drinkfontein kat

Drinkfontein kat: 22x de beste voor jouw kat

Een drinkfontein voor katten is een super coole manier om ervoor te zorgen dat je kat altijd toegang heeft tot vers, stromend water. Het is een soort van een waterattractie voor katten!

We gaan je meenemen in de beste drinkfontein van 2023, zodat jij de perfecte keuze kunt maken voor jouw kat. We geven je ook tips waar je op moet letten bij de aankoop, zodat je kat het ultieme waterpark ervaring krijgt.

En waarom zou je een drinkfontein aanschaffen? Nou, behalve dat het een leuke toevoeging is voor je huis, is het ook super belangrijk voor de gezondheid van je kat. Het kan helpen bij het voorkomen van gezondheidsproblemen en zorgt ervoor dat je kat voldoende water drinkt.

Dus, als je een echte kattenliefhebber bent, dan is een drinkfontein een must-have voor jouw huis!

Overzicht beste drinkfontein kat

Laten we het hebben over drinkfonteinen voor katten! Wij weten dat jij op zoek bent naar het beste van het beste voor je harige vriend, dus hebben we onze neus in de boeken gestoken en het onderzoek gedaan. We hebben gekeken naar prijs, kwaliteit, voordelen, nadelen en natuurlijk wat andere kattenliefhebbers ervan vinden. Met deze informatie in onze achterzak, voelen we ons zeker dat we jou de allerbeste drinkfonteinen kunnen laten zien.

Maar voordat we daarheen gaan, laten we eerst kijken naar de verschillende soorten fonteinen die er zijn. Er zijn namelijk drinkfonteinen gemaakt van allerlei verschillende materialen en met allerlei verschillende inhouden. Wij hebben de beste drinkfonteinen voor katten voor je op een rijtje gezet. Dus, laten we eens kijken naar de beste drinkfontein voor katten van 2023!

Onze top 3 beste drinkfontein kat

“Kijk kattenkameraad, we hebben hier de crème de la crème van drinkfonteinen voor jouw kat! We hebben ze uitgekozen op basis van prijs, kwaliteit, beoordelingen en hoe vaak ze gebruikt worden. Dus of je nu op zoek bent naar een budgetvriendelijke optie of de Rolls Royce onder de drinkfonteinen, wij hebben het voor je!

En om het nog makkelijker te maken, hebben we hieronder onze top 3 favorieten voor jou op een rijtje gezet, gebaseerd op ervaringen en recensies van andere katteneigenaren. Kies er eentje uit en laat jouw kat genieten van heerlijk vers en gefilterd water!”

1. Pettadore Hydrate Ultra Drinkfontein

Deze slimme drinkfontein van Pettadore is een uniek product dat zich onderscheidt van andere drinkfonteinen dankzij zijn innovatieve technologieën. Met behulp van een bijbehorende app kun je altijd in de gaten houden of het waterpeil laag is of of een filter vervangen moet worden.

Maar dat is nog niet alles, deze drinkfontein is ook voorzien van een speciale UV-bacteriedoder. Deze functie doodt 99,7% van alle bacteriën die in het water aanwezig zijn, zodat je er zeker van kunt zijn dat jouw kat alleen het beste van het beste krijgt.

Bovendien is de drinkfontein fluisterstil, dus je hoeft je geen zorgen te maken over geluidsoverlast in je huis.

2. Cat-It Senses 2.0 Flower Drinkfontein

Deze handige drinkfontein van Cat-It is niet alleen makkelijk in gebruik, maar ook nog eens een echte blikvanger! Je kunt zelf kiezen hoe het water wordt aangeboden, of het nu een normale stroom, borrelend of in verschillende stroompjes is. De drinkfontein is ook voorzien van een onthardingsfilter, waardoor je weinig last zal hebben van kalkaanslag. Hierdoor blijft de fontein langer mooi, schoon en hygiënisch.

Met een capaciteit van 3 liter, is de Cat-It Senses perfect voor huishoudens met meerdere katten. En als kers op de taart, heeft Cat-It ook nog eens een geweldige service. Dit alles voor een betaalbare prijs, dus het is een duurzame keuze voor jouw kat’s waterbehoefte.

3. LifeGoods Drinkfontein

De drinkfontein van LifeGoods is een veelzijdige oplossing voor zowel katten als honden van verschillende maten. Met een waterreservoir van 2 liter biedt de drinkfontein voldoende water voor jouw huisdieren, terwijl het koolstoffiltersysteem en de pomp ervoor zorgen dat het water zuiver en zuurstofrijk blijft.

De drinkfontein is ook bijna geruisloos en heeft een laag energieverbruik, waardoor het een energie-efficiënte keuze is. Bovendien is de drinkfontein eenvoudig te installeren en te onderhouden. Zo kan jouw kat altijd genieten van fris en gezond water.

Waar moet ik op letten als ik een drinkfontein voor mijn kat wil kopen?

beste drinkfontein kat

Er zijn een aantal dingen waar je op moet letten als je een drinkfontein voor je kat wilt kopen:

 1. Filtratie: Zorg ervoor dat de drinkfontein een goede filtratiesysteem heeft om ziektekiemen en bacteriën te verwijderen.
 2. Capaciteit: Overweeg hoeveel water de drinkfontein kan bevatten en of dit voldoende is voor je kat.
 3. Reiniging: Kijk of de drinkfontein gemakkelijk schoon te maken is, dit is belangrijk om de groei van bacteriën te voorkomen.
 4. Stroomvoorziening: Er zijn drinkfonteinen die werken op batterijen of op netstroom. Kies de optie die het beste bij jou past.
 5. Geluid: Sommige drinkfonteinen maken meer geluid dan andere, dus let erop of het geluid dat de fontein maakt acceptabel is voor jou en je kat.
 6. Design: Er zijn verschillende soorten drinkfonteinen in verschillende designs. Kies er eentje die bij de inrichting van je huis past.

Wat zijn de voordelen van een drinkfontein voor mijn kat?

Er zijn een aantal voordelen van een drinkfontein voor je kat:

 1. Vers water: Een drinkfontein biedt continu vers water aan je kat, wat beter is voor hun gezondheid dan stilstaand water dat snel vervuild kan raken.
 2. Stimulatie: Veel katten vinden het leuk om uit een drinkfontein te drinken, omdat het bewegend water hen prikkelt om te drinken. Dit kan helpen om katten met een gebrek aan dorstgevoel te stimuleren om voldoende water te drinken.
 3. Reiniging: Een drinkfontein heeft vaak een filtratiesysteem dat helpt om ziektekiemen en bacteriën te verwijderen, wat helpt om de groei van bacteriën in het water te voorkomen.
 4. Bespaart tijd: Als je een drinkfontein voor je kat hebt, hoef je niet vaak het water te verversen, dit bespaart tijd.
 5. Behoudt de hygiëne: Een drinkfontein helpt om de hygiëne van het water te behouden en dit is van groot belang voor de gezondheid van de kat.
 6. Voor sommige katten kan een drinkfontein ook aangenaam zijn omdat het geluid van stromend water hen kan helpen ontspannen.

Wat zijn de nadelen van een drinkfontein?

Er zijn een aantal nadelen van een drinkfontein voor je kat:

 1. Onderhoud: Een drinkfontein vereist regelmatig onderhoud, zoals het vervangen van filters en het schoonmaken van het apparaat, om ervoor te zorgen dat het water veilig is voor je kat om te drinken.
 2. Stroomverbruik: Sommige drinkfonteinen werken op netstroom, dus ze verbruiken stroom. Dit kan resulteren in hogere energiekosten.
 3. Geluid: Sommige drinkfonteinen kunnen geluid produceren, dit kan voor sommige katten storend zijn.
 4. Prijs: Drinkfonteinen kunnen duurder zijn dan gewone drinkbakken.
 5. Mogelijke technische problemen: Er kunnen technische problemen optreden met de drinkfontein, zoals storingen in het filtratiesysteem of defecten aan het apparaat.
 6. Sommige katten zijn niet geïnteresseerd in drinken uit een fontein en zullen liever drinken uit een gewone drinkbak of een kom.

Waarom een drinkfontein voor jouw kat kopen?

drinkfontein keramiek

Er zijn tal van goede redenen om een drinkfontein voor jouw kat aan te schaffen. Katten worden van nature aangetrokken tot stromend water, met een drinkfontein ben je in staat om dit na te bootsen. Op deze manier stimuleer je jouw kat om meer water te gaan drinken, dit verbetert de gezondheid van jouw kat. Hieronder vind je nog een paar goede redenen om een drinkfontein voor jouw kat aan te schaffen.

Je stimuleert het natuurlijke instinct

Als jouw kat in het wild zou leven, dan zou jouw kat altijd voor stromend water kiezen in plaats van stilstaand water. Het is net alsof een kat weet dat stilstaand water vies en schadelijk voor hem kan zijn. Door een drinkfontein stimuleer je dit natuurlijke gedrag van jouw kat. 

Je zorgt dat jouw kat voldoende vocht binnenkrijgt

In het voer van tegenwoordig zit lang niet altijd voldoende vocht. Een kat die een klein vogeltje of een muis eet krijgt veel meer vocht binnen dan een kat die alleen maar brokjes eet. Een kat die alleen maar brokjes krijgt, krijgt dus niet voldoende water binnen. Met een waterfontein kun je dus voorkomen dat jouw kat te weinig water binnenkrijgt.

Je voorkomt blaasproblemen

Als jouw kat niet voldoende water drinkt of binnenkrijgt, dan heeft jouw kat meer kans op blaasproblemen. Mocht jouw kat hier last van krijgen, dan is het nog belangrijker voor jouw kat dat hij genoeg water drinkt. Omdat een drinkfontein het natuurlijke gedrag van jouw prikkelt, stimuleer je jouw kat om voldoende water te drinken. Op deze manier voorkom of verhelp je eventuele blaasproblemen bij jouw kat.

Veelgestelde vragen

beste drinkfontein kat

Je hebt nu kunnen lezen wat de beste drinkfonteinen zijn voor je kat, hopelijk heb je al een keuze gemaakt. Maar misschien heb je nog twijfels of je een drinkfontein moet aanschaffen, lees dan de hieronder veelgestelde vragen door.

Wat is een drinkfontein voor katten en hoe werkt het?

Een drinkfontein voor katten is een speciaal ontworpen waterfontein die jouw kat van stromend en vers drinkwater voorziet. Van katten is bekend dat ze geen goed dorstgevoel hebben en niet veel water drinken. Ze houden niet van stilstaand water, als je thuis een waterbak hebt staan maar je kat drinkt er niet uit? Dan kun je beter een drinkfontein kopen.

Je moet water aantrekkelijker maken zodat je kat voelt en weet dat het moet drinken. Een drinkfontein houd het water in beweging om de nieuwsgierigheid van je kat te wekken en het voor je kat aantrekkelijk te maken om het te drinken.

Wat is de beste plek voor een drinkfontein?

De beste plek voor een kattenfontein is waar je kat het uitkomt, en niet waar jou het uitkomt. Plaats de drinkfontein dus niet ergens achteraf in een hoek omdat jij dat mooier vind. Plaats bijvoorbeeld een drinkfontein op de keukentafel of het aanrechtblad. Je kat laat vanzelf weten wat een goede plek is voor de drinkfontein.

Hoeveel kost een drinkfontein voor katten?

Drinkfonteinen zijn geen dure benodigdheden voor jouw kat. Zelfs de meest hoogwaardige drinkfontein kost je nog net geen 90 euro. Er zijn ook goedkopere drinkfonteinen beschikbaar. Maar gemiddeld kost een drinkfontein tussen de 30 en 90 euro. Het is niet nodig om altijd maar het duurste van het duurste te kopen, simpelweg omdat deze op de markt verkrijgbaar is. Geef prioriteit aan de behoeften van jouw kat en kies een model dat hieraan voldoet.

Hoe vaak ververs je het water in een drinkfontein?

Een drinkfontein is een fontein dat het water laat circuleren waardoor het langer vers blijft. Maar wanneer je kat uit de drinkfontein drinkt, zal het vuil uit zijn mond in het water komen en het water kunnen vervuilen. Het water zal dus ververst moeten worden. Je moet het water in de drinkfontein ongeveer elke 2 tot 3 dagen verversen. Als je meerdere katten hebt misschien vaker, bij twijfel ververs je het water elke dag.

Hoe vaak moet je de filters vervangen?

Hoe vaak je de filters moet vervangen van de drinkfontein verschilt per drinkfontein en per kat. Maar als je de drinkfontein goed onderhoud dan moet je de filters van de drinkfontein gemiddeld 1 keer per 4 weken vervangen. Zo ben je er zeker van dat je jouw kat het beste van het beste geeft.

Zijn drinkfonteinen veilig voor katten?

Alle katten drinken graag stromend water en alle kattenouders zouden eigenlijk een drinkfontein moeten aanschaffen. Ze zijn volkomen veilig. In al onze ervaring zijn we nog nooit een kat tegengekomen die problemen had met een drinkfontein. Het enige waar je voor moet zorgen is dat je de drinkfontein zeer regelmatig schoonmaakt.

Hoeveel drinkfonteinen kan ik het beste kopen?

Het aantal drinkfonteinen dat je het beste kunt kopen, hangt af van de grootte van je huis en het aantal katten dat je hebt. Als je een kleine woning hebt en slechts één of twee katten hebt, dan is één drinkfontein waarschijnlijk voldoende. Als je echter een grotere woning hebt of meerdere katten hebt, dan is het raadzaam om meerdere drinkfonteinen te kopen zodat elke kat toegang heeft tot vers water op verschillende plaatsen in de woning.

Het is ook aan te raden om meerdere drinkfonteinen te hebben, als je kat een groot drinker is, zodat je zeker weet dat je kat altijd toegang heeft tot voldoende water.

In het algemeen, het is beter om één extra drinkfontein te hebben dan te weinig, zodat je kat altijd toegang heeft tot vers water en je kunt er zeker van zijn dat de hygiëne van het water gewaarborgd is.

Hoe maak ik een drinkfontein schoon?

Er zijn een aantal stappen die je kunt volgen om een drinkfontein schoon te maken:

 1. Verwijder het water: Haal het water uit de drinkfontein voordat je begint met schoonmaken.
 2. Verwijder de filters: Verwijder de filters uit de drinkfontein en spoel deze af onder de kraan. Laat de filters drogen voordat je ze weer terugplaatst.
 3. Reinig het apparaat: Maak het apparaat schoon met warm water en een mild afwasmiddel. Vermijd het gebruik van chemicaliën of schurende reinigingsmiddelen, omdat deze de drinkfontein kunnen beschadigen.
 4. Maak de drinkfontein droog: Droog de drinkfontein goed af voordat je hem weer in gebruik neemt.
 5. Verander de filters regelmatig: Verander de filters volgens de aanbeveling van de fabrikant.
 6. Reinig regelmatig: Reinig de drinkfontein regelmatig, bijvoorbeeld wekelijks of maandelijks, om ervoor te zorgen dat het water veilig is voor je kat om te drinken.

Houd er rekening mee dat sommige drinkfonteinen specifieke instructies hebben voor het schoonmaken, dus het is aan te raden om de gebruiksaanwijzing te raadplegen voordat je begint met schoonmaken.

Conclusie

Met een drinkfontein stimuleer je jouw kat om voldoende water te drinken, wat de gezondheid van jouw kat zal verbeteren. Naar onze mening moet er in elke huishouden met een kat een drinkfontein aanwezig zijn.

Welke bij jouw situatie past dat zal je zelf moeten bepalen. Heb je nog niet gevonden wat je zoekt? Neem dan eens een kijkje bij de kattenwinkel van bol.com >>