5 beste kattenluiken met chip 2023

Een kattenluik met microchip is de ideale oplossing voor katteneigenaren. Het is altijd een dingetje als er ongewenste gasten je huis binnenkomen. Met een chip gestuurd luik kan alleen jouw kat naar binnen en blijven andere dieren buiten. Bovendien houdt het luikje andere katten buiten die ’s nachts op zoek zijn naar een onbewaakte kattenbak.

Traditionele kattenluiken zijn natuurlijk nog steeds geweldig, maar ze zijn niet zo veilig als hun tegenhangers met een microchip. Wanneer je een traditioneel luik ontgrendelt, kunnen alle katten in de buurt naar binnen glippen. Je kunt dit probleem met een vergrendelingsfunctie oplossen, maar dan moet je het luik nog steeds continu ontgrendelen om je kat in en uit te laten. Dit is niet het geval bij een kattenluik met chip. 

Het zoeken naar een geschikt kattenluik kan een hele uitdaging zijn, maar maak je geen zorgen, wij hebben het werk al voor je gedaan. Dus waarom zou je wachten? Blijf lezen en ontdek welk kattenluik perfect is voor jou en je kat!

Waarom zou je een kattenluik plaatsen?

In de wereld van huisdieren is er één dier dat bekendstaat om zijn onafhankelijkheid en nieuwsgierige aard: de kat. Katten hebben altijd al een speciale plaats ingenomen in de harten van mensen. Ze worden gewaardeerd om hun speelsheid, elegantie en mysterie. Een van de essentiële aspecten van het houden van een kat als huisdier is het bieden van de vrijheid om in en uit het huis te gaan. Dit is waar kattenluiken een belangrijke rol spelen.

Een kattenluik is een kleine opening in een deur, raam of muur waardoor een kat naar binnen en buiten kan gaan zonder tussenkomst van de eigenaar. Het idee achter een kattenluik is om katten de vrijheid te geven om te komen en gaan wanneer ze dat willen, terwijl ze tegelijkertijd de eigenaar ontlasten van de taak om de deur voor hen te openen.

Kattenluiken bieden veel voordelen voor zowel de kat als de eigenaar. Voor katten betekent het hebben van een kattenluik dat ze naar buiten kunnen gaan om hun territorium te verkennen, te jagen, te spelen en hun natuurlijke instincten te bevredigen. Ze kunnen ook op elk gewenst moment naar binnen gaan om te rusten, te eten of beschutting te zoeken. Dit vergroot hun gevoel van onafhankelijkheid en welzijn.

Voor de eigenaar betekent een kattenluik minder gedoe en verantwoordelijkheid. Het stelt hen in staat om hun dagelijkse activiteiten voort te zetten zonder constant de deur te hoeven openen voor hun kat. Het kan ook handig zijn voor mensen die buitenshuis werken, zodat de kat niet de hele dag opgesloten zit.

Sureflap Dierenluik Microchip S – Kattenluik

Dit kattenluik is ontworpen voor katten van klein tot normaal formaat en kan moeiteloos worden geïnstalleerd in deuren, glaspanelen en muren. Met de beschikbare tunnel verlengstukken kan het kattenluik worden aangepast aan muren van elke dikte. Als je het kattenluik in glas wilt monteren, raden we aan om een professionele glaszetter te raadplegen en de apart verkrijgbare Adapter S te gebruiken. Het bevestigen van het kattenluik in een deur is eenvoudig dankzij het tweedelige montageproces.

De klep van het kattenluik biedt vier modi: alleen naar binnen, alleen naar buiten, volledig open zodat de kat naar buiten en naar binnen kan, of volledig gesloten. Om de tocht te verminderen, is de klep voorzien van een tochtstrip.

PetSafe Microchip – Wit – Kattenluik

Katten staan bekend om hun onafhankelijk karakter en ze verkiezen vaak zelf te beslissen wanneer ze naar binnen of naar buiten gaan. Met een kattenluik hoef je niet langer zelf de deur te openen en kan je harige metgezel zelf het huis in en uit. Het Dierenluik Microchip van Petsafe is een praktische keuze voor een handig kattenluik.

Sureflap Microchip Kattenluik Connect Bundel 

Dit luik is uniek vanwege het microchipsysteem. Het Kattenluik Connect biedt exclusieve toegang voor jouw kat. Het werkt door de unieke microchip-ID van je kat te lezen, waardoor andere katten en dieren buiten worden gehouden. Er is geen halsband of accessoire nodig. Zodra de kat in de buurt van het luik komt, wordt toegang verleend. Het kattenluik blijft gesloten voor alle dieren die niet in het systeem zijn geprogrammeerd. Met dit luik kunnen tot 32 verschillende katten worden geprogrammeerd. Het systeem is compatibel met alle gangbare typen microchips.

In tegenstelling tot de normale Microchip luiken, heeft deze variant een mobiele app waarmee je altijd weet of je kat binnen of buiten is.

Ferplast Swing Microchip – Wit – Kattenluik 

Het Kattenluik Swing Microchip is voorzien van een speciale antenne die de microchip van je kat detecteert en uitleest, zodat het luikje geopend kan worden wanneer je huisdier in de buurt is. Met behulp van geavanceerde technologie voorkomt dit apparaat de toegang van onbekende katten. De Swing Microchip kan tot wel 32 standaard microchips ISO 11784 opslaan in het systeem en is speciaal ontworpen en getest voor wereldwijd gebruik. Het vastleggen van de microchipcode is eenvoudig: benader je kat en druk op de juiste geheugentoets om de code op te slaan.

Cat Mate Kattendeur Microchip 360

Dit kattenluik opent alleen voor jouw eigen kat dankzij microchipherkenning. Het is compatibel met 9, 10 en 15-cijferige microchips en biedt de mogelijkheid om maar liefst 30 katten te registreren.

Het programmeren is eenvoudig met slechts één druk op de knop. Het kattenluik werkt op 4 AA-batterijen, waarmee het ongeveer 12 maanden operationeel zal zijn.

Een kattenluik met chip, wat is het?

Krijg een beter begrip van kattenluiken met chip door simpelweg naar de bovenstaande producten te kijken. Als je nog niet helemaal op de hoogte bent, zullen we het graag nogmaals uitleggen, zodat jij het beste kattenluik met chip kunt vinden.

Het kiezen van een kattenluik met chip voor je kat of kitten kan echter behoorlijk uitdagend zijn, gezien de overvloed aan merken, types en modellen waaruit je kunt kiezen. Het is daarom van essentieel belang om grondig onderzoek te doen naar het juiste product. Met dit artikel willen we je helpen om de juiste keuze te maken.

Naast de standaard kattenluikjes bestaan er ook kattenluiken met chip. Deze werken alleen als jouw kat een chip heeft, geplaatst door de dierenarts. Deze chip bevat jouw gegevens als eigenaar, evenals een microchip-ID dat gekoppeld is aan jouw kat. Dit is van cruciaal belang, omdat het samenwerkt met de chiplezer in het kattenluik. Bovendien kunnen kleine honden ook door een kattenluik passen! Je kunt de chip op het luik instellen, net zoals je de chip van je kat instelt.

Een kattenluik met chip opent alleen wanneer er een kat in de buurt is waarvan de chip is geregistreerd in het kattenluik. Dit is handig, want alleen jouw kat kan naar binnen en buiten, en je krijgt geen ongewenste katten in huis.

De meeste kattenluiken met chip zijn winddicht en voorkomen tocht wanneer ze gesloten zijn. Mocht er toch tocht zijn, dan kun je een tochtstrip aan het luik bevestigen. Soms wordt er ook gesproken over de tunneldiepte, dit is de afstand van binnen naar buiten door het kattenluik. De tunneldiepte is altijd afhankelijk van de dikte van de deur waarop het luik wordt gemonteerd. Als je een dikkere deur hebt, kun je vaak een extra kattenluiktunnel bestellen.

Waarom zou je een kattenluik met chip kopen?

Een kattenluik met chip is een innovatieve en handige oplossing voor katteneigenaren die hun harige vrienden meer vrijheid willen geven zonder de zorgen van ongewenste gasten in huis. Met geavanceerde technologieën en slimme functies biedt een kattenluik met chip talloze voordelen. In dit artikel bespreken we waarom het kopen van een kattenluik met chip een slimme keuze is voor zowel jou als je geliefde kat

Beveiliging en gemoedsrust

Met een kattenluik met chip hoef je je geen zorgen te maken over vreemde katten die je huis binnendringen. Alleen katten met een geregistreerde chip kunnen het luik openen, waardoor ongewenste bezoekers buiten worden gehouden. Dit biedt een veilige omgeving voor je kat en geeft jou gemoedsrust, wetende dat je huis beschermd is.

Exclusieve toegang voor je kat

Een kattenluik met chip zorgt ervoor dat alleen jouw kat toegang heeft tot het huis. Je kunt de chip van je kat programmeren, zodat het luikje alleen opent wanneer je eigen kat in de buurt is. Hierdoor kan je kat op elk gewenst moment naar binnen of buiten gaan, zonder dat andere dieren de mogelijkheid hebben om naar binnen te glippen.

Gemak en flexibiliteit

Met een kattenluik met chip hoef je niet langer de deur voor je kat te openen en te sluiten. Je hoeft niet constant beschikbaar te zijn om je kat binnen te laten of buiten te laten. Het luikje biedt je kat de vrijheid om te gaan en staan waar hij wil, terwijl jij geniet van meer flexibiliteit in je dagelijkse routine.

Winddicht en energiebesparend

Veel kattenluiken met chip zijn ontworpen om winddicht te zijn, waardoor tocht in huis wordt voorkomen. Dit helpt de energie-efficiëntie van je huis te verbeteren, omdat er geen warmte verloren gaat door het openen van deuren telkens wanneer je kat naar binnen of buiten gaat. Dit resulteert in lagere stookkosten en een aangenamere leefomgeving.

Geschikt voor meerdere katten

Als je meerdere katten hebt, is een kattenluik met chip een ideale oplossing. Je kunt de chips van al je katten programmeren, zodat elk van hen individuele toegang heeft. Dit voorkomt concurrentie tussen katten en elimineert de noodzaak van constante monitoring.

Conclusie: Een kattenluik met chip biedt zowel jou als je kat talloze voordelen. Van verbeterde beveiliging en exclusieve toegang tot gemak en energiebesparing, dit innovatieve product maakt het leven van jou en je kat aangenamer. Dus, als je op zoek bent naar een manier om je kat meer vrijheid te geven zonder compromissen, overweeg dan zeker de aanschaf van een kattenluik met chip. Het is een investering die het waard is voor de veiligheid, het gemak en het welzijn van je geliefde kat.