Drinkfontein kat: dit zijn de 5 beste van 2021


drinkfontein kat

Wateropname is erg belangrijk voor de gezondheid van je kat, vooral als je kat alleen maar droogvoer te eten krijgt. Gehydrateerd blijven is de sleutel tot het voorkomen van nier- en urinewegaandoeningen, wat bekende gezondheidsproblemen zijn bij katten. De meeste katten drinken niet genoeg water, dus de mineralen in hun urine beginnen te kristalliseren en kunnen stenen vormen.

Een goede drinkfontein voor je kat is een handige manier om je harige vriend aan te moedigen meer water te drinken en de kans op de hierboven genoemde aandoeningen te verkleinen.

Er zijn een paar goede drinkfonteinen voor je kat die het waard zijn om in te investeren. Maar hoe vind je de beste fontein voor je kat? Er zijn veel soorten en merken beschikbaar, waardoor het een uitdaging kan zijn om de beste drinkfontein voor je kat te kiezen. Daarom heb ik voor jou hieronder een lijst samengesteld van de 5 beste drinkfonteinen, zodat jij de beste keuze kunt maken .

Beste kattenfonteinen van dit moment

Voordat ik tot mijn beste aanbevelingen kom en vaststel wat de beste drinkfonteinen voor jouw kat van dit moment zijn, gaan vele uren aan onderzoek vooraf.

Mijn aanbevelingen zijn gebaseerd op uitgebreid onderzoek, klantenbeoordelingen, populariteit en waar mogelijk heb ik de producten zelf uitgetest. Hierdoor ben ik er zeker van dat ik jou de beste producten voor jouw kat kan laten zien.

Hieronder zie jij een overzicht van de beste kattenfonteinen van dit moment. Meer gedetailleerde informatie over elk product vind jij verderop in deze koopgids.

Waarom je een drinkfontein voor jouw kat moet kopen

Het kan een strijd zijn om jouw kat voldoende water te laten drinken. Kattenbrokjes en een slecht dorstgevoel kunnen ervoor zorgen dat een kat uitgedroogd raakt en vatbaar wordt voor urinewegproblemen en andere gezondheidsproblemen.

Daarbij zien veel katten hun standaard drinkbakje als een vervuilde en stilstaande waterbron. Een drinkfontein voor katten kan al deze problemen oplossen. Nu je weet waarom je een drinkfontein zou moeten aanschaffen, ga ik elke fontein afzonderlijk bespreken.

1. Beste drinkfontein kat: Petsafe 360 rvs drinkfontein

Als het op een drinkfontein voor je kat aankomt dan is deze drinkfontein van Petsafe je beste keuze. Ten eerste is de kwaliteit van deze roestvrijstalen drinkfontein erg goed. Het deukt niet gemakkelijk in, het is sterker dan keramiek, en het is veel hygiënischer dan plastic modellen.

Ten tweede maakt het ontwerp het super eenvoudig schoon te maken. Het is rond, dus er zijn geen hoeken waar vuil zich kan ophopen. Bovendien is het vaatwasmachinevriendelijk. Zorg er wel voor dat je de motor van tevoren verwijdert.

2. Beste budget: Catit Senses 2.0

Hoewel ik niet echt dol ben op plastic, met name dingen waar een kat van eet of drinkt, is er toch een geweldige drinkfontein die ik aanbeveel voor jouw kat: en dat is de Catit Senses 2.0.

Deze drinkfontein wordt erg gewaardeerd door zowel professionele recensenten als kattenouders. Ik wil tenslotte het allerbeste voor mijn kat en ik weet dat jij dat ook wilt.

Deze drinkfontein komt met een filter wat een pluspunt is en je hebt keuze uit 3 verschillende waterstanden.

3. Beste smart: Pettadore Hydrate Ultra

Deze slimme drinkfontein van Pettadore is een bijzondere drinkfontein, naast een app die aangeeft wanneer het water bijna op is of als er een filter aan vervanging toe is, komt deze drinkfontein met een speciale UV bacteriedoder (die je ook via de app kan bedienen).

Deze functie dood 99.7% van alle aanwezige bacteriën die in het water aanwezig zijn. Zo ben je er zeker van dat jouw kat alleen het beste van het beste krijgt. Plus de extra bonus dat deze fontein ook nog eens fluisterstil is.

4. Beste keramische: Petsafe Ceramic Avalon

De Petsafe Drinkwell Avalon is de beste keramische drinkfontein voor je kat. Deze fontein van PetSafe is een beetje duurder dan sommige andere modellen, maar door de kwaliteit en het goedkope onderhoud is het absoluut de moeite waard om nu iets meer uit te geven waardoor je later genoeg geld bespaard.

Keramiek is hygenisch en makkelijk schoon te maken, dat is precies wat je wilt omdat een schone drinkfontein een betere hygiëne dus een gezondere kat betekent. Bovendien kan de fontein veilig in de vaatwasser (pomp er wel eerst uithalen). Win-win!

5. Beste voor meerdere katten: Petsafe Platinum

Deze drinkfontein heeft een enorme watercapaciteit van 5 liter, waardoor je hem voor langere tijd kunt gebruiken zonder bij te vullen. Het is een goede optie voor huishoudens met meerdere katten die een enkele drinkfontein moeten delen.

Deze fontein scoort punten door de regelbare waterstroom en de aantrekkingskracht van vrij stromend water. Katten die graag uit een stromende kraan drinken, zullen de vrij vallende waterstroom waarderen en anderen drinken liever uit het lager gelegen bassin. Deze drinkfontein is voorzien van een filter om grote deeltjes op te vangen en een koolstoffilter om ongewenste smaken en geuren uit het water te verwijderen.

De fontein is gemaakt van BPA-vrij plastic, waardoor hij iets minder hygiënisch is dan zijn roestvrijstalen of keramische tegenhangers. Maar overal is het een goede drinkfontein als je meerdere katten hebt.

Veelgestelde vragen kattenfontein

beste drinkfontein kat

Je hebt nu kunnen lezen wat de beste drinkfonteinen zijn voor je kat, hopelijk heb je al een keuze gemaakt. Maar misschien heb je nog twijfels of je een drinkfontein moet aanschaffen, lees dan de hieronder veelgestelde vragen door.

Wat is een drinkfontein voor katten en hoe werkt het?

Een drinkfontein voor katten is een speciaal ontworpen waterfontein die jouw kat van stromend en vers drinkwater voorziet. Van katten is bekend dat ze geen goed dorstgevoel hebben en niet veel water drinken. Ze houden niet van stilstaand water, als je thuis een waterbak hebt staan maar je kat drinkt er niet uit? Dan kun je beter een drinkfontein kopen.

Je moet water aantrekkelijker maken zodat je kat voelt en weet dat het moet drinken. Een drinkfontein houd het water in beweging om de nieuwsgierigheid van je kat te wekken en het voor je kat aantrekkelijk te maken om het te drinken.

Wat is de beste plek voor een kattenfontein?

De beste plek voor een kattenfontein is waar je kat het uitkomt, en niet waar jou het uitkomt. Plaats de drinkfontein dus niet ergens achteraf in een hoek omdat jij dat mooier vind. Plaats bijvoorbeeld een drinkfontein op de keukentafel of het aanrechtblad. Je kat laat vanzelf weten wat een goede plek is voor de drinkfontein.

Hoeveel kost een drinkfontein voor katten?

Kattenfonteinen zijn geen dure benodigdheden voor je kat. Zelfs de meest hoogwaardige kattenfontein kost je nog net geen 90 euro. Er zijn ook voordelige fonteinen beschikbaar. Maar gemiddeld kost een kattenfontein tussen de 30 en 90 euro. Het is niet nodig om altijd maar het duurste van het duurste te kopen, simpelweg omdat deze op de markt verkrijgbaar is. Geef prioriteit aan de behoeften van je kat en kies een model dat hieraan perfect kan voldoen.

Hoe vaak ververs je het water in een kattenfontein?

Een kattenfontein is een fontein dat het water laat circuleren waardoor het langer vers blijft. Maar wanneer je kat uit de fontein drinkt, zal het vuil uit zijn mond in het water komen en het vervuilen. Het water zal dus ververst moeten worden. Je moet het water in de kattenfontein ongeveer elke 2 tot 3 dagen verversen. Als je meerdere katten hebt misschien vaker, bij twijfel ververs je liever het water wat vaker.

Hoe vaak moet je de filters vervangen?

Hoe vaak je de filters moet vervangen van de kattenfontein verschilt per drinkfontein en per kat. Maar als je de drinkfontein goed onderhoud dan moet je de filters van de kattenfontein gemiddeld 1 keer per 4 weken vervangen. Zo ben je er zeker van dat je je kat het beste van het beste geeft.

Zijn drinkfonteinen veilig voor katten?

Alle katten drinken graag stromend water en alle kattenouders zouden eigenlijk een drinkfontein moeten aanschaffen. Ze zijn volkomen veilig. In al mijn ervaring ben ik nog nooit een kat tegengekomen die problemen had met een drinkfontein. Het enige waar je voor moet zorgen is dat je de kattenfontein zeer regelmatig schoonmaakt.

Kooptips kattenfontein

beste drinkfontein kat

Nu je wat meer info hebt over een drinkfontein voor je kat, geef ik je nog een paar laatste tips die je helpen bij de aanschaf van een goede kattenfontein.

Het onderhoudsgemak van de kattenfontein

Sommige drinkfonteinen zijn gemakkelijker in te stellen, bij te vullen en schoon te maken dan andere fonteinen. Overweeg of de kattenfontein filters gebruikt of nodig heeft, hoe vaak deze filters vervangen moeten worden en wat je moet doen om de filters schoon te houden. Hoewel sommige vaatwasmachinebestendig zijn, moeten andere met de hand worden gewassen.

Hoeveel lawaai de kattenfontein maakt

Als je de kattenfontein ergens plaatst waar je hem kunt horen, kan het geluid een factor zijn. Sommige mensen houden van het geluid van stromend water, maar anderen geven liever de voorkeur aan een stillere kattenfontein. Let naast het geluid van het water op het geluid van de motor van de fontein, sommige kattenfonteinen kunnen wat luidruchtiger zijn.

De afmetingen van de kattenfontein

Het aantal katten dat je hebt en hoe groot ze zijn, zijn belangrijke punten waarmee je rekening moet houden bij het kiezen van een goede kattenfontein. Sommige zijn verstelbaar, hebben meerdere niveaus voor katten van verschillende groottes, of hebben een grotere watercapaciteit voor meerdere katten.

Het materiaal van de kattenfontein

Het beste koop je een drinkfontein voor je kat die hoofdzakelijk gemaakt is van roestvrijstaal of keramiek. Kattenfonteinen gemaakt van roestvrijstaal of keramiek zijn hygiënischer dan de drinkfonteinen die gemaakt zijn van plastic. Plastic kan poreus worden waardoor bacteriën meer kans hebben om te overleven, bij roestvrijstalen en keramische kattenfonteinen is dit niet het geval. Een nadeel van een keramische kattenfontein is dat hij breekbaar is maar het voordeel is dat hij zwaarder is, waardoor een kat deze niet kan omgooien.

Eindoordeel beste drinkfontein kat

De beste drinkfontein voor jouw is de Petsafe 360 drinkfontein, omdat deze voor het grootste gedeelte uit roestvrij staal bestaat. Roestvrij staal is veruit het beste materiaal voor jouw kat, omdat roestvrij staal erg hygiënisch is en ervoor zorgt dat jouw kat geen kin acne krijgt.

Wendy

Ik ben een grote dierenliefhebber. Ik vind het leuk om het internet af te struinen op zoek naar leuke artikelen over katten. Voor de rest mag ik graag Netflix kijken en een goede kop koffie gaat er altijd in.

Recent Content