drinkfontein kat

Drinkfontein kat: 22x de beste voor jouw kat

Een drinkfontein voor jouw kat is de ideale manier om het drinkgedrag van jouw kat te stimuleren, katten worden nu eenmaal aangetrokken tot stromend water en met een drinkfontein, ook wel een waterfontein genoemd, kun je dit perfect nabootsen.

In dit blog lees je alles over de beste drinkfontein voor jouw kat en waar je op moet letten tijdens de aanschaf van een waterfontein. We sluiten dit blog af met een paar goede tips, zodat je zeker weet dat je de beste drinkfontein voor jouw kat koopt.

Overzicht beste drinkfontein kat

Dit zijn de beste drinkfonteinen voor jouw kat op basis van prijs, kwaliteit, beoordelingen en gebruik.

Onze top 3 beste drinkfontein kat

Om jou te helpen bij jouw zoektocht naar de beste drinkfontein voor jouw kat, zijn er meerdere drinkfonteinen aan een grondig onderzoek onderworpen. Op basis van dit onderzoek is er een top 3 beste drinkfonteinen voor katten ontstaan. De hieronder staande waterfonteinen zijn stuk voor stuk goede keuzes en hebben hun plek in dit blog dubbel en dwars verdiend.

1. Pettadore Hydrate Ultra Drinkfontein

drinkfontein kat

Deze slimme drinkfontein van Pettadore is een bijzondere drinkfontein, naast een app die aangeeft wanneer het water bijna op is of als er een filter aan vervanging toe is, komt deze drinkfontein met een speciale UV bacteriedoder (die je ook via de app kan bedienen).

Deze functie dood 99.7% van alle aanwezige bacteriën die in het water aanwezig zijn. Zo ben je er zeker van dat jouw kat alleen het beste van het beste krijgt. Plus de extra bonus dat deze drinkfontein ook nog eens fluisterstil is.

2. Cat-It Senses 2.0 Flower Drinkfontein

waterfontein kat

Deze leuke drinkfontein van Cat-It is handig in gebruik en leuk om te zien. Je kunt zelf bepalen hoe het water wordt aangeboden: een normale stroom, borrelend of in een verschillende stroompjes. De drinkfontein is voorzien van een onthardingsfilter waardoor je weinig last van kalkaanslag zal hebben, hierdoor blijft de waterfontein langer mooi, schoon en dus hygiënischer.

Omdat er 3 liter water in deze drinkfontein past, is de Cat-It Senses uitermate geschikt als je meerdere katten in huis hebt. Ook niet geheel onbelangrijk is dat de service van Cat-It prima in orde is. Oftewel een goede en duurzame drinkfontein voor een mooi prijsje.

3. LifeGoods Drinkfontein

drinkfontein voor kat

Een van de betere drinkfonteinen op de markt is toch wel de drinkfontein van LifeGoods. Met deze simpele maar toch mooie drinkfontein voorzie je jouw kat van schoon en stromend drinkwater. In deze waterfontein past een waterinhoud van 2 liter, wat ruim voldoende is voor meerdere katten.

De drinkfontein is voorzien van verschillende waterstanden, op deze manier kun je de waterstand naar de wensen van jouw kat aanpassen. De waterfontein is voorzien van een stille motor waardoor je de fontein nauwelijks zal horen, wat uiteraard erg belangrijk is. Nog een voordeel is dat deze fontein zeer weinig energie verbruikt, wel zo prettig voor jouw portemonnee. Met al een prima drinkfontein voor een betaalbare prijs.

Waarom een drinkfontein voor jouw kat kopen?

drinkfontein keramiek

Er zijn tal van goede redenen om een drinkfontein voor jouw kat aan te schaffen. Katten worden van nature aangetrokken tot stromend water, met een drinkfontein ben je in staat om dit na te bootsen. Op deze manier stimuleer je jouw kat om meer water te gaan drinken, dit verbetert de gezondheid van jouw kat. Hieronder vind je nog een paar goede redenen om een drinkfontein voor jouw kat aan te schaffen.

Je stimuleert het natuurlijke instinct

Als jouw kat in het wild zou leven, dan zou jouw kat altijd voor stromend water kiezen in plaats van stilstaand water. Het is net alsof een kat weet dat stilstaand water vies en schadelijk voor hem kan zijn. Door een drinkfontein stimuleer je dit natuurlijke gedrag van jouw kat. 

Je zorgt dat jouw kat voldoende vocht binnenkrijgt

In het voer van tegenwoordig zit lang niet altijd voldoende vocht. Een kat die een klein vogeltje of een muis eet krijgt veel meer vocht binnen dan een kat die alleen maar brokjes eet. Een kat die alleen maar brokjes krijgt, krijgt dus niet voldoende water binnen. Met een waterfontein kun je dus voorkomen dat jouw kat te weinig water binnenkrijgt.

Je voorkomt blaasproblemen

Als jouw kat niet voldoende water drinkt of binnenkrijgt, dan heeft jouw kat meer kans op blaasproblemen. Mocht jouw kat hier last van krijgen, dan is het nog belangrijker voor jouw kat dat hij genoeg water drinkt. Omdat een drinkfontein het natuurlijke gedrag van jouw prikkelt, stimuleer je jouw kat om voldoende water te drinken. Op deze manier voorkom of verhelp je eventuele blaasproblemen bij jouw kat.

Drinkfontein voor jouw kat kopen? Let hier dan op!

beste drinkfontein kat

Je weet nu dat een drinkfontein de gezondheid van jouw kan verbeteren, hieronder lees je waar je op moeten letten voordat je een drinkfontein voor jouw kat aanschaft.

Onderhoudsgemak van de drinkfontein

Sommige drinkfonteinen zijn gemakkelijker in te stellen, bij te vullen en schoon te maken dan andere drinkfonteinen. Overweeg of de drinkfontein filters gebruikt of nodig heeft, hoe vaak deze filters vervangen moeten worden en wat je moet doen om de filters schoon te houden. Hoewel sommige vaatwasmachinebestendig zijn, moeten andere met de hand worden gewassen.

Hoeveel lawaai de drinkfontein maakt

Als je de drinkfontein ergens plaatst waar je hem kunt horen, kan het geluid een factor zijn. Sommige mensen houden van het geluid van stromend water, maar anderen geven liever de voorkeur aan een stillere drinkfontein. Let naast het geluid van het water op het geluid van de motor van de drinkfontein, sommige drinkfonteinen kunnen wat luidruchtiger zijn.

De afmetingen van de drinkfontein

Het aantal katten dat je hebt en hoe groot ze zijn, zijn belangrijke punten waarmee je rekening moet houden bij het kiezen van een goede drinkfontein. Sommige zijn verstelbaar, hebben meerdere niveaus voor katten van verschillende groottes, of hebben een grotere watercapaciteit wat handig kan zijn als je meerdere katten thuis hebt.

Veelgestelde vragen

beste drinkfontein kat

Je hebt nu kunnen lezen wat de beste drinkfonteinen zijn voor je kat, hopelijk heb je al een keuze gemaakt. Maar misschien heb je nog twijfels of je een drinkfontein moet aanschaffen, lees dan de hieronder veelgestelde vragen door.

Wat is een drinkfontein voor katten en hoe werkt het?

Een drinkfontein voor katten is een speciaal ontworpen waterfontein die jouw kat van stromend en vers drinkwater voorziet. Van katten is bekend dat ze geen goed dorstgevoel hebben en niet veel water drinken. Ze houden niet van stilstaand water, als je thuis een waterbak hebt staan maar je kat drinkt er niet uit? Dan kun je beter een drinkfontein kopen.

Je moet water aantrekkelijker maken zodat je kat voelt en weet dat het moet drinken. Een drinkfontein houd het water in beweging om de nieuwsgierigheid van je kat te wekken en het voor je kat aantrekkelijk te maken om het te drinken.

Wat is de beste plek voor een drinkfontein?

De beste plek voor een kattenfontein is waar je kat het uitkomt, en niet waar jou het uitkomt. Plaats de drinkfontein dus niet ergens achteraf in een hoek omdat jij dat mooier vind. Plaats bijvoorbeeld een drinkfontein op de keukentafel of het aanrechtblad. Je kat laat vanzelf weten wat een goede plek is voor de drinkfontein.

Hoeveel kost een drinkfontein voor katten?

Drinkfonteinen zijn geen dure benodigdheden voor jouw kat. Zelfs de meest hoogwaardige drinkfontein kost je nog net geen 90 euro. Er zijn ook goedkopere drinkfonteinen beschikbaar. Maar gemiddeld kost een drinkfontein tussen de 30 en 90 euro. Het is niet nodig om altijd maar het duurste van het duurste te kopen, simpelweg omdat deze op de markt verkrijgbaar is. Geef prioriteit aan de behoeften van jouw kat en kies een model dat hieraan voldoet.

Hoe vaak ververs je het water in een drinkfontein?

Een drinkfontein is een fontein dat het water laat circuleren waardoor het langer vers blijft. Maar wanneer je kat uit de drinkfontein drinkt, zal het vuil uit zijn mond in het water komen en het water kunnen vervuilen. Het water zal dus ververst moeten worden. Je moet het water in de drinkfontein ongeveer elke 2 tot 3 dagen verversen. Als je meerdere katten hebt misschien vaker, bij twijfel ververs je het water elke dag.

Hoe vaak moet je de filters vervangen?

Hoe vaak je de filters moet vervangen van de drinkfontein verschilt per drinkfontein en per kat. Maar als je de drinkfontein goed onderhoud dan moet je de filters van de drinkfontein gemiddeld 1 keer per 4 weken vervangen. Zo ben je er zeker van dat je jouw kat het beste van het beste geeft.

Zijn drinkfonteinen veilig voor katten?

Alle katten drinken graag stromend water en alle kattenouders zouden eigenlijk een drinkfontein moeten aanschaffen. Ze zijn volkomen veilig. In al onze ervaring zijn we nog nooit een kat tegengekomen die problemen had met een drinkfontein. Het enige waar je voor moet zorgen is dat je de drinkfontein zeer regelmatig schoonmaakt.

Conclusie

Met een drinkfontein stimuleer je jouw kat om voldoende water te drinken, wat de gezondheid van jouw kat zal verbeteren. Naar onze mening moet er in elke huishouden met een kat een drinkfontein aanwezig zijn.

Welke bij jouw situatie past dat zal je zelf moeten bepalen. Heb je nog niet gevonden wat je zoekt? Neem dan eens een kijkje bij de kattenwinkel van bol.com >>