De 10 grootste kattenrassen

Alle katten hebben iets speciaals aan hen dat in het oog springt. Sommigen hebben een zachte en prachtige vacht. Anderen hebben bijna helemaal geen vacht. Sommigen weigeren te worden genegeerd en zullen je aandacht trekken door luid te miauwen, of zullen de achtervolging inzetten en een staart in je gezicht werpen!

Deze 10 katten zijn opmerkelijk vanwege hun grootte. Als je wereldrecords voor katten opzoekt, zie je waarschijnlijk 1 van deze rassen met de prijs voor formaat!

1. Maine Coon

maine coon

Maine Coons zijn een van, zo niet de grootste kattenras van vandaag. In feite hebben deze donzige jongens een gemiddeld gewicht van 4 tot wel 10 kilo! Dat is wel erg veel kat!

Lees ook: 50 schattige Maine Coon kittens die uiteindelijk gigantisch worden

2. Savannah

savannah kat

Savannah-katten krijgen hun formaat door een kruising met de Serval, een wilde kat in Afrika. Niet alleen zijn deze katten zwaar, ze zijn net zo lang als dat ze groot zijn. Het gemiddelde gewicht voor een Savannah-kat is toch al gauw 10 tot 13 kilo.

3. Ragdoll

ragdoll kat

Ragdolls zijn grote katten met nog grotere harten. Gekweekt voor hun uitzonderlijke persoonlijkheden en kalme gedrag, hebben deze knuffelige katten een gemiddeld gewicht van 5 tot 9 kilo.

4. Chausie

De Chausie is ook zo’n kat die gemaakt is door tamme katachtigen met hun wilde neven te mixen. Dit is een zeldzaam ras dat ook een hele mooie cent kost om te bezitten, maar hun schoonheid is genoeg om iemand te verleiden. Chausie’s hebben een gemiddeld gewicht van 6 tot 11 kilo.

5. Ragamuffin

ragamuffin

Ragamuffins waren gebaseerd op de bovengenoemde Ragdoll om in de voetstappen van een uitstekend temperament te treden. Ragamuffins handhaafden ook de grootte, die een gemiddelde gewicht van 5 tot 8 kilo hebben.

6. Noorse Boskat

noorse boskat

Deze prachtige katten zijn ook een zeer grote kattenras, de mannetjes hebben een gewicht van gemiddeld 6 tot 10 kilo! Het kan lijken dat veel van het gewicht vacht kan zijn, maar deze katten zijn behoorlijk gespierd. Hun lange vacht zijn waterdicht om hen te helpen de Scandinavische winters te overleven waar ze vandaan komen.

7. Siberische kat

siberische kat

Afkomstig uit het koude klimaat van Siberië, is het geen wonder dat dit een grote kat met een dichte vacht is. Deze prachtige katten zijn zelfs een Russische nationale schat! Ze zijn ook ongelooflijk goed in knuffelen en wegen ongeveer 5 tot 10 kilo.

8. Britse korthaar

brits korthaar

Deze Britse katten zijn 1 van de grootste kortharige katachtigen die er maar ook bestaan. Ze zijn erg aanhankelijk en maken geweldige metgezellen. Britse kortharen hebben een gemiddeld gewicht van 4 tot 9 kilo.

9. Turkse Van

turkse van

Deze prachtige katten zijn een zeldzaam ras dat afkomstig is uit Midden- en Zuidwest-Azië en ze zijn waarschijnlijk pas in de 20ste eeuw in Europa gearriveerd. Het gemiddelde gewicht van een Turkse Van is ongeveer 4 tot 6 kilo.

10. Amerikaanse Bobtail

amerikaanse bobtail

Amerikaanse Bobtails onderscheiden zich door hun staart! De American Bobtail is een zeer robuust ras, dat zowel kortharig als langharig voorkomt. Ze wegen ongeveer 3 tot 7 kilo.