je eenvoudig de ondervacht van jouw kat kunt verwijderen.

Dankzij de afgeronde messen kun je de ondervacht in een paar minuten verwijderen zonder dat jouw harige vriend hier last van heeft. Bovendien zul je verbaasd zijn hoeveel ondervacht je uit de vacht van jouw kat kunt verwijderen. Dit zorgt voor een gezonde en glanzende vacht voor jouw kat.

Dus, als je op zoek bent naar een efficiënte en veilige manier om de vacht van je kat te verzorgen, dan is deze vachtverzorgingsset van TwinQ de perfecte keuze!

2. Mister Mill Professionele Set

Met de Mister Mill ondervacht kam en slicker borstel kan je eenvoudig vervelende klitten en knopen in de vacht van je kat verwijderen. Hierdoor zal de vacht van je huisdier weer stralen en glanzen. Dit is niet alleen goed voor het uiterlijk van je kat, maar ook voor de gezondheid van de vacht en de huid. Bovendien zal je geen losse haren meer door het huis vinden.

Deze professionele vachtverzorgingsset is de perfecte oplossing voor een belangrijke verzorgingsklus en geeft je huisdier de zorg die het verdient. Dankzij de afgeronde messen van de kam zorg je ervoor dat de ondervacht snel en efficiënt verwijderd wordt zonder dat je huisdier hier last van heeft.

3. Furminator Kat Langharig

De FURminator is een uniek kamtechnisch gereedschap dat speciaal is ontworpen om de ondervacht van huisdieren vrij te maken van losse haren. Terwijl de meeste kammen en borstels alleen de bovenvacht aanpakken, is de FURminator speciaal ontworpen om juist de diepere ondervacht te bereiken. De kam werkt pijnloos, zonder mesjes en zonder dat huid en vacht worden beschadigd.

In feite helpt het gebruik van de FURminator om de natuurlijke vetlaag van de vacht van jouw huisdier te stimuleren, wat leidt tot een gezonde en glanzende vacht. Dit maakt de FURminator de perfecte oplossing voor het verwijderen van losse haren en het verbeteren van de algehele vachtverzorging van je huisdier.

Waar moet ik op letten als ik een kattenkam wil kopen?

Als je een kattenkam wilt kopen, zijn er een aantal factoren waar je op moet letten:

 1. Type kam: Er zijn verschillende soorten kammen, zoals kammen met brede tanden, fijne tanden en dubbele tanden. Kies de juiste kam voor de vacht van uw kat, afhankelijk van de grootte en de dichtheid van de vacht.
 2. Materiaal: Kattenkammen zijn gemaakt van verschillende materialen, zoals plastic, roestvrij staal en hout. Kies een kam die gemakkelijk is om vast te houden en die geen haren achterlaat op het oppervlak.
 3. Afgeronde messen: Zorg dat de messen van de kam afgerond zijn, zodat jouw kat geen pijn heeft tijdens het borstelen.
 4. Zachte tanden: Een kam met zachte tanden is beter voor de huid van jouw kat.
 5. Handigheid: Kies een kam die gemakkelijk te gebruiken is en die jouw kat niet afschrikt.
 6. Kwaliteit: Kies een kam van goede kwaliteit, zodat hij lang meegaat en jouw kat goed kan verzorgen.
 7. Gebruik: Houd in gedachten waarvoor je de kam gaat gebruiken, of het nu voor het verwijderen van knopen of het verzorgen van de vacht is.

Wat zijn de voordelen van een kattenkam?

Er zijn verschillende voordelen van een kattenkam, waaronder:

 1. Vermindering van haarbalvorming: Door regelmatig te borstelen met een kattenkam, kunnen losse haren worden verwijderd voordat ze in de maag van je kat terechtkomen en haarbalvorming veroorzaken.
 2. Vermindering van verharen: Een kattenkam helpt bij het verminderen van verharen, door losse haren te verwijderen voordat ze op je meubels, kleding of tapijt terechtkomen.
 3. Stimulering van de bloedcirculatie: Borstelen met een kattenkam kan de bloedcirculatie stimuleren, wat kan bijdragen aan een gezonde huid en vacht.
 4. Bonding tussen eigenaar en dier: Door regelmatig te borstelen met een kattenkam, kan er een band worden gevormd tussen eigenaar en dier, waardoor de kat zich meer op zijn gemak voelt.
 5. Identificatie van gezondheidsproblemen: Tijdens het borstelen met een kattenkam, kun je eventuele gezondheidsproblemen opmerken, zoals schilfers, roos, knobbeltjes of andere veranderingen in de huid of vacht.

Wat zijn de nadelen van een kattenkam?

Er zijn een aantal nadelen van een kattenkam die je in overweging moet nemen voordat je een kat een kam koopt:

 1. Sommige katten zijn niet gewend aan het kammen en kunnen dit als onaangenaam ervaren. Hierdoor kunnen ze weigeren om gekamd te worden en zich verzetten tegen de kam.
 2. Een kattenkam kan de huid van een kat irriteren, vooral als de kam niet goed wordt onderhouden of als de kat een gevoelige huid heeft.
 3. Een kattenkam kan ook haren achterlaten op kleding en meubels, vooral als de kat een lange vacht heeft.
 4. Sommige kattenkammen zijn duurder dan andere en het is belangrijk om te overwegen of de prijs in verhouding staat tot de kwaliteit van het product.
 5. Als je niet regelmatig kamt, kan een kat snel vervilten, waardoor ze ongemakkelijk wordt en het kammen moeilijker wordt.

Wat is een kattenkam?

Een kattenkam is een belangrijk hulpmiddel om de vacht van een kat in goede conditie te houden. Het helpt om klitten, knopen, of andere verontreiniging uit de vacht van een kat te verwijderen, zodat de vacht er gezond en glanzend uitziet. Door de vacht regelmatig te kammen, wordt ook de huid gezond gehouden en wordt de bloedcirculatie gestimuleerd. Hierdoor kan het bijdragen aan een gezonde huid en een gezonde vacht.

Er zijn verschillende soorten kattenkammen beschikbaar, zoals een kam met fijne tanden, een kam met brede tanden, een grove kam en een speciale kam voor langharige katten. Elk type kam is speciaal ontworpen om aan te passen aan het haartype van de kat. Zo wordt een kam met fijne tanden gebruikt voor katten met een fijne vacht, terwijl een kam met brede tanden geschikt is voor katten met een dikkere vacht.

Een kattenkam is een eenvoudig en effectief hulpmiddel voor de verzorging van de vacht van je kat. Door regelmatig te kammen, kun je ervoor zorgen dat je kat er gezond en verzorgd uitziet en dat de vacht in goede conditie blijft.

Waarom moet ik mijn kat kammen?

Er zijn verschillende redenen waarom je je kat zou willen kammen. Hier zijn een paar van de belangrijkste redenen:

 1. Verwijderen van knopen en klitten: Kammen helpt bij het verwijderen van knopen en klitten uit de vacht van je kat, waardoor deze gladder en gezonder wordt.
 2. Vermindering van haarballen: Kammen kan helpen bij het verminderen van haarballen door het verwijderen van losse haren uit de vacht van je kat, voordat deze kunnen worden ingeslikt.
 3. Verbetering van de bloedcirculatie: Kammen kan helpen bij het stimuleren van de bloedcirculatie in de huid van je kat, wat kan leiden tot een gezondere huid en vacht.
 4. Bonding: Kammen kan ook een geweldige manier zijn om tijd met je kat door te brengen en een band met hem of haar te creëren.
 5. Voor een hygiënische reden: Een regelmatige kambeurt kan helpen bij het verwijderen van vuil en andere verontreinigingen uit de vacht van je kat, wat helpt bij het schoonhouden van je kat.

Hoe maak ik een kattenkam schoon?

Er zijn een aantal manieren om een kattenkam schoon te maken:

 1. Maak de kam eerst los van haren en verontreiniging door deze met je handen of met een kam door de tanden te halen.
 2. Spoel de kam onder de kraan af met lauw water. Gebruik eventueel een milde shampoo om hardnekkige vlekken of geuren te verwijderen.
 3. Schud de kam uit en laat hem drogen.
 4. Om de kam extra schoon te maken, kan je het onderdompelen in een oplossing van water en azijn. Laat het een paar minuten in de oplossing zitten en spoel de kam dan grondig af met water.
 5. Als de kam erg vies is, kan je het ook in een sopje van warm water met afwasmiddel leggen. Spoel de kam grondig af met water en laat het drogen.

Houd er rekening mee dat sommige kammen niet geschikt zijn voor het reinigen in water, zoals kammen met houten handvatten. Lees in dat geval de gebruiksaanwijzing voor de juiste reiniging.

Hoe laat ik mijn kat wennen aan het kammen?

Er zijn een aantal manieren om je kat te laten wennen aan het kammen:

 1. Begin met korte sessies: Begin met korte sessies van een paar minuten en verleng deze geleidelijk naarmate je kat zich meer op zijn gemak voelt met het proces.
 2. Maak het leuk: Probeer de tijd die je met je kat doorbrengt tijdens het kammen leuk te maken door bijvoorbeeld te spelen of te knuffelen tijdens of na afloop van de sessie.
 3. Beloon je kat: Beloon je kat met wat lekkers of een aai over zijn bol als hij zich rustig houdt tijdens het kammen.
 4. Gebruik een kam met brede tanden: Gebruik een kam met brede tanden als je kat nog niet gewend is aan het kammen, omdat deze minder prikken dan een kam met fijne tanden.
 5. Laat je kat zijn eigen tempo bepalen: Laat je kat zijn eigen tempo bepalen, dus stop als hij zich ongemakkelijk voelt en ga door als hij zich weer rustig voelt.
 6. Gebruik een rustgevende geur: Gebruik een rustgevende geur zoals lavendel of catnip tijdens het kammen om je kat te kalmeren.

Houd er rekening mee dat sommige katten gewoonweg niet van kammen houden, en dat dit proces tijd kan kosten. Wees geduldig en laat de kat wennen aan het proces.

Hoe kan ik haaruitval bij mijn kat tegengaan?

Het regelmatig kammen van je kat is een belangrijk onderdeel van de verzorging van de vacht en de huid van je kat. Door regelmatig te kammen, kan je knopen, klitten en vilten in de vacht van je kat tegengaan. Dit helpt om de vacht van je kat gezond en glanzend te houden.

Daarnaast kan een gezonde voeding ook bijdragen aan de gezondheid van de huid en de vacht van je kat. Voer daarom een gezonde kattenbrok zoals biologisch kattenvoer en natvoer aan je kat. Dit kan helpen om de gezondheid van de huid en de vacht van je kat te verbeteren.

Als je merkt dat je kat veel haar verliest, is het belangrijk om dit te bespreken met de dierenarts. Dit kan een indicatie zijn van een onderliggend probleem, zoals huidirritatie of een voedingsgebrek, die aangepakt moet worden.

In het algemeen is het belangrijk om regelmatig te kammen, een gezonde voeding te geven en eventuele problemen met de huid of de vacht met de dierenarts te bespreken. Hopelijk kun je met deze tips iets doen om de gezondheid van de vacht en de huid van je kat te verbeteren.

Helpt het om mijn kat te wassen tegen verharing?

Een kat wassen kan een effectieve manier zijn om het verharen van de kat te verminderen. Het is echter belangrijk om het op de juiste manier te doen.

Voordat je begint met wassen, is het belangrijk om een juiste katten shampoo te kiezen die speciaal is ontworpen voor katten. Dit is belangrijk omdat menselijke shampoos vaak te agressief zijn voor de huid van katten en kan leiden tot irritatie of uitslag.

Voordat je begint met wassen, is het ook belangrijk om de kat grondig te kammen om losse haren te verwijderen. Hierdoor voorkom je dat er knopen of klitten ontstaan tijdens het wassen. Het is belangrijk om de wasbeurt te richten op de plekken waar de meeste haren uitvallen.

Sommige katten vinden het wassen echter niet fijn, dus wees voorzichtig en was alleen als het echt nodig is. Het is ook belangrijk om de kat af te drogen met een handdoek of een föhn op lage stand, zodat de kat niet te veel verkouden wordt.

Conclusie beste kattenkam

Een kattenkam is een belangrijk hulpmiddel voor het verzorgen van de vacht van een kat. Het helpt om knopen, klitten en andere verontreiniging uit de vacht te verwijderen. Er zijn verschillende maten en soorten kattenkammen beschikbaar, afhankelijk van de grootte en het haartype van de kat. Het regelmatig kammen van een kat kan ook helpen om haarverlies te verminderen. Bij het kiezen van een kattenkam, is het belangrijk om rekening te houden met de specifieke behoeften van jouw kat. Zo hopen we dat we jou hebben geholpen met het maken van de juiste keuze voor jouw kat.